Hyrbil Rom

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Italien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Rom

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Rom

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Rom från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Rom genom oss.

Rom guide

Bilutleie Roma
Rom Biluthyrning

Rom är huvudstad i Italien, och är centralt beläget i landet – i regionen Lazio. Rom har cirka 2,7 miljoner invånare (2011), och är landets administrativa, kulturella och religiösa centrum. I Rom ligger också Vatikanstaten, som kontrolleras av påven, och är den andliga och adminstrativa centrum av den romersk-katolska kyrkan.

Rom ligger på båda sidor av floden Tevere (Tibern) – ca 25 km från Medelhavskusten. Staden är ett viktigt nationellt och internationellt transportnav.

Staden har stor turism och är känd för sina många arkeologiska och konsthistoriska skatter. Dessutom har Rom många museer och konstgallerier – bland annat. Nationalmuseum för modern konst. Staden har också 400 kyrkor, operahus samt ett rikt teater- och kulturliv.

Attraktioner

Några världsberömda attraktioner i Rom inkluderar: Vatikanstaten med Peterskyrkan, Petersplatsen och Vatikanmuseerna, den imponerande amfiteatern ”Colosseum”från år 80 e. Kr., den berömda fontänen ”Fontana di Trevi” från 1766, den arkeologiska platsen ”Roman Forum” – med ruiner från den romerska eran, byggnaden ”Pantheon” från år 125 e. Kr. samt ”Palazzo Venezia” – ett palats från 1400-talet som idag är ett museum med utställningar av medeltida och renässanskonst och konsthantverk.

Utforska Rom med biluthyrning

Även om du har gott om sevärdheter och saker att göra i Rom, är en resa ut i det omgivande området säkert att rekommendera. Med biluthyrning tar du en kort tid att nå många vackra och spännande byar, vackra landskap, arkeologiska pärlor, och inte minst härliga stränder. Här är några av de bästa utflykterna från Rom.

I staden Tivoli hittar du Villa Adriana – semesterpalatset av den romerska kejsaren Hadrianus.

Staden Tivoli och Villa Adriana

Tivoli trädgårdar vackert upp kullarna, med fantastisk utsikt över den typiska italienska landsbygden. Den lilla staden är särskilt känd för sina många sevärdheter i samband med romartiden.

Här hittar du resterna av Villa Adriana, semesterpalatset av den romerske kejsaren Hadrianus. I närheten ligger Villa d’Este, byggt på 1500-talet, känt för sin magnifika arkitektur och mycket vackra trädgård. Båda villorna finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Stanna också av Villa Gregoriana och Templet i Tempio di Vesta, som ligger på toppen av kullen som reser sig över Tivoli, eller några av de andra ruinerna som också går tillbaka till den romerska eran.

 • Den historiska staden Tivoli ligger cirka 28 km från Roms centrum. Där kan du ta dig in cirka 40 minuter med biluthyrning, och större delen av resan går på motorvägen.
En välbevarad teater från romarriket.

Ostia Antica antika hamn

Ostia Antica tros ha varit en av romarrikets första kolonier, och fungerade så småningom som hamnstad för romarna. Staden utvecklades ständigt, särskilt under regeringstiden av Julius Caesar, når omkring 100.000 invånare i det tredje århundradet. Idag Är Ostia Antica en arkeologisk utgrävning, känd för att rymma mycket välbevarade byggnader, mosaik och fresker. Här får du ett mycket gott intryck av hur livet var i det romerska rikets storhetstid.

 • Sträckan från Rom till Ostia Antica är cirka 26 kilometer. Det kan nås med biluthyrning på 40 minuter.
 • Ostia Antica ligger bara 3 km från kusten, och det är sommar att unna dig en av de många vackra stränderna i området.

Stränder vid kusten

Njut av stränderna vid kusten och lägg till lunch till byn i närheten.

Det är inte mer än cirka 25 kilometer i linje från Roms centrum till tyrrenska havets vackra kust. Här hittar du många bra stränder som ligger i anslutning till trevliga småstäder och byar. Flera av platserna har också sevärdheter som ensamma är värda resan. Här är tre av de bästa:

