Hyrbil Pontevedra

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Pontevedra

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Pontevedra

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Pontevedra genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Pontevedra. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Pontevedra guide

Biluthyrning Pontevedra
Hyrbil Pontevedra

Pontevedra (även skrivet Ponte Vedra) är huvudstad i den nordvästra spanska provinsen Pontevedra i Galicien, och är en stad med cirka 80.000 invånare (2011). Avstånd söderut till den portugisiska gränsen ligger bara några kilometer.

Pontevedra historia går tillbaka till romartiden växte staden på allvar förrän en av Galicien viktigaste handelscentrum i samband med 1100-talet – och hade sin storhetstid i slutet av medeltiden – innan en dramatisk nedgång började.Staden vaknade först liv igen när järnvägen kom i slutet av 1800-talet – och den första delen av 1900-talet återtagit Pontevedra Galicien ställning som främsta kulturella och ekonomiska centrum. En ny recession fortsatte in i Francos tid, främst eftersom det fanns en betydande Faranco invändningar både i Pontevedra och resten av Galicien. Efter Francos tid, men blomstrade staden igen.

Pontevedra har flera historiska sevärdheter att erbjuda – inklusive den gamla romerska bron ”Ponte de Burgo”, som har gett sitt namn till staden (Ponte Vetera ”den gamla bron”). Det korsar floden Lerez, som rinner genom staden.

Den gamla centrum Pontevedra är koncentrerad kring stora torget ”Plaza Ferreria”. Här hittar du också en speciell fontän och klostret ”San Francisco”. Fontänen har varit en viktig mellanlandning i det förflutna för pilgrimer passerar. Även den exceptionellt vackra renässansen basilikan ”Santa Maria” måste nämnas. Fasaden är dekorerad med forsirede silver plattor.

Konstälskare bör ta tid att besöka landskapsmuseum. Den innehåller fem byggnader och en värdefull samling av Celtic guld arbetare, en samling målningar och ett bärnstensfärgat samling.

Den närmaste flygplatsen är Vigo Airport, som ligger ca. 23 km söder om Pontevedra.