Hyrbil Italien

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Italien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Italien

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Italien från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Italien genom oss.

Italien guide

Bilutleie Italia
Biluthyrning Italien

Italien ligger längst i söder av Europa och har en gemensam gräns mot Frankrike, Schweiz, Österrike och Slovenien i öster. Inom italienare gränsar är smallputen påstår av San Marino och Vaticanen. Italien är ett av de ursprungliga EU-länderna. Landet täcker en yta på drygt 300 000 km2 och har en befolkning på knappt 60 miljoner (2010).

Italien består huvudsakligen av Apenninska halvön, en stor halvö i Medelhavet, samt de två största öarna Sicilien och Sardinien. I nordöst ligger Adriatiska havet, i sydöstra Joniska havet, i sydväst Tyrrenska havet och i nordväst Liguriska havet.

Italiens huvudstad är Rom, som har cirka 2,7 miljoner invånare. Andra stora och populära städer är Milano, Florens, Venedig, Neapel och Palermo.

Attraktioner

Det finns många berg i Italien. Längs halvön – från söder till norr – sträcker sig bergskedjan Apenninerna tills den möter Alperna, där några av Europas högsta berg ligger. Också nämnt måste ”vilande” vulkanen Vesuvius nära Neapel och den aktiva Etna på Sicilien. Annars skärs marken igenom av flera långa floder, bland andra. Po (som är viktig för den bördiga Po-slätten i norr), Arno och tiberen (som flyter genom Rom).

Italien är ett av Europas mest populära turistländer på grund av sin rika historia, sina många kulturskatter och sin världsberömda mat- och vinkultur. Landet har flera överlevande fornlämningar (bland annat). de utgrävda städerna Pompeji Herculanum nära Neapel – och hela huvudstadensgamla centrum Rom är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Italiens största och mest trafikerade flygplats är Fiumicio International Airport (”Leonardo da Vinci”) utanför Rom. Andra viktiga internationella flygplatser är Milanos flygplats – Malpensa och Napoli flygplats – Copodichino.

Körning i Italien

Kvaliteten på vägarna i Italien är varierad, men för det mesta håller vägnätet en hög standard. Det finns motorvägar mellan de största städerna, och över större delen av landet. Landsvägarna och kustvägarna kan vara något utmanande, delvis för att de ofta går i kuperad terräng, och vägarna kan vara ganska slingrande. Trafiken på vägarna är inte så olik vad du hittar i länder som Frankrike, Tyskland och Spanien.

I tunnlar är det obligatoriskt med varselljus.

Trafikregler i Italien

 • I Italien, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriska på bilen utanför städer, och genom minskad sikt på dagtid.
 • Det är obligatoriskt med varselljus efter mörker, och i tunnlar.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 3 år måste alltid använda en godkänd bilbarnstol/fasthållningsanordning för barn som är lämplig för barnets längd och vikt.
 • Barn över 3 år, men mindre än 150 cm, bör vara i en godkänd bilbarnstol/fasthållningsanordning för barn, eller använda en booster.

Hastighetsbegränsningar i Italien

I Italien är det viktigt att hålla koll på skyltarna. Det finns en skillnad mellan motorvägar i avlägsna områden och stadsområden. Dessutom minskas gränserna på motorvägarna genom nederbörd. Kom också ihåg att hastighetsgränserna i bostadsområden kan ställas in på 30 kilometer/h. Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar: 90 kilometer/h
 • Fyrfiliga vägar i tätorter (typ C): 110 kilometer/h (90 kilometer/h vid försämrad sikt)
 • Motorvägar (typ A): 130 kilometer/h (110 kilometer/h vid försämrad sikt)
Hastighetsgränserna i städer är 50 km/h.

Alkoholgräns i Italien

I Italien är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5° (0,5 g/l). Om du har en alkoholnivå över 0,5, kommer du att bötfällas och konfiskeras med körkort. Storleken på böterna, och längden på konfiskeringen av ditt körkort, beror på hur hög din alkoholnivå överstiger 0,50.