 • Ostia – Om du fortsätter cirka 3,5 kilometer från Ostia Antica kommer du till stranden staden kallas Ostia bara. Där har du en stor strand med mycket prydliga förhållanden, och tillgång till badrum, dusch, solstolar och många aktiviteter. Körtiden från roms centrum är cirka 35 minuter (29 kilometer).
 • Anzio – Trevlig liten stad med en av de bästa stränderna. Här kan du också besöka ruinerna av många romerska villor,inklusive Domus Neroniana,sommarhuset av den brutala kejsaren Nero. Anzio är också känt som den plats där de allierade landat under andra världskriget, och våldsamma strider ägde rum mellan tyska och allierade styrkor. Körtiden från Roms centrum är ca 55 minuter (62 kilometer).
 • Fregene – Denna lilla badort ligger strax norr om Flygplatsen Leonardo da Vinci. Stranden här är en av de bättre och mest populära, också för att Fregene är känt för både ett bra nattliv på de många strandklubbarna som ligger här. Du hittar också familjevänliga områden på den långa strandremsan, med trevliga matställen och kaféer, om du vill ha det mer tyst och tyst. Körtiden från roms centrum är cirka 40 minuter (38 kilometer).
Runt sjön Lago di Bracciano finns många trevliga små och gamla byar.

Lago di Bracciano

Om du kör en timme norrut från Rom kommer du till sjön Bracciano. Runt detta finns många trevliga små och gamla byar. Ta till exempel den medeltida Gamla stan i Anguillara Sabazia. Kör sedan några kilometer västerut till Castello Orsini-Odesalchi, det imponerande slottet från 1400-talet där Tom Cruise och Katie Holmes gifte sig 2006.

 • Det är 30 miles till Anguillara Sabazia, sjön byn närmast Rom, om du väljer den snabbaste vägen. Körtiden är då cirka 45 minuter.
Bosättningen sträcker sig dramatiskt uppför backen, med en akropolis på toppen.

Orvieto

Denna pittoreska stad ligger en bit norr om Rom. Bosättningen sträcker sig dramatiskt uppför en kulle, med en akropolis på toppen (från antik grekiska – ”staden på toppen”), och en välbevarad stadsmur som omger stadens centrum.

I Orvieto hittar du många sevärdheter, inklusive en imponerande katedral byggd av påven Nikolaj IV i slutet av 1200-talet, ett påvligt palats från ungefär samma tid, en underjordisk labyrint och tunnelsystem, fortezza dell’Albornoz-fortet från 1400-talet, liksom många arkeologiska utgrävningar. Det finns också trevliga restauranger, med lokala specialiteter på menyn, och fina viner som produceras i området runt staden.

 • Från Rom centrum till Orvieto är det cirka 120 kilometer. Med en hyrbil spenderar du ca 1 timme och 30 minuter på enheten.

Trafiken i Rom

Trafiken i Rom är nog lite mer hektisk än du förmodligen är van vid hemifrån. Bilarna tenderar att köra nära varandra , ochromarna är inte rädda för att använda bilen horn. För att göra det lättare att koncentrera sig på trafiken rekommenderar vi att du har en hyrbil med satellitnavigering ombord. Navigering hjälper också till att undvika körfel, till exempel i de områden där endast taxibilar och bussar får köra (ZTL – Zona Traffico Limitato). Observera att ZTL-zonerna har olika regler. Vissa zoner är stängda för vanliga personbilar endast under rusningstid, medan andra är stängda för bilar med höga avgasutsläpp.

Trafiken vid Colosseum på natten.

Parkering i City Center

På gatorna finns två olika markeringar som visar var du kan parkera. Vita ränder innebär att du parkerar gratis, medan blå ränder innebär att du måste betala en avgift på automater som står på trottoarerna. Du kan betala med sedlar, mynt eller kort, och få ett kvitto som måste placeras tydligt synligt på instrumentbrädan. Det finns också många parkeringshus i staden, och dessa är normalt väl markerade med skyltar. Det är lätt att hitta indikationer på var parkeringshusen finns om hyrbilen har navigering, eller på kartappen på din smartphone.

Kontrolltornet på en flygplats i Rom.

Flygplats

Praktiskt taget alla som flyger till Rom från andra städer i Europa landar på Fiumicino flygplats ,även kallad Leonardo da Vinci Airport. Undantaget är ibland chartrade flygplan, liksom några av de lågprisflygbolag, som landar på Ciampino Flygplats.

De stora biluthyrningsföretagen, såsom Budget, Sixt, Europcar, Avis, Hertz, samt flera italienska uthyrningsföretag, är väl representerade på flygplatsen. Du kan också enkelt och snabbt nå centrum med tåg, buss eller taxi.

 • Flygplatsen Fiumicino/Leonardo da Vinci ligger mellan 30 och 40 kilometer från Roms centrum, beroende på vart du är på väg. Körtiden med bil är ca 30 till 40 minuter.
 • Från Ciampino flygplats till centrum av Rom är det ca 16 kilometer, med en körtid på cirka 25 minuter.