Hyrbil Frankrike

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Frankrike

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Frankrike

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Frankrike från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Frankrike genom oss.

Frankrike guide

Bilutleie Frankrike
Biluthyrning Frankrike

Frankrike är Västeuropas största land i platt innehåll – med en befolkning på cirka 64 miljoner (2010). Huvudstaden Paris har cirka 2,2 miljoner in. i själva staden – men om man räknar med förorterna, stiger befolkningen till nästan 12 miljoner.

De största städerna efter Paris är Marseille, Lyon, Toulouse och Nice.

Landskapet i Frankrike är varierat. De norra och centrala delarna domineras av ett relativt platt slättlandskap, medan i södra och sydöstra höga bergskedjor (Pyrenéerna och Alperna) återfinns. Västeuropas högsta berg, Mont Blanc (4807 m), ligger i de franska Alperna. Några av de längsta floderna i Europa flyter genom Frankrike: Loire, Rhône, Garonne och Seine.

Frankrike har varit känt som ett europeiskt kulturellt centrum i århundraden, och förändrade politiska regimer har varit medvetna om att upprätthålla detta.

Frankrike har ett antal attraktioner att erbjuda. Huvudstaden Paris står i ett särställning med sin historia, sin spännande arkitektur, sina modehus och sitt blomstrande restaurangliv. Annars har Provence och Rivieran (Côte d’Azur) vid Medelhavet långa traditioner som turist- och semestermål för människor från världens alla hörn. Det måste också nämnas att Frankrike, med sina många vinslott, också är ett självklart resmål för många vinentusiaster.

Frankrikes mest överbelastade flygplats är Charles de Gaulle International Airport (Roissy), strax nordost om Paris. Andra viktiga flygplatser är den traditionella internationella flygplatsen Paris-Orly lite söder om huvudstaden och Nice Côte d’Azur International Airport.

Frankrike med sina många vingårdar är ett självklart resmål för många vinentusiaster.

Körning i Frankrike

Motorvägarna i Frankrike är oftast moderna och bra, och om du snabbt vill nå din destination, är dessa det bästa alternativet. Du debiteras dock en avgift på de flesta sträckorna. Landsvägar är ofta det bästa alternativet om du vill se och uppleva mer på vägarna, med stopp längs vägen. Observera att trafiken kan vara nära de sträckor där människor åker på semester, särskilt på franska rivieran i juli och augusti.

Det är obligatoriskt med varselljus efter mörkrets inbrott.

Trafikregler i Frankrike

 • I Frankrike, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriska på bilen utanför städer, och genom minskad sikt på dagtid.
 • Det är obligatoriskt med varselljus efter mörker, och i tunnlar.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 10 år (eller mindre än 135 cm) bör alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämplig för barnets längd och vikt.
 • Om bilbarnstolen sitter i passagerarsätet (fram) måste krockkudden vara avaktiverad.
 • Barn under 13 kg ska sitta med ryggen vänd mot färdriktningen.
På landsvägarna i Frankrike är hastighetsgränsen 80 km/h.

Hastighetsbegränsningar i Frankrike

I Frankrike kan hastighetsbegränsningar bero på väderförhållanden. Detta gäller båda typerna av motorvägar, medan i stadsområden 50 gränsen är alltid tillämplig. Sedan 2018 har hastighetsbegränsningarna på landsvägarna varit 80 kilometer/h, oavsett väderförhållanden (rabatterade från 90 kilometer/h som max).

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar: 80 kilometer/h
 • Landsvägar i stadsområden: 110 kilometer/h (100 kilometer/h vid nederbörd)
 • Motorvägar: 130 kilometer/h (110 kilometer/h i nederbörd)

Nb! Om sikten är mindre än 50 meter, till exempel i tät dimma, är hastighetsgränsen på alla vägar högst 50 kilometer/h.

Alkoholgräns i Frankrike

I Frankrike är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5° (0,5 g/l). Om du har en alkoholnivå mellan 0,50 och 0,8, får du en måttlig böter, medan alkoholnivåer på över 0,8 ”kan resultera i betydligt strängare böter och konfiskering av körkort.

