Hyrbil Phoenix

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Phoenix

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Phoenix

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Phoenix från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Phoenix genom oss.

Phoenix guide

Bilutleie Phoenix
Phoenix Biluthyrning

Phoenix ligger vid Salt River och är huvudstad och största stad i den amerikanska delstaten Arizona. I själva staden finns det cirka 1,6 miljoner invånare, medan befolkningen i hela huvudstadsregionen är cirka 4,2 miljoner (2010).

Grundades 1867, phoenix har varit huvudstad i Arizona sedan 1912. Det speciella namnet har fått eftersom det reste sig som en ”Bird Fønix” från gamla indianska ruiner. Det har varit indisk bosättning i detta område sedan omkring 300 f.Kr. Kr.

Staden, som ligger i en torr (men konstlat vattnas) dal – ”Valley of the Sun” – har sedan 2. Andra världskriget mer än tiofaldigt sin befolkning. Denna tillväxt har skett i takt med en ökad jordbruksproduktion (särskilt av citrusfrukter och bomull), samt en betydande tillväxt inom elektronik-, flyg- och flygindustrin.
Det varma klimatet har också lockat många pensionärer, som har etablerat sina egna distrikt som ”Sun City” och ”Sun City West” i utkanten av stadens centrum.

Phoenix – ”Solens dal”
Arizona Capitol Museum i Phoenix.

Attraktioner

Det finns ett antal spännande museer i Phoenix – bland annat ”Phoenix Konstmuseum”, ”Heard Museum” – med utställning av hantverk, instrument museum ”Musival Instrument Museum”, ”Arizona Mining & Mineral Museum” samt ett separat museum för barn, ”Phoenix barnmuseum”. Barn kommer förmodligen också njuta av ett besök i djurparken ”Phoenix Zoo”.

En annan populär beeth ärÖken botaniska trädgården– en stor botanisk trädgård med växter anpassade till ökenförhållanden.

Utforska Phoenix med biluthyrning

Människor i Arizona kallar sin stat ”The Grand Canyon State”, och landskapet har den dominerande rollen i Arizona identitet. Här känner du igen mycket om du har sett filmer om vilda västern. Om du är i Phoenix och har en hyrbil, det finns ett antal turer som du bör få med dig. Det är enkelt och lätt att flytta på de goda vägarna, men kom ihåg att hyrbilen ska ha luftkonditionering som är i gott skick. I Arizona är det varmt och torrt året runt. Här är några förslag på vad du kan tänkas uppleva.

Sedona är känt för sina röd-orange bergssidor.

Sedona – Spa- och vinstaden i Arizonas vackraste landskap

Sedona är en liten stad med bara 10 000 invånare,välkända för sina unika och vackra omgivningar. Det ligger inuti ett ökenlandskap som kännetecknas av branta klippor och djupa klyftor, där bergssidorna är röda och orangefärgade sandsten rik på järn. Här är det populärt att stanna till för att ta guidade turer i landskapet, lära sig om kulturen och historien, delta i en av de många festivaler som hålls i staden, eller njuta av spa och utmärkta restauranger. Goda viner produceras i stadsdelen, och vinprovning är en av Sedonas populäraste aktiviteter.

 • Från centrala Phoenix till Sedona, det är ungefär 115 miles. Med inga stopp längs vägen, kan du förvänta dig att biluthyrningen tar 1 timme och 50 minuter.
De fem våningar hem är huggen i bergssidan av Sinagua folket.

Montezuma slott – Imponerande 100-tals klipphus

Montezuma Castle ligger i Camp Verde, Arizona, och är ett bostadsområde komplex byggt av Sinagua folket ungefär mellan 12 och 15-talen. Bostäderna är inhuggna i bergväggen och ligger på fem våningar. Där inne fanns det på sin plats cirka 60 rum, och man tror att omkring 20 till 50 personer bodde i varje rum. Det finns flera sådana klippbostäder i området som är byggda av ursprungsbefolkningen i Nordamerika, men Montezuma Castle anses vara den bäst bevarade. Ett besök här inkluderar vanligtvis en promenad genom komplexet med en guide, en rundtur i National Monument museum, och en god måltid utomhus på stranden av den närliggande Beaver Creek River.

 • Montezuma Castle National Monument ligger 90 miles norr om Phoenix och på vägen till både Sedona och Flagstaff. Körtiden är knappt 1 timme och 30 minuter.
I Bisbee är det möjligt att besöka de nedlagda guldgruvorna.

Bisbee – En autentisk och historisk gruvstad

Om du är i Arizona och vill uppleva något riktigt amerikanskt, bör ett besök i Bisbee vara högt på listan. Den lilla staden på gränsen till Mexiko har bara 5500 invånare. Det grundades på 1880-talet av guldgrävare som bosatte sig i detta mineralrika område. I centrum hittar du gamla och små tegelhus som är välbevarade och som ger ett autentiskt intryck av hur livet i staden var för 140 år sedan. Bisbee har vunnit utmärkelser som den bäst bevarade historiska staden i USA, och anses vara en livlig och vänlig plats att besöka. Det finns ett antal spännande aktiviteter där, du kan besöka de nedlagda gruvorna,och staden har en mängd bra matställen som serverar traditionell mat. Det finns också många festivaler i Bisbee, inom alla typer av kulturella genrer. Observera att på vägen från Phoenix till Bisbee kommer du att passera Tombstone, en annan stad som många känner till från filmer och böcker om vilda västern.

