Hyrbil Montenegro

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Montenegro

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Montenegro genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Montenegro. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Montenegro guide

Biluthyrning Montenegro
Hyrbil Montenegro

Montenegro är ett land på Balkan ligger vid Adriatiska havet. Den gränsar Kroatien och Bosnien och Hercegovina i norr, Serbien till nordost, Kosovo i öster och Albanien i söder. Befolkningen är 625.266 (2011) invånare och är huvudstad Podgorica. Det officiella språket är montenegrinska faktiskt samma språk som serbiska, kroatiska och bosniska.

Montenegro undertecknades 1918 i serber, kroater och slovener riket, som från 1929 kallades Jugoslavien. Efter upplösningen av Jugoslavien 1992, Montenegro och Serbien tillsammans i Förbundsrepubliken Jugoslavien (”gumpen Jugoslavien”), som i 2003 bytte namn till Serbien och Montenegro. År 2006 blev det självständigt. Montenegro var den enda republik i det forna Jugoslavien som stödde Serbien under krigen på 1990-talet.

Montenegro har på senare år av politisk stabilitet har åter upptäckt av turister från hela världen för sin fantastiska bergslandskap, dramatiska kustlinje, historiska monument och vackra muromgärdade städer. Montenegrinska kusten är så vacker som den mer kända angränsande Kroatien.

Den medeltida staden Kotor Kotorbukten som är en dramatisk blå klippa går ända ner till det blå havet. Här är St Tryphon katedralen från 1100-talet, kyrkan St Luke och St Nicholas ortodoxa kyrkan.

Befäst stad Budva med sina vackra stränder är Montenegros mest populära turistmål. Den gamla staden ligger idylliskt belägen på en liten halvö, och i de smala, slingrande gator ligger ett antal historiska byggnader, kyrkor och små torg. Bland de mest intressanta är St Johannes kyrka från 500-talet och Santa Marija de Punta från 700-talet.

Inlandet Montenegro kännetecknas av djupa floddalar, med Tara klyftan som Europas största och djupaste dalgång. Höger vid sydöstra mot Albanien och Kosovo finns berg över 2.500 meter, med rester av glaciärsjöar bildats under istiderna.

Landet har många kyrkor och kloster, i synnerhet den serbiska ortodoxa klostret Ostrog värt ett besök.

Podgorica Airport är Montenegros största internationella flygplats. Det ligger 12 km söder om Podgorica.

Tivat flygplats Ligger nära staden Tiva vid kusten och 20 km från Budva.Här går det charterflyg till flera europeiska destinationer under sommaren.

Destinationer