Hyrbil Klaipėda

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Litauen
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Klaipėda

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Klaipėda

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Klaipėda genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Klaipėda. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Klaipėda guide

Biluthyrning Klaipėda
Hyrbil Klaipėda

Klaipėda (tyska: Memel eller Memelburg) är Litauens enda hamn. Klaipeda på Östersjön västra delen av landet – i synnerhet vid mynningen av floden Nemunas. Staden var tidigare tyska. Hem till knappt 200.000 personer i Klaipeda, är hamnen en färja anslutning till Sverige, Danmark och Tyskland.Nära staden är två populära badorter Nida Palanga.

Klaipeda grundades på 1200-talet av en tysk riddare ordning, och var en viktig handelsplats på 1500-talet. Senare hade staden något annorlunda affinitet (bl.a.underlagt Sverige var en period på 1600-talet). Sedan 1923, tillhörde klaipedia till Litauen – utom under perioderna 1939-1945 (Tyskland) och 1945-1991 (sovjetisk).

I Klaipeda finns ett antal timmerhus, som i Danmark och Tyskland. Det är i alla tyska dominerade arkitektur som dominerar stadens gamla kvarter, som annars består av smala, pittoreska gator och gränder. Mycket av Klaipeda historiska arkitektur bevaras, vilket gör det till en turistattraktion i sig.

Bland sevärdheterna annars vi Historiska museet (byggd 1924) dokumenterar både Klaipeda och Litauens historia. Nämnas måste också Litauen Maritime Museum – som omfattar flera enheter – inklusive en allmän sjöfartsmuseum, ett akvarium och ett delfinarium.

Den närmaste flygplatsen är Palanga International Airport, som ligger 34 km norr om Klaipeda.