Hyrbil Broome

Biluthyrning Broome

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Broome genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Broome. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Broome guide

Biluthyrning Broome

Hyrbil Broome

Broome är en av Australiens mest populära turistmål ligger i Kimberley i norra Western Australien.Staden har 13.218 invånare (2010), men högsäsongen är befolkningen mångdubblats. Staden är uppkallad efter Fredrik Broome som var guvernör i västra Australien mellan 1883 och 1889. Samtidigt var det också befolkad av europeiska invandrare.

Den bästa tiden att besöka Broome är från maj till september när säsongen är som torrast. Då är det stabilt fint väder med sol och runt 30 grader. Staden ligger vid Indiska oceanen och den stora stranden är Cable Beach känd för sin gyllene sand. Cable Beach är också känd för en fantastisk solnedgång som kan avnjutas på stranden eller från en av restaurangerna. När det är högsäsong är det klokt att boka tidigt med reservation för att det snabbt blir fullt.

Staden har en intressant historia och byggdes på en ekonomi baserad på pärlfiske. Men rikedom från pärlan fisket var inte gratis, och stadens japanska kyrkogård är 900 japanska dykare som förlorat sina liv medan de Dyk för pärlor.

Idag finns gårdar med ostron.

Broome internationella flygplats ligger mindre än en kilometer utanför centrum av Broome.