Hyrbil San Francisco

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil USA
  4. chevron_right
  5. Hyrbil San Francisco

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning San Francisco

Hitta det bästa priset på biluthyrning i San Francisco genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i San Francisco. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

San Francisco guide

Biluthyrning San Francisco

Hyrbil San Francisco

San Francisco ligger på en halvö i bukten i San Francisco Bay på Stilla havet – i den amerikanska delstaten Kalifornien.Staden har cirka 770.000 invånare (2010), men det uppskattas hela huvudstadsregionen med, även med inkluderar Oakland och Fremont, en befolkningsökning till cirka 4,3 miljoner.

San Francisco är en av Nordamerikas mest trafikerade och viktigaste hamnar. Dessutom är staden en kommersiella och finansiella centrum – och flera stora banker och Stilla börsen, har sitt huvudkontor här.

San Francisco grundades av spanjorerna 1776, och staden fick sitt nuvarande namn 1846 då de fångade den. Från upptäckten av guld i Kalifornien 1848 och fram till folkräkningen 1910, ökade befolkningen endast från 800 till nästan 420.000. År 1906 stora delar av staden ödelagts av en kraftig jordbävning (och efterföljande brand) – men det var relativt snabbt upp igen. Också senare har staden drabbats av stora jordbävningar – sista gången 1989.

San Francisco har sedan 1800-talet varit en kulturell smältdegel där olika etniska grupper har etablerat sina egna bostadsområden med arkitektoniska och kulturella karaktär. Detta återspeglas i distriktet namn som Chinatown, Japantown och Quartier Latin.

Det var också i San Francisco hippierörelsen uppstod i slutet av 1960, och staden har haft ett rykte om att vara liberal och tolerant mot det som är annorlunda än “vanliga” kultur.

Det finns många spännande sevärdheter i San Francisco. När det gäller byggnader kan staden förknippas främst med 2,7 km långa bron Golden Gate, där det öppnades 1937, var världens längsta hängbro. Det är en populär landmärke i staden. Golden Gate är också en stor fästning och flera parker, bland annat Golden Gate Park – som även omfattar flera museer, ett akvarium och ett planetarium.

Annars Civic Center med Stadshuset nämns som en av stadens attraktioner, ligger på huvudgatan Market Street. I närheten finns flera av stadens turistattraktioner – inklusive Operahuset och Auditorium (med plats för 10.000 personer). Även konstmuseum “San Francisco Museum of Modern Art” (SFOMA) ligger i detta område. Stadens äldsta byggnad är den spanska Missionskyrkan “Mission Dolores”, började 1782.

En del av det historiska hamnområdet – Fishermans Wharf – har båtförbindelser med den berömda och ökända Alcatraz fängelset ö, som idag är ett museum.

San Francisco är beläget i en brant och oländig terräng som stiger från Stillahavskusten, där den högsta punkten är nästan 300 meter Detta har lett till vissa trafik utmaningar – och har varit det huvudsakliga skälet till att utveckla stadens världsberömda spårvagn – linbanor, vilket också anses vara en av San Franciscos turistattraktioner.

Den närmaste flygplatsen är San Francisco International Airport, som ligger 20 km söder om staden.

Meny