Hyrbil Memphis

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil USA
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Memphis

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Memphis

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Memphis genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Memphis. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Memphis guide

Biluthyrning Memphis
Hyrbil Memphis

Memphis ligger i den sydvästra delen av den amerikanska delstaten Tennessee, på Mississippifloden. Staden har ca 680.000 invånare (2010) – men en del av ett större storstadsområde som tillsammans har en befolkning på 1,3 miljoner.

Memphis är den största staden i Tennessee, och även en viktig flod hamn. Dessutom Memphis ett centralt kommunikationsnav och en betydande industri. Ett antal lärosäten finns här.

Memphis grundades 1819 i samband med ett fort som byggdes på platsen i 1797. Så småningom var särskilt bomullsproduktion och virkeshandel som bildade den ekonomiska basen.

På senare tid har staden varit viktigt för utvecklingen av amerikansk populärmusik, särskilt i blues – men också när det gäller rock and roll. Både Elvis Presley, Jerry Lee Lewis och Carl Perkins har bott här. En av de största turistattraktionerna i Memphis samhället, är Elvis Presley ”Graceland”. Hit pilgrimsfärder Elvis fans från hela världen.

Annars Memphis är också ihågkommen som den stad där den svarta Medborgarrättskämpen Martin Luther King mördades 1968. Lorraine Motell, som var den verkliga platsen för mordet, senare omvandlades till ”National Civil Rights Museum” – och idag är en minnesplats som många turister besöker.

Memphis har även ett antal andra attraktioner att erbjuda. Några av dem är ”Mamphis Walk of Fame”, som ligger i ”blues-gatan” Beale Street. Det prisade ett antal blues historiens stora konstnärer. Kunstmuseet ”Memphis Brooks Museum of Art” är också väl värt ett besök. Här kan du uppleva betydande konstverk från renässansen, barock och impressionism. Även de Barnmuseet ”Barnmuseet i Memphis” att rekommendera.

Den närmaste flygplatsen är Memphis International Airport, som ligger 5 miles söder om centrum.