Hyrbil USA

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning USA

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i USA från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i USA genom oss.

USA guide

Bilutleie USA
Biluthyrning USA

Amerikas förenta stater ligger i Nordamerika och har cirka 310 miljoner invånare (2010). Det är den tredje delen i 2016 års Mexico film Av samma tid. Usa består av 50 delstater samt det federala distriktet i Colombia (District of Columbia – mer känt som Washington D.C.). USA omfattar även den nordvästra delen av kontinenten (Alaska) och hawaiiska ögruppen i Stilla havet samt ett antal andra territorier.

USA är världens 3:e president. största landet i den utsträckning, efter Kanada och Ryssland, och är också världens mäktigaste stat – när det gäller ekonomi, kultur, politik och försvar.

Landskapet är varierat och kontrasterande, och har därmed också stora variationer klimatmässigt. Ett av världens varmaste områden finns i Death Valley – en dal i Mojaveöknen i södra Kalifornien.

Attraktioner

USA tar emot cirka 60 miljoner utländska turister årligen, och har otaliga attraktioner och sevärdheter. I nordost ligger huvudstaden Washington, D.C. – där bland annat stadens huvudstad, Washington, D.C., ligger i Washington, D.C., där, Den amerikanska presidentens ”Vita huset” kontor ligger, och lite längre nordost hittar du den största staden i USA New York (8,5 miljoner invånare) som är en av världens viktigaste ekonomiska och kulturella nav. I sydöstra delen är delstaten Florida – som bland annat är en stat i delstaten Florida. känd för sitt varma klimat, Walt Disney World och Epcot Center. Kaliforniens sandstränder och berömda städer som Los Angeles ligger i sydvästra delen av landet, och rakt igenom USA hittar du bergskedjan Rocky Mountains. I delstaten Colorado ligger den högsta delen av Rocky Mountains – där mer än 100 toppar är över 4000 meter över havet.

Några av USA:s mest besökta platser är: Times Square i New York, Las Vegas Strip, National Mall och Memorial Parks i Washington D.C, Faneuil Hall i Boston och Disneyworld i Florida. Andra populära bosättningar inkluderar Niagara Falls, Grand Canyon, Great Smoky Mountains (National Park) i Tennesse och Hollywood i Los Angeles.

Grand Canyon är bland de mest besökta turistattraktionerna i USA.

Amerikas största städer är New York (8,5 miljoner invånare – cirka 19 miljoner i huvudstadsregionen), Los Angeles (4 miljoner), Chicago (2,8 miljoner) och Houston (2 miljoner).

USA har många upptagna internationella flygplatser – inklusive John F. Kennedy International Airport (New York), Washington Dulles International Airport, Chicago Airport, Hartsfield International Airport (Atlanta) och Seattle International Airport.

Körning i USA

Körning i USA är oftast mycket lätt och okomplicerat när det gäller vägnätet och navigering. Infrastrukturen i de flesta städer är betydligt mer anpassad till biltrafiken, än exempelvis i många europeiska städer. Städerna i USA är nyare, och många av dem växte först efter bil hade blivit ett gemensamt fordon. Samtidigt finns det också många städer som kämpar med väldigt mycket trafik och tung trafik. Trots bra vägar kan det ta lång tid att ta sig från A till B på vissa ställen, och särskilt under rusningstid. Utanför städerna är det mycket lättare, men också där kan trafiken vara tät. Detta beror återigen mycket på var i USA du kommer att köra.

Kör extra försiktigt om du närmar dig skolbussen.

Amerikanska trafikregler

I vissa områden finns det betydande skillnader i trafikregler i varje stat i USA. Både myndigheterna i staterna och de lokala myndigheterna kan fastställa vissa särskiljande regler. I allmänhet kommer du knappast att ha mycket behov av att sätta dig själv ordentligt i dessa, så länge du kör försiktigt och normalt. Bland de saker du kan vara uppmärksam på är:

 • I USA, kör på höger sida av vägen.
 • Förare och alla passagerare måste använda säkerhetsbälte.
 • Kör extra försiktigt om du närmar dig en skolbuss. På de flesta ställen är det inte tillåtet att köra om skolbussar som har stannat vid en busshållplats.
 • På de flesta ställen är det tillåtet att svänga höger vid trafikljus vid rött ljus. Om detta inte är tillåtet, kommer det normalt att vara tecknet.
 • Om du stoppas av polisen under körning, parkera på höger sida av vägen, stoppa motorn i bilen, och hålla båda händerna synliga på bilratt. Lämna inte bilen om inte polisen ber dig göra detta.
Hastighetsbegränsningar i USA bestäms av varje delad stat.

Hastighetsbegränsningar i USA

I USA bestämmer varje delstat vilka hastighetsgränser som gäller inom respektive delstat. Lokala myndigheter kan också fastställa sina egna sänkta hastighetsgränser i områden som de förvaltar.