Rekommenderad biluthyrning biluthyrning tjänster

Italien är ett mycket varierande land att utforska med biluthyrning, särskilt när det gäller geografiska förhållanden. I norr hittar du Alperna och vackra bergsbyar, dalar med vingårdar, de berömda sjöarna, och en ganska annorlunda kultur än du kommer att mötas i den bortre södern av landet. Om du stannar till på öar som Sicilien och Sardinien kan det nästan verka som om du är i ett helt annat land. Gemensamt för de flesta regioner i Italien är att landskapen är oftast mycket vacker, maten traditioner underbara, arkitekturen bländande, och det är nära mellan de oförglömliga upplevelser.

Laga di Como är bland landets mest kända sjöar.

Italienska sjöarna

En semester i norra Italien kan vara en oförglömlig upplevelse, särskilt för dem som utforskar regionens berömda sjöar. De mest kända är Lago di Garda och Lago di Como. Runt båda sjöarna finns vackra småstäder i rad, omgivna av unikt landskap. Många av städerna är kända för sin arkitektur, stora trädgårdar, sevärdheter och trevlig atmosfär. Det går att köra runt sjöarna på en dag, men du kommer att få ut betydligt mer av resan om du tar en eller flera nätter. Om du vill uppleva liknande platser som inte lockar så många turister, överväga en körning runt en av de andra sjöarna. Lago Maggiore, Lago di Lugano, Lago d’Orta, Lago di Varese och Lago d’Iseo erbjuder mycket av samma sak när det gäller pittoreska småstäder, god mat, badmöjligheter, och så vidare, men kan beskrivas som mer tyst och fridfull.

Stilen passar med sina vridna hårnålsböjningar och med en vacker utsikt över Alperna.

Ortler Alperna

Denna del av Alperna ligger i de tre provinserna Sondrio, Trentino och Sydtyrolen. Området är en av de vackraste i Italien och är idealiskt för biluthyrningsresor från städer som Milano, Bergamo och Venedig. Höjdpunkten på resan är bergspasset som kallas Stilfspasset (även kallat Stelviopasset). Där är du på hela 2 757 meter över havet, med härlig utsikt över Alperna. På båda sidor av passet löper de trånga hårnålsböjarna upp och nerför bergssidan. Hur du kommer dit beror på var du börjar din resa och vad du kommer att uppleva på vägen. Till exempel kan du köra via Lago di Garda till bergsbesjälande staden Bolzano, och genom den vackra dalen där floden Adige flyter. Oavsett vilken ände du börjar i kommer du att passera ett antal vackra bergsbyar med hotell, restauranger och sevärdheter. Observera att StilfsPasset är stängt för bilar på vintern.

Toscana

Många tror att regionen Toscana är Italiens mest romantiska och vackra region. Detta område ger ett mycket varierat och spännande utbud av körvägar. Toscana ligger också centralt i landet och nås inom några timmar från städer som Rom, Milano, Bergamo, Turin och Venedig. Det finns nästan för mycket av det goda i Toscana, och det är inte lätt att prioritera vad man ska få när man är där. De flesta människor kör förbi de vackra städerna Pisa,Florens och Siena, där magnifik arkitektur, konst, kultur och historia är nyckelorden för upplevelserna. Många besöker också Chianti-regionen, känd för sina vingårdar, vackra byar och fascinerande landskap. Toscanas kust har också många vackra områden, och kanske särskilt Versilia provinsen ligger i regionens nordvästra hörn. Där hittar du flera gamla fiskebyar, vackra stränder,och några av Italiens bästa semesterorter.

Vackert landskap i Toscana, Italiens mest romantiska och vackra region.

Ett antal vackra små städer längs Amalfikusten är hem för unik arkitektur.

Amalfikusten

Costiera amalfitana är ett kustområde i provinsen Salerno i södra Italien. Området har blivit särskilt populärt bland besökare som gillar konst, kultur och historia. Det finns ett antal vackra småstäder längs Amalfikusten, medunik arkitektur, och i flera av dem hittar du ruiner från Romartiden och berömda kyrkobyggnader. Detta har lett till unesco-skyddade UNESCO: svärldsarvslista. Amalfikusten är också känd för sina mattraditioner och mycket bra restauranger. Staden Neapel är en bra utgångspunkt för en körning här. Då tar du också en titt på Vesuvius och Pompeji, innan du kör några kilometer vidare till de vackra småstäderna. Sträckan som går längs Amalfikusten är inte mer än 50 kilometer lång och du kommer att få härlig utsikt mot havet längs hela sträckan.

