Billig hyrbil – Spara upp till 70 %

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

De mest populära destinationerna

Vanliga frågor (FAQ)

Din bekräftelse skickas ett par minuter efter att du slutfört bokningen. Du får även en voucher som du måste ta med till biluthyrningsföretaget när du hämtar ut bilen.

Du har nyligen fått en bokningsbekräftelse till din mejl med all information som du behöver. Där står det vilket företag du har hyrt ifrån, deras kontaktinformation och var du kan hämta ut bilen.

Kontrollera att bekräftelsen inte har hamnat i din skräppost. Om du inte hittar den där, kontakta oss så snart som möjligt.

Ja, men du måste åtminstone boka den två timmar innan du vill hämta ut den.

Du kan avboka din hyrbil genom att klicka på ”Kundtjänst” i menyn längst upp till höger på vår webbplats. Där ser du hur man gör en avbokning.

Ändringar kan göras genom vår internationella kundtjänst – Ring +47 21 03 06 23.

Vi kan inte garantera exakt samma bilmärke men vi garanterar att bilen kommer att vara i samma kategori, vare sig det rör sig om mini, ekonomi, SUV eller premium.

Ja, du kan använda ett debetkort. Dessutom kan du använda ett kort som inte står i huvudförarens namn. Men när du kommer till biluthyrningsföretaget så behöver du ett kreditkort i huvudförarens namn. En del hyrbilsföretag låter dig hyra bil med ett debetkort. Titta under avsnittet Betalning under Information om debet- och kreditkort för att se vilka kort du kan använda.

Goautos har inga dolda kostnader eller avgifter. Men om du vill ha något tillägg som till exempel GPS, bilbarnstol eller vinterdäck tillkommer en extra kostnad. Tilläggen betalas på utlämningsstället, inte genom Goautos.

För att hyra bil kräver de flesta biluthyrningsföretag att du har haft körkort i minst ett år. Du måste visa upp ditt körkort på utlämningsstället.

Avsnittet Viktig information varierar från land till land. De flesta biluthyrningsföretag har en åldersgräns på 21 år, men det finns företag som accepterar uthyrare från 19 år. Du hittar Viktig information i steg 2 av bokningsprocessen.

Tänk på att en del företag tar ut en extra avgift för förare mellan 18 och 25 år. Detta belopp kan även hittas under Viktig information i steg 2 av bokningsprocessen.

De flesta företag tar ut en liten kostnad för extra förare. Avgiften ligger ofta på mellan 3 och 10 euro per dag. En del företag inkluderar en extra förare i priset som anges.

Du kan lägga till extra förare i steg 3 av bokningsprocessen.

Alla våra erbjudanden är inklusive ansvarsförsäkring och stöldförsäkring. Du kan hitta försäkringsinformationen genom att klicka på ”Viktig information” i steg 2 av bokningsprocessen.

Ibland är det en bra idé att köpa försäkringsskydd, särskilt om självrisken är hög. En del reseförsäkringar och kreditkort har redan inbyggt försäkringsskydd. Kontrollera med dina leverantörer för att se om du redan är skyddad.

På din bokningsbekräftelse ser du vilka dokument du behöver ha med dig när du hämtar ut fordonet.

I vanliga fall innefattar det ett giltigt kreditkort i förarens namn (MasterCard, Visa eller American Express). Dessutom måste du ta med dig giltigt körkort såväl som vouchern som du fick med din bekräftelse. En del företag kräver också att du kan identifiera dig med ett extra id-kort (helst ett pass).

När du reser inom EU tillåter de flesta hyrbilsföretag att du korsar internationella gränser. Men det är bäst att du dubbelkollar detta genom att klicka på ”Viktig information” i steg 2 av bokningsprocessen.

Tips innan du bokar

Tips #1: Planera i förväg

Vi kan hjälpa dig om du behöver ett fordon i sista minuten. Men om du vet i förväg att du behöver en hyrbil, så kan du spara så mycket som 70 % genom att boka tidigt. Reservera din bil 3–4 månader i förväg för att få ett bra erbjudande och flera olika alternativ att välja bland. Ju närmare avresedagen du kommer, desto mer måste du betala.

Tips #2: Undvik den extra försäkringen

Det är vanligt att biluthyrningsföretag försöker sälja extra försäkringar. De är faktiskt inte nödvändiga. De utgör en extra kostnad som du inte behöver och de kanske inte ens täcker vanliga skador som en sprucken vindruta.

När du bokar genom Goautos.com, inkluderar vi alla nödvändiga försäkringar som tredjepartsansvar, stöldskydd samt trafik- och vagnskadereducering. Vi tar inte ut någon extra avgift för kreditkort eller liknande. Dessutom är moms, flygplatsavgifter och bärgningsassistans medräknat i priset. För de flesta erbjudandena ingår även obegränsad körsträcka.

Tips #3: Välj inte satellitnavigering

Ibland när du hyr direkt från ett hyrbilsföretag så föreslår de att du ska köpa till satellitnavigering. Om du inte vet var du kör så låter det kanske som en bra idé. Men kostnaden ökar mycket fort. Du kan lika gärna använda navigeringen på din smartphone eller en gammaldags karta.

