Hyrbil Spanien

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Spanien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Spanien

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Spanien från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Spanien genom oss.

Spanien guide

Bilutleie Spania
Biluthyrning Spanien

Spanien ligger på Iberiska halvön i södra Europa, och gränsar i norr av Andorra och Frankrike,i söder mot Gibraltar och Medelhavet och i väster mot Portugal. Balearerna med mallorca, Menorca och Ibiza, och Kanarieöarna i Atlanten är också en del av Spanien.

Spanien är Europas 4:e största ekonomi. land, och har 40,5 miljoner invånare (2010). Landet är administrativt indelat i 50 regioner. Det högsta berget är Teide – som mäter 3718 meter över havet.

Spaniens huvudstad är Madrid, som ligger mitt i landet på den spanska höga slätten. Madrid har 6 miljoner invånare i huvudstadsregionen, och är den största och folkrikaste staden i Spanien. Madrid är också landets administrativa, finansiella och kulturella centrum samt ett viktigt transportnav.

Generellt sett har Spanien Medelhavsklimat längs kusten i söder och öster, Atlantklimat längs kusten i norr och kontinentalt klimat inåt landet.

Spanien är känt för att vara ett mycket populärt turistmål, och tar emot cirka 60 miljoner besökare årligen. Kataloniens regioner i nordost och Andalusien i söder, liksom öarna i Atlanten är de mest besökta turistområdena. Spanien är känt för att vara en favorit destination för dem som vill ha sol och sol semester längs kusten, men landet är också känt för sin kulturturism.

Spaniens största flygplats är Madrid flygplats – Barajas, som ligger något utanför centrum av huvudstaden. Annars är Barcelona International Airport och Palma de Mallorca International Airport några av landets mest trafikerade flygplatser.

Körning i Spanien

En hel del motorvägar har byggts i Spanien under de senaste decennierna, och de viktigaste vägarna upprätthålla genomgående god kvalitet. Det gör det enkelt, säkert och snabbt att ta sig mellan de största städerna och städerna. Landsvägarna är också trevliga att köra på, men här bör du vara mer uppmärksam och försiktighet. Det kan finnas oansenliga och vridna svängar eller höjder på många ställen, särskilt på landsvägar som går i bergsområden eller längs kusten.

Barn ska sitta i baksätet och alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är anpassad till barnets längd och vikt.

Trafikregler i Spanien

 • I Spanien, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriska på bilen vid nedsatt sikt under dagtid.
 • Det är obligatoriskt med varselljus efter mörker, och i tunnlar.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 12 år (eller mindre än 135 cm) bör alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämplig för barnets längd och vikt.
 • Barn bör sitta i baksätet på bilen.
Observera att den lägsta hastigheten för motorvägar i Spanien är 60 kilometer/h.

Hastighetsbegränsningar i Spanien

Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Städer: 50 kilometer/h.
 • Landsvägar: 90 kilometer/h.
 • Motorvägar: 120 kilometer/h.

Dessa hastigheter gäller för vanliga personbilar. Bussar, mopeder, släp, lastbilar etc. har lägre hastighetsgränser. Du får också köra 20 kilometer/h över hastighetsgränsen på landsvägar om du ska köra om en annan bil, och om bilen du kör förbi är i en långsammare hastighet än tillåtet.

Observera att den lägsta hastigheten för motorvägar i Spanien är 60 kilometer/h. Om du kör långsammare än så på motorvägarna kan du få böter.

Alkoholgräns i Spanien

I Spanien är körning inte tillåtet om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5 lt. (0,5 g/l).

För förare som har haft körkort i mindre än 2 år är körning inte tillåtet om alkoholhalten i blodet är över 0,30.

Rekommenderade hyrbilsuthyrningstjänster för biluthyrning

Spanien är ett varierat land när det gäller landskap, kultur och traditioner. Detta gör det spännande att ge sig ut på åkturer, oavsett var i ditt land du befinner dig. Sannolikheten att du kommer att få en oförglömlig upplevelse är hög, inte minst om du älskar de spanska mattraditionerna, den vackra naturen och ett välkomnande folk. Här är några förslag på körsträckor i olika delar av Spanien.

I San Sebastian och Bilbao hittar du många av de bästa restaurangerna i hela Europa.