Hastighetsbegränsningarna visas med skyltar, och de vanligaste gränserna du kan stöta på är mellan följande:

 • Städer, städer och bostadsområden: ofta mellan 20 och 40 miles /h (32 – 64 kilometer/h).
 • Landsvägar: ofta mellan 45 och 65 miles/h (72 – 105 kilometer/h).
 • Motorvägar: ofta mellan 55 och 75 miles /h (89 – 121 kilometer/h).
En federal lag gäller i alla stater till gränserna för alkohol, och vissa stater har ytterligare bestämmelser i den federala lagen.

Alkoholgränser i USA

De lagar som styr alkoholgränser (och andra ämnen) är något annorlunda i USA än i Bland annat Europa. På detta område har landet en federal lag som gäller i alla stater, och i vissa stater finns lokala ytterligare bestämmelser i den federala lagen.

Den federala lagen sätter en 0,08% gräns för privata bilister som gräns för om förhållandet är straffbart eller inte. Straffet för brott varierar dock mycket i förhållande till staten i fråga, och naturligtvis även i förhållande till om du har orsakat en olycka, skador på andra personer/material, och så vidare.

I vissa stater finns det också en lägre alkoholgräns– men där kränkning inte betraktas som ett brott. Ett exempel är delstaten Colorado, där gränsen är satt till 0,05%. Om du har en alkoholalkoholnivå på över 0,05 %, men under 0,08 %, kommer detta normalt att resultera i böter. Om alkoholhalten i blodet är över 0,08%, kan detta resultera i hårdare straff.

Rekommenderad biluthyrning biluthyrning tjänster

USA är utformat för hyrbilsutflykter, oavsett vilken stat eller stad du besöker. Vägarna är genomgående bra, landet har en unik bilkultur och relation med körning, och därmed finns det många välkända körvägar i USA. Här är några av de mest populära.

Från Atlanten till Stilla havet

Många drömmer om att köra USA från kust till kust, och sedan vanligtvis mellan New York och Los Angeles. Det är fullt möjligt att göra en sådan resa med en hyrbil, så länge du har tillräckligt med tid. Tiden kommer naturligtvis att bero på vilken rutt du väljer och hur länge du vill spendera på varje stopp längs vägen. Nedan kan du se avstånden och effektiv körtid för några av de typiska vägvalen.

 • Den kortaste vägen mellan New York och Los Angeles går via Chicago och Las Vegas, bland annat – Avståndet är 4490 kilometer/effektiv körtid är cirka 40 timmar.
 • New York till Los Angeles via bland annat Nashville, New Orleans,Houston och Phoenix – Avståndet är 5327 kilometer / effektiv körtid är cirka 49 timmar.
 • New York till Los Angeles via Chicago, Minneapolis, Missoula, Seattle och San Francisco , bland andra – Avståndet är 6.420 kilometer / effektiv körtid är cirka 60 timmar.

Om du till exempel kör den kortaste vägen, och har en effektiv körtid på 6 timmar per dag, ta resan från kust till kust 1 vecka.

Om du väljer din resa genom San Francisco kan du komma ikapp med den berömda Golden Gate-bron.
Route 66 är en legendarisk körrutt i USA, som många människor vill uppleva.

Usa Route 66

Route 66 är en legendarisk körrutt som ursprungligen (1926) gick från Chicago till Los Angeles. Vägarna som ingår i sträckan är markerade med egna Route 66-skyltar. Rutten har ändrats flera gånger, och vägar som inte ingick ursprungligen har lagts till. Under de senaste åren har dock US Route 66 drabbats av en renässans och anses nu vara ett viktigt monument i USA. Många får en bekväm hyrbil när de besöker USA, och tar en upptäcktsresa längs delar av den berömda körvägen. Nedan kan du se sträckan och effektiv körtid om du vill ta itu med den aktuella versionen av hela Route 66.

 • US Route 66 mellan Chicago och Los Angeles – Avståndet är 3.666 kilometer / effektiv körtid är cirka 50 timmar.
 • Observera att tiden här går åt gäller om du konsekvent håller dig till de vägar som ingår i Route 66. Du kan köra mellan de två städerna nästan 20 timmar snabbare om du håller dig till de bästa vägarna.
Mycket av resan går genom öknen, men det finns flera spännande sevärdheter längs vägen.

Los Angeles till Las Vegas

För ungdomar i Kalifornien, är enheten till Las Vegas nästan ett slags rituellt test som ”alla” måste gå igenom. Denna rutt är välkänd också utanför USA, och beskrivs i många filmer, böcker, TV-program och låtar. Även om större delen av resan går genom öknen,finns det gott om möjligheter till spännande sevärdheter,matställen och konstiga museer att stanna på längs vägen. Om du kör genom de små städerna Victorville och Barstow, kan du skryta med att köra delar av Route 66.

 • Los Angeles till Las Vegas via Route 66 – Avståndet är 460 kilometer / effektiv körtid är 4 timmar och 30 minuter.