 • Från centrala Phoenix till Bisbee är det cirka 330 kilometer. Utan att stanna tar körningen cirka 3 timmar och 10 minuter.

Grand Canyon – Ett av världens underverk

Grand Canyon är definitivt en av de största landmärken i USA. Här har Coloradofloden eroderat i hundratals miljoner år, vilket skapar en 270 mil lång korridor i landskapet. Som djupast är ravinen cirka 1800 meter, och vid sitt bredaste ca 29 kilometer. Urinvägar i Nordamerika bebodde området tusentals år sedan och fram till modern tid. Ner i ravinen finns ett rikt djurliv, och naturligtvis god tillgång till vatten och andra resurser. Dessutom gav ravinen skydd för både fiender och naturkrafter. Hela Grand Canyon ligger inom Arizonas gränser, och det är lätt att ta sig hit från Phoenix om du har en hyrbil. Observera att om du vill bo på ett av de många hotellen i utkanten av ravinen bör du boka i förväg.

 • Från Phoenix till Grand Canyon Visitor Center, med utsikt över Yavapai-punkten och Mather Point i närheten, är det cirka 220 miles. Körtiden utan stopp är ca 3 timmar och 30 minuter.
Coloradofloden har eroderat i hundratals miljoner år, vilket skapar en 270 mil lång korridor i landskapet.
Meteorkratern inträffade för ungefär 50 000 år sedan.

Meteor Crater – Titta in om du ska till månen

Som namnet antyder, naturligtvis, meteorkrater Natural Landmark är en meteor krater. Kratern inträffade för ungefär 50 000 år sedan– när en meteor fann det för bra för att landa där. Kollisionen tros ha haft en kraft motsvarande över 20 miljoner ton dynamit (TNT). Kratern som kollisionen skapade har en omkrets på cirka 1200 meter och är 170 meter som djupast. För den som är intresserad av geologi kan det nämnas att nere i kratern kommer du att se flera jordlager som skapades för cirka 250 miljoner år sedan. Förutom att fungera som en träningsplats för NASA astronauter,är Meteor Crater en av de viktigaste landmärken i Arizona. Det finns ett mycket modernt besökscentrum där du kan lära dig mer om kratern och äta en god måltid på The Blasted Bistro.

 • Meteor Crater National Landmark ligger cirka 300 kilometer norr om Phoenix. Enheten utan stopp tar dig ca 2 timmar och 45 minuter.
Staden har inte heller särskilt tät trafik, inte heller under rusningstid.

Parkering och trafik med biluthyrning

I centrala Phoenix, det finns en hel del parkeringsplatser på gatorna som är fria att sätta din bil på, men begränsad till två timmar i taget. Det finns också många av de tillgängliga avgifterna. Dessa är märkta med skyltar, och du betalar en relativt rimlig avgift på parkometrar. Det finns också många garageanläggningar i staden, förutom att de flesta stora hotell har parkeringsplatser även för dem som inte är gäster på hotellet. Även här kommer kostnaden att vara relativt överkomlig, jämfört med många andra större städer i USA.

Navigera amerikanska städer som Phoenix är ofta mycket lätt. Här alla gator gå torget, och så länge du vet vilken riktning du går i det finns liten risk att köra fel. Skyltningen är också bra. Staden har inte heller särskilt tät trafik, inte heller under rusningstid. Observera att enstaka vägar har så kallade ”HOV-lanes” (High Occupancy Vehicle lanes), det vill säga separata körfält för dem som är mer än två i bilen (förare plus minst 2 passagerare). Om du är färre än tre i bilen riskerar du böter om du kör i ett HOV-fält.

Phoenix Sky Harbor International Airport betjänar över 20 miljoner passagerare per år.

Flygplats

Den största flygplatsen utanför Phoenix, Arizona, kallas officiellt Phoenix Sky Harbor International Airport. Det rankas som den 44: e mest utestående. mest trafikeras i världen, betjänar över 20 miljoner passagerare per år. Flygplatsen används för både militär och civil flygtrafik. Även om det bara finns två operativa terminaler vid Sky Harbor kallas dessa terminal 3 och terminal 4. Terminal 1 och 2 har stängts, och flygplatsmyndigheterna beslutade att de återstående två terminalerna skulle behålla sina numrering.

Alla företag som erbjuder biluthyrning på Sky Harbor ligger i ett separat centrum. Detta ligger på avstånd bortom de två terminalbyggnaderna. Du kan åka dit, men det enklaste sättet att ta dig dit är att ta pendelbussen märkt ”Hyrbil Shuttle”. Bussen går kontinuerligt när flygplatsen är öppen och stannar utanför ankomsthallen i båda terminalbyggnaderna. Från och med idag hittar du 14 biluthyrningsföretag på flygplatsen i Phoenix, inklusive internationella företag som Thrifty, Hertz, Alamo, Sixt, National, Enterprise, samt flera amerikanska företag.

 • Phoenix Sky Harbor International Airport ligger bara 3,7 mi från centrala Phoenix, och det är väldigt lätt att hitta här. Gångtiden normalt kommer att vara mellan 5 och 10 minuter.