Hyrbil Klagenfurt

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Österrike
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Klagenfurt

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Klagenfurt

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Klagenfurt genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Klagenfurt. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Klagenfurt guide

Biluthyrning Klagenfurt
Hyrbil Klagenfurt

Klagenfurt (från 2007 Klagenfurt am Wörthersee) är huvudstad i den österrikiska delstaten Kärnten och har knappt 100.000 invånare (2011). Söder om staden är Karawankerna, som utgör gränsen till Slovenien.Väster om staden ligger sjön Wörthersee.

Klagenfurt är både en viktig industristad och en knutpunkt. Dessutom är staden känd för sina många mässor.

Klagenfurt grundades i slutet av 1100-talet och blev huvudstad i Kärnten i 1518. År 1544 var staden helt förstörd av en brand. Efter ombyggnad av Klagenfurt den viktigaste fästning i Österrike. Efter 1 Världskriget Jugoslavien krav på staden, men en folkomröstning i 1920 såg till att var österrikisk Klagenfurt.

Klagenfurt får en stor tillströmning av turister varje år – och staden har också många sevärdheter att visa upp, inklusive ett antal intressanta museer. En av de främsta är den historiska museet ”Kärntner Landes Museum”, som är en av de största museerna i Österrike.Dessutom finns flera konstmuseer i staden. Den mest kända är ”Die Stadt Galerie Klagenfurt” – en utställning av klassiska modernismen och ”Das Museum Modern Art Kärnten” – en utställning av samtida konst.

Det finns också många natursköna kyrkor i staden, där Klagenfurter Dom från 1581 är den största. Den fungerar också som en katedral för stift Gurk. Även den vackra kyrkan ”Heiligengeistkirche” är en populär destination – och den tidigare medeltida kloster ”Pin Viktring”.

En av de viktigaste icke-religiösa byggnader i staden är ”Landhaus Klagenfurt”, förtecknade sist i 1500-talet. Delar av byggnaden tilldelade idag av parlamentet i Kärnten.

Annars alla gamla centrum av Klagenfurt en attraktion i sig. Även i områden runt staden finns ett antal platser – inklusive 20 gamla slott och ett antal vackert parklandskap, det finns också vackra stränder och erbjuder båtuthyrning.

Den närmaste flygplatsen är Klagenfurt Airport, som ligger 3 miles nordost om centrum.