Rekommenderade biluthyrningsbilsuthyrningstjänster

Det är bara fantasin som begränsar möjligheterna till spännande åkattraktioner i Frankrike. Överallt i landet hittar du historiska platser och städer med vacker arkitektur, områden som är kända för vinframställning och utsökt mat, och berg och dalar med unika landskap. Längs kustremsorna har du badmöjligheter och ikoniska städer som Biarritz, Nice, Saint-Tropez. Här är några förslag på körrutter.

Franska Rivieran

Den rutt som kanske är mest populär i Frankrike går på franska rivieran. Den typiska slutpunkten för denna rutt är Furstendömet Monaco och glamourstaden Saint-Tropez. I Monte Carlo, ta dig tid att se bland annat prinsens palats, Place du Casino, Hôtel de Paris och marinan. Nästa anstå är Nice, där gatan Promenade de Anglais,Hotel Negresco, gallerierna och museerna är de stora dragplåsterna. I Cannes bör du stanna vid de romerska villorna, museerna ochteatrarna, och kanske en resa med båt till Île Sainte-Marguerite eller Île Saint-Honorat. Städerna Frejus, Sainte-Maxime och Sainte-Tropez har också mycket att visa upp för det, men här är det i första hand sol och bad som är det mest lockande. Körning längs Rivieran ger dig gott om möjligheter till spännande omvägar inåt landet i Provence.

I Monte Carlo, Monaco, bör du ta dig tid att se bland annat prinsens palats.

Grasse är en av de vackra småstäderna du kör igenom på din resa.

Rutt Napoléon

Route Napoléon är också en av de mest populära turer som turister kör i Frankrike. Det följer delar av rutten befälhavaren Napoleon tog när han återvände från ön Elba, på väg till den berömda slaget vid Waterloo. Den officiella utgångspunkten är Antibes på Côte d’Azur, det vill säga ungefär halvvägs mellan Cannes och Nice. Därifrån kör du genom många vackra småstäder som Grasse, Digne, Col Bayard och La Mure, innan du hamnar i Grenoble vid foten av Alperna. Rutten är märkt med statyer, av den franska örnen (Aigle de drapeau), och du kan naturligtvis köra motsatt väg om det är mest bekvämt.

Alsace vingårdar bör besökas för att lära sig om vita och mousserande viner.

Vingårdarna i Alsace

Alsace ligger på gränsen mellan Tyskland och Frankrike, och i flodbädden som bildas av Rhen. Historien och kulturen här är spännande, inte minst när det gäller produktion av vita och mousserande viner. Förutom ett antal kända vingårdar, är regionen full av små städer med stor arkitektur, slott, fästningar, kyrkor och katedraler. En bilfärd hit med biluthyrning gör att du kan få syn på historiskt viktiga städer som Strasbourg,Colmar och Mulhouse. Du kan också ta omvägar till stora tyska städer som Baden-Baden och Offenburg, eller till Basel, som ligger precis över den schweiziska gränsen.

La Route des Grandes Alpes

Denna väg genom de franska Alperna börjar vanligtvis i Thonon-les-Bains, en liten stad som ligger precis nära Genève. Genève Därifrån kör upp i bergen, innan du hamnar i Nice på Côte d’Azur. Rutten går med ett antal av de högsta topparna i bergspassen i Alperna. Du kommer att vara över 2500 meter över havet flera gånger längs vägen, med unik utsikt till dalar och bergstoppar i alla riktningar. Det finns också många trevliga bergsbyar att stanna på längs vägen, liksom kända skiddestinationer som Chamonix och Val-d’Isère.

Körningen genom de franska Alperna tenderar att starta från den lilla staden Thonon-les-Bains, som ligger nära Genève.

I Loiredalen kan du uppleva imponerande vackra slott och fästningar.

Paris till Loiredalen

Om du är i Paris och har en biluthyrning, överväga att köra till Loiredalen. Dalen kallas ofta den franska trädgården ,eftersom området anses vara extremt bördig. Det finns många kända vingårdarhär , jordbrukare odlar välsmakande grönsaker, bär och frukter, och restauranger är bortskämda när det gäller tillgång till färskvaror. De flesta människor kör först till staden Tours,ta riktning därifrån till Nantes. Du kommer också att stanna av vackra städer som Angers och Saumur. I dessa städer, och på andra håll i Loiredalen, kan du uppleva några av de vackraste slott och fästningar i Frankrike.

Körningen slutar i den legendariska badorten Biarritz.