Städerna i Baskien

De två mest kända och största städerna i Baskien är Bilbao och San Sebastian. Båda är spännande att besöka på många sätt, inte minst om du är intresserad av konst, kultur, vackra byggnader från olika epoker,och underbara mattraditioner. I San Sebastian och Bilbao hittar du många av de bästa restaurangerna i hela Europa. Klimatet i den norra delen av Spanien är på många sätt trevligare än längre söderut. Det är tillräckligt varmt på sommaren för att njuta av de vackra stränderna och badlivet, men samtidigt får man vind från Atlanten vilket gör det sällan för högt temperatur. Förutom orterna och de två spännande kulturstäderna, bör en körning i Baskien innehålla några stopp i bergsbyarna och fiskebyarna. Själva enheten är en trevlig upplevelse, både på grund av närheten till havet, och även närheten till bergen. Madrid, Barcelona, Toulouse och Bordeaux är bra utgångspunkter för en upptäcktsresa i Baskien, med bara några timmars bilresa till San Sebastian.

Inrikes uthyrning i Andalusien

Andalusien är den sydligaste av regionerna i Spanien, och även omfattar Costa del Sol. Inhemskt i regionen finns många vackra och större städer, inklusive huvudstaden Sevilla, Granada och Cordoba. Regionen är också hem för några av de mest fantastiska byarna i Spanien. Bland de vackraste är byarna Úbeda, Baeza, Ronda, Montefrío, Zahara de la Sierra, Arcos de la Frontera och Genalguacil. På detta område kan du köra i veckor och kommer alltid till en unik och spännande plats. Arkitekturen i Andalusien är mestadels medeltida, men du hittar många fästningar, slott, rådhus, religiösa byggnader och mer från epoker när morerna och romarna härst här. Det är relativt lätt att ta sig mellan platserna i Andalusien på de goda motorvägarna, men du bör överväga att prioritera landsvägarna. Där kan du köra lugnt och samtidigt njuta av den vackra landsbygden. Längs de små vägarna passerar härliga vingårdar och små städer värda att stanna till för ett mellanmål eller något kallt att dricka.

Du hittar en hel del bra arkitektur i Andalusien, här från Sevilla.

Romersk amfiteater i Tarragona.

Från Barcelona till Valencia

Barcelona till Valencia är två av de mest populära och spännande större städerna i Spanien. Sträckan längs kusten mellan städerna är idealisk för en enhet om du besöker denna del av landet. En av de bästa stoppen på sträckan är Tarragona, som ligger cirka 100 kilometer söder om Barcelona. Grundades mer än 2500 år sedan, var Tarragona länge en av regionens viktigaste handelsplatser. Det är känt för sina många arkeologiska utgrävningar, romerska tempel, akvedukter, amfiteiter, cirkusar och fästningar, samt magnifika religiösa byggnader från olika epoker. Längs rutten finns också ett antal vackra fiskebyar, och badorter med välkomnande stränder. På flera ställen kör du förbi unika naturparker,inklusive den lilla bergskedjan Serra del Montsia, och Våtmarken Delta de l’Ebre. Det senare är ett av de fågelrikaste naturområdena i Europa, och man kan se flamingos och sällsynta ibisfåglar här bl.a.

Costa del Sol och Gibraltar

Spaniens berömda soliga kust går mellan två mindre kustregioner som kallas Costa de la Luz och Costa Tropical. Inom detta område finns de berömda semesterorterna, inklusive Malaga, Marbella, Estepona, Torremolinos, Fuengirola och San Pedro de Alcantara. Det finns mycket spännande att se och uppleva som har att göra med regionens historia, men sommarlivet är förmodligen det största dragkortet i Costa del Sol. Här kan du köra från en vacker strand till nästa, äta bra skaldjur i en marina,titta på imponerande yachter, och ta en shoppingrunda i eleganta butiker. Om du tröttnar på den urbana, kan du utforska de många historiska sevärdheter, eller ta en omväg till bergsbyarna inlandet av Andalusien. Också överväga att stanna i Gibraltar längst söder om Costa del Sol. British Territory är en unik bit mark, där sevärdheter och upplevelser är nästan i linje.

Costa del Sol lockar främst turister för solsemestrar.

