Hyrbil Lanzarote

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Spanien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Lanzarote

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Lanzarote

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Lanzarote från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Lanzarote genom oss.

Lanzarote guide

Lanzarote Biluthyrning

Lanzarote är både den nordligaste och östligaste av Kanarieöarna. Ön ligger i Atlanten utanför Afrika, men tillhör Spanien. Omkring 151.000 människor bor på ön, varav cirka 50.000 bor i Arrecife. Den viktigaste industrin är turismen, följt av jordbruket. Lanzarote är liksom de andra Kanarieöarna en vulkanisk ö. Det finns fortfarande en aktiv vulkan, Timanfaya, på ön, men det har inte haft utbrott sedan 1824.

Den tidigare lokala konstnären Cesar Manrique kämpade för att bevara ön som den var, utan höga byggnader och massutveckling. På senare tid har de lokala myndigheterna beslutat att inte bygga höga byggnader eller sätta upp stora reklamskyltar.

Attraktioner

Lanzarote med sitt vulkaniska landskap erbjuder mer än bara stränder.

Grottlandskapet Jamos del Agua har en mycket speciell atmosfär. Grottan är 1000 kvm med 20 meter till taket, där den släpper in svagt solljus. Det finns café, restaurang, barer och disco och en stor hörsal. Här hittar du den naturliga sjön i en egen grotta där de sällsynta albinokrabborna ligger.

I Green Grotto – La Cueva de los Verdes kan du följa med på en timmes guidad rundtur i en del av världens största lavatunnel Atlandtidatunneln, där Jamos Del Agua också är en del.

Om du är intresserad av konst, är San-Jose fästningen i Arrecife värt ett besök, har det förvandlats till ett museum för modern konst.

Den gröna vulkaniska viken El Golfo. Den gröna färgen kommer från algerna i lagunen. Det är inte tillåtet att bada här, eftersom området förvandlas till ett naturreservat.

I nationalparken Timanfaya (uppkallad efter vulkanen) kan du äta på el-Diablo Restaurant. Måltider serveras på vulkaniska gaser och gästerna kan njuta av utsikten över det vulkaniska landskapet tillsammans med måltiden.

Den gröna vulkaniska viken El Golfo.

Utforska Lanzarote med biluthyrning

Det finns mycket roligt att uppleva på Lanzarote, och du kan nå alla sevärdheter och aktiviteter enkelt med biluthyrning. Öns unika natur gör också åkturerna till en upplevelse i sig. Hur långt du måste köra beror på var på ön du bor. Avstånd och körtid ingår därför inte här, men det pratas aldrig om att man måste tillbringa en lång tid i bilen på den lilla ön. Här är några förslag på platser att överväga att stanna till medan semester på Kanarieöarna.

Parque Nacional de Timanfaya

Denna nationalpark ligger cirka 51 kvadratkilometeroch täcker en stor del av Lanzarotes sydvästra ände. Jorden här bildas av aska från de vulkaniska bergen i parken, som därför ger en unik flora och fauna. Området beskrivs som mycket vackert, och även mycket speciellt. Man får nästan intrycket av att vara på en annan planet, och associationer med landskapet på månen är inte ovanliga. Här stannar folk till för en promenad genom landsbygden, och oftast på leden som går mellan byarna Mancha Blanca och Yaiza. Om du inte kan gå, boka en guidad busstur genom Parque Nacional de Timanfaya, eller hyr en kamel. Det finns också ett separat besökscenter som är anslutet till parken, och ligger i den tidigare nämnda Mancha Blanca.

Parque Nacional de Timanfaya – jorden här bildas av aska från de vulkaniska bergen i parken.
Konstnären César Manrique byggde sig ett hus på över 3 000 kvadratmeter och byggde så att formationerna efter vulkanutbrotten är en del av interiören.

Tahiche och César Manriques hus

Tahiche är en liten by som ligger något uppe i de vulkaniska bergen norr om Arrecife. Landskapet runt byn är mycket speciell, och bildas av flytande lava från vulkanutbrott av 1730-talet. Själva byn är inte så spännande, men här ligger en av öns finaste byggnader, hem till den berömda spanska konstnären César Manrique. Han bodde i 20 år på Lanzarote, och byggde sig ett hus som är unikt. Det är över 3000 kvadratmeter stort, och byggt så att formationerna efter vulkanutbrotten är en del av interiören. Manriques house är idag ett öppet museum som kan besökas alla dagar i veckan året runt.

Bodega La Geria ägs och drivs av en familj i generationer. Här finns möjligheter till besök med guidningar och provningar.

Bodega La Geria – Lanzarotes bästa vingård

Kända vita och röda viner produceras, liksom söta viner på Lanzarote. Vinrankorna har goda förutsättningar här, med jordar fulla av mineraler från vulkanutbrotten, och berg som skyddar vinden. En av de bästa vingårdarna är La Geria. Gården ägs och drivs av en familj som har arbetat med detta i generationer och som älskar att visa upp sina vinstockar och produkter. Du kan besöka vingården alla vardagar under hela året, där du får guidade turer och provningar. Gården har också en egen utmärkt restaurang, La Cepa, där utsökt mat åtföljs av La Gerias egna viner. Det finns också andra bra bodegas i närheten som bör prövas. La Geria ligger på södra sidan av nationalparken Timanfaya.

