Hyrbil Orlando

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Orlando

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Orlando

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Orlando från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Orlando genom oss.

Orlando guide

Bilutleie Orlando
Orlando Biluthyrning

Orlando ligger i den amerikanska delstaten Florida, cirka75 miles nordost om Tampa. Själva staden har en befolkning på cirka 230 000 (2010), men om hela storstadsområdet ingår stiger befolkningen till över 2 miljoner.

Orlandos historia som stad går tillbaka till 1830-talet. Det var först känt under namnet Fort Gatlin, men fick senare namn efter en amerikansk officer som dödades av indianer här 1835. Dagens Orlando är en betydande industristad– men är förmodligen främst känd som en utgångspunkt för turister från hela världen – som vill ta med sig de många attraktionerna i närheten.

Attraktioner

Orlandos sevärdheter förknippas främst med ett antal stora nöjeskomplex, som tillsammans lockar över 40 miljoner besökare årligen. Staden kallas därför ofta”Entertainment Capital of the World”. Den största av dem är Walt Disney World Resort, som ligger sydväst om centrum – som inrättades 1971. Den täcker en total yta på 120 km2, och omfattar fyra stora temaparker, två vattenmarker och ett antal hotell och restauranger.

I samma område är också Florida gren av filmbolaget Universal Studios, liksom Sea World – en kedja av marina nöjesparker som också har filialer i San Antonio och San Diego. I Sea World kan du uppleva bla. delfiner, sjölejon, späckhuggare och flamingor – samt parkens utbud av aktiviteter som rör vatten.

Orlando – Underhållning huvudstad i världen!

Utforska Orlando med biluthyrning

Det finns mycket att göra i Orlando, särskilt för familjer med barn, eller vuxna som är unga i hjärtat. Ändå är det nog så att du kan bli lite trött på nöjesparkerna, och kanske få se mer av Florida. Med biluthyrning når du städer på båda kusterna under en ganska kort bilresa och du har många naturupplevelser att ta för dig i denna del av USA. Nedan finns några förslag på körvägar. Läs även våra guider till Miami och Fort Lauderdale för mer inspiration för biluthyrningsutflykter.

Daytona Beach – här är Daytona 500 (NASCAR) ras.

Daytona Beach – Motorsport och simning

Daytona Beach är en relativt liten stad på Floridas östkust, inte alltför långt från Orlando. Trots i american sammanhang liten storlek på staden, är Daytona Beach mycket välkänd. Här hålls den berömda Daytona 500 (NASCAR) loppet, och flera andra motorsport sprintar. Ursprungligen var det den hårt packade sanden på stränderna i området som gjorde motorsport bli en viktig aktivitet i Daytona. Tävlingarna gick sedan på stränderna ,och folk flockades för att titta på hastigheten svängningar. Daytona Beach är också en mycket populär semesterort för studenter på vår semester, men passar även familjer som vill njuta av badet på Floridas kust.

 • Det är knappt 10 mil mellan Orlando och Daytona Beach. Enheten tar inte mer än högst 1 timme och är idealisk för en dagsutflykt om du vill sola och bada när du besöker Orlando.

Miami och Fort Lauderdale – Floridas storstäder

Dessa två större städer ligger i en med varandra, vid kusten söder om Orlando. Här stannar skyskraporna där stränderna och havet börjar. Stora delar av städerna är moderna och lyxiga,men du hittar även historiska stadsdelar med små hus, villor, hus på landet och lugna gator i utkanten av stadens centrum. Marinan och stränderna i Fort Lauderdale bör särskilt lyftas fram. Du kan gå i timmar och beundra utsikten, de imponerande fartygen, och ta ett dopp då och då. Är du intresserad av konst och kultur kan du bege dig till Las Olas Boulevard,där du hittar många spännande museer, gallerier och konstcenter. Bland de många andra saker som är värda att uppleva är Art Deco distriktet South Beach i Miami, och den kubanska distriktet Little Havanna.

 • Från Orlando till Fort Lauderdale, det är ungefär 220 miles. Utan att stanna tar körningen 3 timmar och 15 minuter.
 • Från Orlando till Miami, det är ungefär 240 miles. Körningen tar normalt cirka 2 timmar och 30 minuter om du kör utan att stanna längs vägen.
Miami beach med skyskraporna i bakgrunden.
De sällsynta manaterna (sjöko) kan vara nästan 4,5 meter långa och väga över ett halvt ton!

Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park – Unikt djurliv

Denna park har varit ett turistmål sedan 1880-talet. Anledningen är bland annat det mångsidiga och unika djurlivet här, liksom parkens fascinerande växtlighet. I Homosassa Springs hittar du de sällsynta manater (sjöko) som kan vara nästan 4,5 meter lång och kan väga över ett halvt ton. Det finns också alligatorer och krokodiler, svarta björnar, utter, vitstjärtade hjortar, rött lodjur och många olika ormarter i området. Dessutom finns det några arter som har lagts ut här, såsom floridapanter och afrikansk flodhäst. För att ta en titt på vilda djur, boka resor med olika båtar, eller ner i undervattensobservatoriet ”The Fish Bowl”.

 • Från Orlando till Homosassa Springs Visitor Center, det är ungefär 90 miles. Du kör på motorvägen större delen av sträckan, och normalt tillbringar ca 1 timme och 30 minuter.
Guidade fisketurer kan avnjutas i Sjön Tohopekaliga.

Sjön Tohopekaliga – Guidad fisketur

Beläget strax utanför Orlando i sydlig riktning, denna sjö kallas också West Lake eller bara Lake Toho. Sjön är ett populärt resmål för människor som antingen bor i Orlando eller besöker staden på semester. Här går du för att titta på vildadjur , gå på promenader i gröna omgivningar, eller att fiska. I sjön Toho finns bland abborre stor som stor torsk från havet, och som kan väga upp till 13 kilo. Du kan hyra dig både en båt och en guide som visar hur du fiskar efter din abborre. Chanserna att fånga är mycket goda. Det bästa stället att göra detta är i staden Kissimmee ligger i norra änden av sjön. Om du kör till Kissimmee Lakefront Park hittar du gott om parkeringsplatser, ett företag som arrangerar guidade fisketurer, och en småbåtshamn i närheten.

 • Från centrala Orlando till Kissimmee Lakefront Park vid Lake Tohopekaliga, det är ca 22 miles. Enheten tar dig ca 30 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

Orlando är en av de enklaste större städerna i USA att hitta parkering i. Här finns många parkeringsmöjligheter, både privatdrivna och offentligt ägda, förutom ett ganska bra urval av utrymmen längs gatorna. Om du lämnar bilen på en gata, måste du betala på parkometrar som står på trottoarerna, och priset är relativt lågt. Efter 18:00 till 08:00 nästa morgon, liksom på söndagar och nationella helgdagar, är gatuparkering gratis. I parkeringshusen är priserna något högre, men det är inte ovanligt att du måste betala så lite som 2 USD per timme. De offentligt ägda garageanläggningarna har också högsta priser per dag, och ofta runt 15 USD.

Att köra i Orlando är både enkelt och lite kinkigt. Det enkla är att vägarna är bra ,och det är nästan omöjligt att köra fel eftersom vägarna och kvarteren är fyrkantiga. Det kinkiga är att det är mycket trafik på vägarna, särskilt i centrum av staden. Detta gäller särskilt när du ska på eller av en motorväg under rusningstid. Ändå är det ovanligt att trafiken är helt tyst i Orlando, och trots lite trafik här och där, så kommer man oftast till den snabbaste med hyrbil.

Det är lätt att köra i Orlando, men trafiken kan kännas något kinkig.

Flygplats

Det finns tre flygplatser som betjänar området Orlando ligger i, men två av dessa kan vi nästan bortse från. Den stora majoriteten av flygtrafiken från Europa, och även inrikes i USA, går via den största flygplatsen Orlando International Airport. Det ligger bara några kilometer sydost om centrala Orlando. Det finns direkta förbindelser till nästan 140 internationella och nationella destinationer, inklusive många av Europas större städer. Totalt betjänar Orlando International Airport cirka 50 miljoner passagerare per år.

Orlando anses vara en av världens största biluthyrningsmarknad, och naturligtvis hittar du ett omfattande urval av biluthyrningsföretag på flygplatsen. Dessa inkluderar de mest kända internationella aktörerna som Hertz, Budget, Avis, National och Alamo, samt ett antal amerikanska företag som E-Z Rent A Car och Payless. Alla biluthyrningsföretag har sina diskar i huvudterminalen,med enkel tillgång till parkeringsplatserna. På denna flygplats kan du checka in på ditt flyg på samma ställe som du returnerar hyrbilen.

 • Från Orlando International Airport till Downtown Orlando är det cirka 18 kilometer. Körtiden är normalt bara 15 till 20 minuter.
Orlando internationella flygplats.