Santiago de Compostela-katedralen, staden är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Galicien i nordväst

Galicien är den region som ligger i den nordvästra delen av Spanien, där Atlanten möter Biscayabukten. Området har en lång och spännande historia. På många ställen hittar du ruiner och spår av de olika kulturer som här styrde , inklusive romarna,morerna, visigoterna och kelterna. Många av de större städerna i Galicien har en unik atmosfär, och kulturen kan uppfattas som helt annorlunda än i övriga Spanien. Den mest kända av städerna är Santiago de Compostela, som har varit en UNESCO världsarvslista sedan 1985. Staden är exceptionellt vacker, med romersk, gotisk och barock arkitektur. I Galicien hittar du också vackra småstäder inrikes, och ännu vackrare fiskebyar vid kusten. Det finns också ett antal vackra stränder och vackra fyrar längs kusten, medan det inhemskt hittar du lugna skogar med ett rikt djurliv. En körning genom denna region är lätt att genomföra om du börjar i städer som Bilbao, Madrid eller Valladolid.

Företag du kan hyra en bil från i Spanien

I städerna, öarna, semesterorter och flygplatser i Spanien hittar du alltid de största och internationellt kända biluthyrningsföretagen, såsom Avis, Hertz, Sixt, Enterprise, Europcar och Budget. Det finns också ett antal nationella och lokala företag som erbjuder biluthyrning i detta land. Centauro och Spanien Bil är bland de största nationella aktörerna, medan det i små städer och öar kan du hitta företag som endast verkar inom ett litet område.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Spanien

Behöver jag extra försäkring när jag hyr en bil i Spanien?

Krävs försäkring (kasko och ansvarsförsäkring) ingår i det pris du är citerad när du hyr en bil genom GoAutos. De flesta människor kommer inte att behöva ytterligare försäkring utöver detta. Undantaget du bör överväga är avdragsgill försäkring, vilket rekommenderas av bland annat konsumentrådet. Avdragsgill försäkring tillhandahålls gratis i vissa typer av kreditkort, och många reseförsäkringar har detta inkluderat.

Vilken typ av bil passar bäst i Spanien?

I länder som Spanien och Portugal är det ofta varmt året runt. Om du är känslig för värme rekommenderas att bilen har luftkonditionering som fungerar tillräckligt. Utöver detta behöver de flesta människor inte någon speciell biltyp, såsom stadsjeepar eller bilar med fyrhjulsdrift.

Kan jag hyra en bil i Spanien och leverera den i till exempel Portugal?

Enkelriktad uthyrning accepteras av de flesta biluthyrningsföretag både när hämtning och leverans är inhemska och utländska. Det krävs vanligtvis att företaget har kontor på båda ställena. För leverans i ett annat land krävs det också att det land du levererar i är medlem i EU- och EES-samarbetet. Du måste vanligtvis betala en enkelriktad hyra avgift, och avgiften kommer vanligtvis att vara högre om det finns två olika länder. Avståndet kan också ha något att säga. Fråga alltid biluthyrningsföretaget i förväg.

Får jag köra min hyrbil till Gibraltar nu när Storbritannien inte är medlem i EU?

Det är oftast inga problem att ta med din hyrbil till Gibraltar nu är du i Spanien, men fråga biluthyrningsföretaget i förväg. Överväg parkering utanför territoriet ändå (du behöver knappast en bil för att ta sig runt Gibraltar). Eftersom Gibraltar är brittiskt kör bilarna på rätt sida av vägen, något som inte alla är vana vid.

Vad är åldersgränsen för att hyra en bil i Spanien?

I de flesta fall, den person som hyr och kommer att köra bilen är skyldig att vara minst 21 år gammal. Några biluthyrningsfirmor har en åldersgräns på 23 år. Vissa kategorier av hyrbilar kan också ha en högre åldersgräns än 21 år (lyxbilar). Förare och hyresgäster mellan 21 och 25 år måste vanligtvis betala en extra avgift på cirka 10 till 20 Euro per dag.

Är det vanligt att vägtullar bås i Spanien?

De flesta av vägarna i Spanien är helt fria från vägtullar bås, medan cirka 20% beskattas. Majoriteten av vägarna med betalstationer ligger i Katalonien. Priserna är relativt låga ändå och du skulle knappast spara något genom att försöka undvika dessa sträckor av vägen. När en avgift accepteras accepteras både kontanter och kreditkort.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Spanien?

Larmnumret i Spanien för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.

Nb! Längs alla motorvägar i Spanien hittar du nödsamtal för varje 2. kilometer och ansluter dig till samma central som 112.

Andra numret:

 • Polisen – 091 eller 092 (närmaste polisstation)

Destinationer