Vattenpark – Stor när havet är för kallt

 • Aqua Park Lanzarote Costa Teguise – Detta är öns största vattenpark och du hittar den i utkanten av Costa Teguise, strax öster om Arrecife. Här finns det många pooler av olika typer, många vattenrutschbanor, och mer än tillräckligt för att göra för hela familjen.
 • AquaLava Playa Blanca – AquaLava ligger på Lanzarotes södra spets och i badorten Playa Blanca. Vattenparken är ansluten till ett hotell och om du är fri att använda den. Det är också öppet för andra besökare mot en avgift. Det finns flera pooler, inklusive en med saltvatten, och många aktiviteter för barn.
 • Dino Water Park – Detta äventyrsbad ligger också i Playa Blanca, strax bortom AquaLava. Anläggningen är en bra affär mindre än de andra två nämnda, och vänder sig främst till barn.

Rancho Texas Lanzarote

Rancho Texas är en djurpark som ligger precis i utkanten av Puerto del Carmen, som också har en badanläggning för sina gäster. Här kan du titta närmare på exotiska djurarter som amerikansk bison, bergslejon, omkrets och tiger. Parken har också många havsdjur, såsom delfin och sjölejon, med vilken det är möjligt att ta en simtur. En av de mest spektakulära på ranchen är de många rovfåglarna och fågelutställningen som ställs in dagligen. Örnar, hökar, falkar, kondorer, ugglor och andra flyger över huvudet på åskådare, fånga mat som åsna kasta till dem. Rancho Texas är ett bra ställe att resa för att aktivera både barn och vuxna, särskilt när vädret är som varmast. Då kommer de bekväma poolerna och vattenrutschbanorna till sin rätt.

Parkering och trafik med biluthyrning

På de största orterna hittar du vanligtvis gratis parkeringsplatser som finns tillgängliga. Detsamma gäller de mest populära stränderna. Inuti Arrecife kan det vara svårt att hitta parkeringsplatser längs gatorna. Det bästa alternativet är oftast att antingen parkera på ett av hotellens parkeringsmöjligheter, som det stora Gran Hotel, eller vid något av de mindre parkeringshusen. Det finns också ett par stora parkeringsplatser som är gratis i utkanten av centrum.

Biluthyrning är säker och lätt på Lanzarote. Här kommer du knappast att uppleva att stå i kö, även inne i Arrecife. Vägarna är också i gott skick, med motorvägen som förbinder de största stränderna och badorter. Observera att människor kör något annorlunda i rondeller i spanska städer. Om du befinner dig i rondellens innersta körfält har du en skyldighet att ge vika för bilar i det yttersta fältet. Det gör det stundtals lite svårt att lyfta från rondellen om man har satt sig i fel fält. Observera också att invånarna i Lanzarote ofta använder vänster blinkers när de stannar framför gångbanor.

Biluthyrning är säker och lätt på Lanzarote. Du upplever knappast att stå i kö. Vägarna är också i gott skick, med motorvägen som förbinder de viktigaste stränderna och badorter

Flygplats

Det fullständiga namnet på flygplatsen i Lanzarote är César Manrique-Lanzarote Airport, men kallas ofta antingen bara Arrecife flygplats, efter öns huvudstad ligger precis i närheten. Det finns direktflyg från många europeiska städer. Naturligtvis finns det mer än tillräckligt med charterflyg till Lanzarote också, och sedan från överallt i Europa. Totalt betjänar flygplatsen över 7 miljoner passagerare årligen. Det finns två terminaler här. En ny terminal för alla internationella flygningar, medan den gamla terminalen används för flygrutter som förbinder Kanarieöarna.

Biluthyrningsföretag har sina diskar samlade på bottenvåningen, precis intill huvudingången till terminal 1. Alla företag finns också representerade vid terminal 2, om du kommer från någon av de andra öarna och ska ha en hyrbil. Från och med idag hittar du 11 företag här, inklusive Avis, Budget, Hertz och Europcar. Det tyska företaget Autoreisen, och ett antal lokala aktörer, har också biluthyrning på flygplatsen i Lanzarote.

 • Flygplatsen ligger endast 6 kilometer från centrum av Arrecife, med motorvägen nästan hela sträckan. Runtime är vanligtvis runt 5 minuter.
 • Från flygplatsen till Puerto del Carmen är det ca 8 kilometer, med en körtid på mellan 5 och 10 minuter.
 • Från flygplatsen till Playa Blanca är det cirka 30 kilometer, med en körtid på 30 minuter.
 • Från flygplatsen till Costa Teguise är det cirka 15 kilometer, med en körtid på ca 12 minuter.
Totalt betjänar flygplatsen över 7 miljoner passagerare årligen.