The Pacific Coast Highway

För dem som besöker Kalifornien, är enheten på Pacific Coast Highway ett bra sätt att lära känna staten. Sträckan kallas också California State Route 1. Detta är en av de vackraste vägarna i världen, och praktiskt taget hela resan går precis intill Stilla havet. Utgångspunkten är faktiskt staden Legget nära gränsen till Oregon, men de flesta människor väljer att använda San Francisco som utgångspunkt. I samtliga fall stannar körvägen i San Diego, som tar dig förbi Los Angeles och ett antal trevliga småstäder. Ta med dig badkläder till din resa, för här kör du förbi många av de bästa och mest kända stränderna och badorterna i USA.

 • San Francisco till San Diego på Pacific Coast Highway – Avståndet är 935 kilometer / effektiv körtid är 11 timmar.
Pacific Coast Highway är bland de vackraste åkturerna i världen. Här passerar du många av de bästa stränderna i USA.
Overseas Highway tar dig över de små tropiska öarna i Florida Keys.

Den utomeuropeiska Motorvägen

Overseas Highway går tekniskt från kusten i Florida till Key West, men de flesta startar turnén i Miami. Detta är en av de kortaste och enklaste bland USA: s ikoniska körvägar, och även en av de finaste. Lejonparten av rutten går på de små tropiska öarna i Florida Keys, och på de 42 broar som förbinder öarna tillsammans. På turen kör du förbi många trevliga småstäder, och naturområden med unik flora och fauna.

 • Miami till Key West på The Overseas Highway – Avståndet är 266 kilometer / effektiv körtid är 3 timmar och 30 minuter.

Företag du kan hyra en bil från i USA

I USA hittar du i stort sett alla de största biluthyrningsföretagen du känner från andra delar av världen. Många av de mest kända företagen i världen är också av amerikanskt ursprung. De största företagen som du hittar överallt inkluderar Alamo, National, Enterprise, Avis, Hertz, Dollar, Sixt, Sparsam, Budget, Advantage och Rent-A-Wreck.

7 vanliga frågor om biluthyrning i USA

Hur gammal måste man vara för att få en hyrbil i USA?

De flesta biluthyrningsföretag i USA kräver att föraren/hyresgästen är 21 år. Det finns undantag, och i vissa stater är 18 år den lägsta åldersgränsen. Det kan också finnas en något högre åldersgräns för vissa typer av bilar. Som i de flesta andra länder är det vanligt att unga hyresgäster (mellan 21 och 25 år) betalar en extra försäkring.

Kan jag betala med betalkort för en hyrbil i Sverige?

Vissa företag accepterar betalkort för betalning av hyresrätt, men alla måste ge ett giltigt kreditkort när bilen hämtas. Detta beror på att biluthyrningsföretaget tar en deposition från kreditkortet. Tänk på att kreditkortet som används måste vara i samma namn som bilens huvudhyresgäst.

Behöver jag ett internationellt körkort i USA?

Den som kör bil i USA måste ha ett giltigt körkort från hemlandet. I vissa stater, är du också skyldig att ha ett internationellt körtillstånd (IDP). I detta fall måste IDP presenteras vid insamling av en hyrbil i de stater som kräver detta. Fråga biluthyrningsföretaget i förväg och kom ihåg att internationella körkort måste erhållas i ditt hemland.

Är det vanligt att vägtullar bås i USA?

Förekomsten av vägtullar bås varierar kraftigt i USA, beroende på staten eller staden i fråga. Om du kör på en betalväg med en vägtull monter, betalar du själv när du passerar genom bommen. Både kontanter och kort accepteras som betalningsmedel. På vissa ställen finns så kallad ”Cashless Toll Road”, det vill säga biluthyrningsföretaget kommer att få räkningen. Beloppet plus en administrativ avgift läggs sedan till din sluträkning (debiteras det kreditkort du använder när du hyr bilen). För att undvika avgiften kan du få en förbetald oblat på de flesta ställen (PlatePass).

Varför är vägtrafiklagarna olika i de olika staterna?

I USA har de både statliga och federala lagar. De flesta av de lagar och regler som rör körning, såsom hastighetsbegränsningar och alkoholgränser, bestäms av varje stat. Därför finns det en stor variation på dessa områden. Det kan också finnas stora skillnader i de böter du får om du bryter mot vägtrafiklagarna.

Är det vanligt att enkelriktad uthyrning i USA?

Enkelriktade hyror är ganska vanliga i USA, och accepteras av praktiskt taget alla biluthyrningsföretag. Detta beror fortfarande på var du hämtar bilen och var du vill leverera den. Priserna för enkelriktade hyror kan också varieras mycket, både när det gäller var du vill leverera, och i förhållande till vilket företag du hyr från (kontrollera innan du slutför din beställning).

Vad gör jag vid stöld av bil, olyckor eller skador?

Om din hyrbil blir stulen eller om du är inblandad i en olycka ska du först kontakta polisen där du befinner dig. Du måste då kontakta det biluthyrare som du använder. Kontakta även ditt eget försäkringsbolag, där du har reseförsäkring, avdragsgill försäkring, eller annan relevant försäkring. I de flesta områden, 911 nummer du ringer när du behöver hjälp från brottsbekämpande.

Destinationer