Hyrbil Lausanne

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Schweiz
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Lausanne

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Lausanne

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Lausanne genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Lausanne. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Lausanne guide

Biluthyrning Lausanne
Hyrbil Lausanne

Lausanne ligger i sydvästra Schweiz – i en vacker och kuperad terräng på norra sidan av sjön Leman (Genèvesjön).Staden är huvudstad i kantonen Vaud. I Lausanne är hem till cirka 120.000 invånare (2010), medan huvudstadsregionen har en befolkning på cirka 1,2 miljoner. Nästan alla Lausanne befolkningen är fransktalande.

Lausanne är en central knutpunkt för både järnväg som sätt – och har också en betydande turist tillströmning. Lausanne är också en viktig utdanningsby, som båda har sina egna universitet (grundat redan 1537 som en teologisk akademi), en yrkeshögskola högskolor, konsthögskolor och internationell Hotel School.

Det måste också påpekas att Internationella olympiska kommittén har sitt huvudkontor i Lausanne, har staden också en egen Olympiska museet – där sport historia från forntid till nutid presenteras.

Bland de historiska sevärdheterna i staden är den gotiska katedralen ”Cathédrale de Notre Dame” från 1275 (med fem torn) den mest kända. Det anses vara en av de vackraste byggnaderna i Schweiz från den gotiska eran.

Nära katedralen, ”Place de la Riponne,” är ”Palais de Rumina” – också hem till Lausanne Museum (Musee Cantonal des Beaux-Arts). Här kan du se verk av berömda schweiziska och franska konstnärer.

En särskild attraktion är också slottet ”Chateau de Beaulieu Musée de l’Art Brut.” Slottet, som ligger i den nordvästra delen, uppfördes 1756, är konstsamling här ägnas åt den stil som den berömde konstnären Jean Dubuffet på 1940-talet som kallas ”Art Brut” – en form av psykopatologisk konst skapad av schizofrena konstnärer.

Lausanne är också känd för två stora årliga kulturevenemang: Prix Lausanne, som är en världsberömd tävling för unga dansare (som hölls i januari-februari varje år) och Lausanne Carnival, varje år i maj fyller gatorna med karneval mattas, gatuteater, konserter etc.

Den närmaste flygplatsen är Lausanne-Blécherette flygplats, som ligger 4 miles norr om centrum.