Kustlinjen mellan Bordeaux och Biarritz

Bordeaux är en vacker och spännande storstad, och som också har en stark koppling till havet. Om du kör ungefär en timme sydväst från centrum, kommer du till semesterorten Arcachon, och Europas största dyn Dune de Pilat. Därifrån finns härlig strand längs hela kusten, ändaner till den legendariska badorten Biarritz. Vägen går in och ut mellan havet och vackra byar, med många spännande sevärdheter längs vägen. Biarritz är en av landets mest eleganta städer, och värt en övernattning eller två. Om du vill uppleva vackrare och mer spännande städer på enheten kan du gå vidare till exempelvis San Sebastian och Bilbao i Spanien.

Företag du kan hyra en bil från i Frankrike

På flygplatserna i Frankrike finns de internationellt kända företag som huvudsakligen är de som erbjuder biluthyrning. Det vill säga välkända aktörer som Hertz, Sixt, Avis, Budget, Europcar, Alamo, National och Enterprise. Dessa finns också överallt annars i landet. I städerna hittar du också mindre företag, inklusive franska spelare, såsom Rent A Car, ACE, SunnyCars, Citer, FranceCars och Ucar.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Frankrike

Kan jag betala för biluthyrning i Frankrike med betalkort?

De flesta biluthyrningsföretag accepterar betalning av själva hyran med betalkort. Du måste fortfarande uppvisa ett kreditkort när du hämtar bilen och kortet måste vara i hyresgästens namn. Biluthyraren tar en deposition endast från kreditkortet. Storleken på depositionen motsvarar vanligtvis summan av självrisk, plus en uppskattad summa för eventuellt saknat bränsle, böter, vägtullpass och liknande. Depositionen återbetalas till kortet så snart hyresrätten har upphört.

Kan fler köra bilen?

Att registrera flera förare på en biluthyrning är inget problem, men alla förare måste uppfylla biluthyrningsföretagets krav. Ett giltigt körkort för alla förare måste uppvisas vid upplockning av bilen. Om en extra förare inte kan vara närvarande när bilen hämtas kan detta lösas genom att den som besöker biluthyrarens kontor där hon/han är och registrerar sitt körkort där. Det är vanligt att en tilläggsavgift för varje extra förare.

Vad är åldersgränsen för biluthyrning i Frankrike?

I Frankrike har biluthyrningsföretag en åldersgräns på 21 år. Den som hyr och ska köra bilen ska också ha haft körkort i minst 1 år. Praktiskt taget alla hyresvärdar kräver en extra avgift om hyresgästen är under 25 år. Storleken på avgiften varierar från företag till företag, men kommer alltid att ingå i det hyrpris du kommer att anges när du bokar bilen online.

Behöver jag någon speciell biltyp i Frankrike ?

Om du inte ska till den franska delen av Alperna på vintern, är det osannolikt att du kommer att behöva något annat än en vanlig personbil. När du väljer en bil hyrbil bör främst fokusera på hur mycket utrymme du behöver för passagerare och bagage, samt säkerhet. I södra delen av landet kan det vara viktigt att ha en bil med bra luftkonditionering på sommaren.

Är det vanligt att vägtullar bås i Frankrike?

De flesta motorvägar i Frankrike är föremål för vägtullar bås. Priserna kan variera något beroende på vilken väg du kör. På de flesta vägar stannar du vid en betalstation när du kör på motorvägen och får en biljett. Biljetten kommer att användas igen när du kör av motorvägen, och sedan betala enligt den sträcka du körde på motorvägen. Som betalning, mynt och sedlar (Euro) accepteras, liksom kreditkort (betalkort / kreditkort).

Vad betyder skyltarna på franska vägtullar?

 • Grön pil betyder att körfältet är öppet.
 • Röd korsning innebär att körfältet är stängt och inte ska användas.
 • Blå mynt innebär att du kan betala med kontanter, men förändring ges inte tillbaka (använd exakt summa).
 • Blå man innebär att vägtullsbåset serdas (du får växel tillbaka).
 • Blå fyrkant med bokstäverna CB/kreditkortssymbol innebär att du bara kan betala med kort.
 • Orange T innebär att fältet endast ska användas av bilar som har ett elektroniskt chip för betalning (fransk version av AutoPass).

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Frankrike?

Larmnumret i Frankrike för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Polisen – 17
 • Brandkåren – 18
 • Medicinsk hjälp – 15

Destinationer