Hyrbil Salamanca

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Salamanca

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Salamanca

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Salamanca genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Salamanca. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Salamanca guide

Biluthyrning Salamanca
Hyrbil Salamanca

Salamanca är huvudstad i provinsen med samma namn, som ligger 180 km nordväst om den spanska huvudstaden Madrid.Befolkningen är cirka 160.000 (2011), och staden har en viktig betydelse som järnvägsknut. Annars är turismen den viktigaste industrin, och Salamanca får över en miljon besökare årligen.

Staden grundades av kelterna för ca 2.400 år sedan, och har historiskt styrts av olika imperier. Under det spanska inbördeskriget på 1930-talet satte general Francos regering i staden.

Spaniens äldsta universitet ligger i Salamanca. Det grundades redan 1218. Stadens centrum präglas av ett antal monumentala byggnader, som alla är populära turistattraktioner. Äldst är den romerska bron från det första århundradet e.Kr.Kr.

Andra historiska byggnader är den gamla katedralen från 1100-talet, den nya katedralen från 1500-talet och ”Scallops hus” från 1512. Dessutom har flera medeltida kloster nämns – inklusive ”San Esteban” och Ursulinerinneklosteret. Flera av dessa byggnader är centrerad kring stora torget ”Plaza Mayor” som byggdes i början av 1200-talet. Den gamla staden är full av UNESCO: s världsarvslista, och 2002, Salamanca status som europeisk kulturhuvudstad.

En attraktion av en ganska speciell karaktär är en groda som sitter på en dödskalle vid ingången till universitetet. Det levereras traditionen säger att det ger lycka till platsen bland alla andra små former smycken fasad.

Den närmaste flygplatsen är Salamanca Airport, som ligger cirka 19 miles öster om centrum.