Hyrbil Tournai

Biluthyrning Tournai

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Tournai genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Tournai. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Tournai guide

Biluthyrning Tournai

Hyrbil Tournai

Tournai är både en stad och en fransktalande kommun i Belgien ligger 85 kilometer sydväst om Bryssel och är på gränsen till Frankrike. Befolkningen i staden är 69 751 (2012) invånare. Det lokala språket kallas Tournaisien.

Tournai är med Tongeren är den äldsta staden i Belgien. Den spelade en mycket viktig historisk, ekonomisk och kulturell roll i Flandern under medeltiden. Även idag spelar en viktig kulturell roll i Belgien, och dess historia lockar många besökare. Varannan söndag i september höll en procession som har hållits varje år sedan 1092 med undantag för 1566. Tournai är ett museum för bildkonst med stora samlingar, här är verk av Van Gogh och Rubens.

Bland de mest kända historiska byggnader Belgiens äldsta klocktornet påbörjades 1188. Katedral Notre-Dame de Tournai från tolv sekel är en imponerande byggnad romansk och gotisk arkitektur är känd för sina fem klocktorn. Tournai domkyrka är en av de vackraste religiösa monument i västvärlden med sin silver-och prydnadsföremål koppar. Både Unesco licens.

Närmaste flygplats är i Lille, cirka 25 miles från Tournai. Bryssels flygplats ligger 81 km bort och det finns två direkta tåg från Bryssel i timmen.