Sicilien är särskilt känd för sina många och varierande sevärdheter

Sicilien

Sicilien är en underbart vacker ö att utforska med biluthyrning. Här hittar du både större städer som Palermo, Catania och Siracusa, och några av de vackraste fiskebyarna och bergsbyarna i Italien. Ön är särskilt känd för sina många och varierande sevärdheter. Det finns många platser med arkeologiska utgrävningar, ruiner och arkitektur från antika greker, från den romerska eran, och från den tid då morerna regerade på ön. Flera av städerna domineras av vackra hus, kyrkor, katedraler, fästningar och slott från medeltiden. Att ta itu med allt på Sicilien kan kräva flera månader, men du kan fortfarande uppleva en hel del själv i ett par dagar. Det finns bra motorvägar på de viktigaste sträckorna, och trafiken på ön är oftast inte avskräckande.

Företag du kan hyra en bil från i Italien

De stora internationella företag, såsom Hertz, Sixt, Budget, Europcar, Avis, Thrifty, National, Enterprise och andra, finns överallt i Italien. Detta är ett företag som har hyrbilar på i stort sett alla flygplatser, välkända badorter, och i alla stora och medelstora städer. De är oftast också representerade på mindre platser där turister ofta reser. I Italien finns också ett antal nationella företag som bedriver biluthyrning, såsom Maggiore och Primerent. Många av dessa är regionala, och därmed representerade endast i specifika områden, såsom Olbia Biluthyrning på Sardinien, eller Sicilien Med bil på Sicilien.

Många av de välkända biluthyrningsföretagen finns representerade i flera av Italiens berömda turiststäder.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Italien

Vad gör jag med hyrbilen om mitt hotell ligger inom en ZTL-zon?

För att köra inom en ZTL-zon i en italiensk stad måste du ha ett separat tillstånd. Om hotellet ligger inom zonen och du kan parkera där, kommer detta vanligtvis att lösa genom att kontakta hotellet i förväg. Hotellets personal hjälper då till att få tillståndet. Ha ditt bilregistreringsnummer klart och ange ankomst- och avresetid.

Vilken åldersgräns gäller för att hyra bil i Italien?

Den vanligaste åldersgränsen för att få en biluthyrning i Italien är 21 år. Det finns dock vissa företag som hyr ut bilar till personer som bara är 18 år. I samtliga fall måste du ha haft körkort i minst 1 år. Förare under 25 år kommer normalt att debiteras en extra avgift. Detta gäller även extra förare.

Vilken typ av biltyp ska jag hyra i Italien?

Om du inte ska köra i Alperna eller andra bergsområden på vintern, kommer de flesta människor att göra det med en vanlig personbil. Om du ska till områden med snöfall och branta stigningar, en SUV eller andra fyrhjulsdrivna bil kan vara en bättre lösning. Det viktigaste är att du väljer en hyrbil som ger dig tillräckligt med utrymme och som garanterar säkerhet och komfort.

Kan jag stanna till vid ett av grannländerna med hyrbilen?

Det är populärt att ta utflykter till särskilt Italiens grannländer som ligger i Alperna, och till bland annat Frankrike och Slovenien. Detta accepteras av praktiskt taget alla biluthyrningsföretag, men de kan ta ut en liten avgift. Fråga alltid i förväg.

Kan jag hyra en bil på det italienska fastlandet och resa till en av öarna?

Vissa biluthyrningsföretag ger inte tillstånd att ta med ditt fordon på bilfärjor, och detta kan också bero på vilken bilkategori du hyr. Du kan också behöva dra en extra försäkring för att ta din bil på en färja. Detta kan vara tillämpligt om du vill ta en färja från fastlandet till till exempel Capri, Sardinien och Sicilien. Fråga alltid i förväg.

Är det vanligt att vägtullar bås i Italien?

Motorvägarna i Italien är ofta laddade med vägtullar. Det finns också flera tunnlar som tar ut en avgift. De flesta turister med en hyrbil betalar med antingen kontanter eller kort. Vissa biluthyrningsföretag erbjuder elektroniska chips (TelePass) som gör att du kan köra rakt igenom betalstationerna på dina egna körfält. Du kan också köpa kontantkort (Viacard) på de flesta bensinstationer, samt några tobakskiosker och banker.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Italien?

Larmnumret i Italien för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Polisen – 113
 • Brandkår – 115
 • Medicinsk hjälp – 118
 • Vägassistans – 116

Destinationer