Tips #4: Kör försiktigt

Kör din hyrbil precis som om det vore ditt eget fordon. Var försiktig när du kör och parkerar för att undvika skador. Lämna inte värdesaker i bilen eftersom det kan fresta tjuvar. Ta dem med dig eller göm dem utom synhåll. Genom att köra försiktigt och inte köra för fort kan du spara upp till 25 % i bensinkostnader.

Tips #5: Ta med din egen bilbarnstol

Det är dyrt som det är att resa med sin familj. Varför betala extra? Istället för att hyra en bilbarnstol på nästa familjesemester så kan du ta med en hemifrån. Det kanske kommer som en överraskning men flygbolag låter passagerare ta med bilbarnstolar gratis på planet. Det stämmer, det kostar inget extra. Så istället för att lämna bilbarnstolen hemma och hyra en så kan du spara lite pengar på detta sätt.

Hyr en bil som passar dina behov

För att se till att bilen passar dina behov, tänk igenom följande saker:

 • Hyrbilens storlek

Om du ska åka på en familjesemester behöver du antagligen en annan bil än om du reser själv. Det viktigaste att ta hänsyn till är oftast hur många som ska få plats i bilen, men tänk även på hur stort bagageutrymme du behöver.

 • Var ska du använda bilen?

Var du ska köra är också en viktig faktor att ta hänsyn till. En mindre bil kan vara ett bra val i en stad, medan en större bil kan vara bekvämare på motorvägen. Behöver bilen ha luftkonditionering? Det kanske vore skönt på sommarsemestern om det är varmt.

 • Behöver du navigering?

Ett av de vanligaste misstagen när folk hyr bil är att inte ha satellitnavigering i utländska städer. Bilar i premium-kategorin har ofta satellitnavigering medan de billigare hyrbilarna inte har det. Om du inte vill betala för navigering, så kan du ta med din egen navigeringsutrustning eller använda GPS-navigeringen i din smartphone.

 • Reser du med små barn?

Om du reser med barn behöver du bilbarnstolar i bilen. De räknas även som tillägg. Kontrollera i förväg hur mycket hyrbilsföretaget tar för bilbarnstolar. Om du tycker att det är för dyrt kanske du kan ta med dina egna bilbarnstolar. Men tänk över det noga eftersom det kan bli omständligt för dig om du inte hämtar och lämnar bilen på flygplatsen. Kolla även upp om du behöver betala extra för att ta med dig bilbarnstolarna.

 • Se till att det finns plats för alla

Om du reser som en familj eller i en stor grupp så finns det vid de flesta resmål minibussar med plats för mellan 5 och 9 personer.

 • Viktigt att känna till lokala förhållanden

Även om det är sällsynt att folk har problem när de hyr bil är det viktigt att vara väl förberedd. Lokala regler och lagar kan skilja sig från vad du är van vid hemma och det samma gäller körregler. Vi rekommenderar att du letar efter relevant information online innan du hyr bil utomlands.

Tips när du hämtar ut bilen

 • Meddela eventuell försening

Om du kommer för sent för att hämta ut bilen bör du meddela förseningen till hyrbilsföretaget. De flesta företag skriver i hyresavtalet att du inte är garanterad att få den bokade bilen om du är mer än en timme sen. I så fall kan du få en nedgraderad bil eller behöva betala extra för en uppgraderad bil.

 • Kontrollera hyresavtalet

Kontrollera att hyresavtalet visar samma pris som när du bokade bilen. Om du hyr bil utomlands har du rätt att få en kopia på avtalet på engelska. Skriv aldrig på ett avtal på ett språk som du inte förstår.

 • Inspektera bilen innan du åker iväg

Kontrollera att bilen inte är skadad innan du åker iväg från hyrbilsföretaget. Inspektera bilen både in- och utvändigt. Om du ser någon skada, bör du informera biluthyrningsföretaget om detta. Dessutom är det bra om du tar kort på bilen för dokumentation om du på felaktiga grunder anklagas för att ha orsakat någon skada.

Tips när du lämnar tillbaka bilen

 • Inspektera bilen igen

Vi rekommenderar även att du tar kort på bilen innan du lämnar tillbaka nycklarna. Om ni inte kan komma överens om bilens skick kan dessa foton vara användbara. Du kan även överväga att be hyrbilsföretagets representant om en skriftlig bekräftelse på bilens skick när du lämnar tillbaka den. Det är framför allt viktigt att ta kort på bilen om du lämnar tillbaka den efter ordinarie öppettider.

 • Städa bilen

Se till att bilen lämnas tillbaka i samma skick som när du hämtade ut den. Extra avgifter kan tillkomma om bilen är smutsig in- eller utvändigt.

 • Tanka bilen

Det är oftast billigare att lämna tillbaka bilen med en full tank istället för att låta hyrbilsföretaget tanka åt dig. Priset du betalar på en bensinmack är i vanliga fall mycket lägre än priset som hyrbilsföretaget tar.