Hyrbil San Francisco

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA
 4. chevron_right
 5. Hyrbil San Francisco

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning San Francisco

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i San Francisco från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i San Francisco genom oss.

Guide från San Francisco

Bilutleie San Francisco
Biluthyrning i San Francisco

San Francisco ligger på en halvö i Bay of San Francisco Bay på Stilla havet – i den amerikanska delstaten Kalifornien. Staden har cirka 770 000 invånare (2010), men den anses vara hela storstadsområdet, som också anses vara storstadsstadens stad. omfattar Oakland och Fremont, vilket ökar befolkningen till cirka 4,3 miljoner.

San Francisco är en av Nordamerikas mest trafikerade och viktigaste hamnstäder. Dessutom är staden ett kommersiellt och finansiellt centrum – och flera stora banker, liksom Pacific Exchange, har sitt huvudkontor här.

San Francisco grundades av spanjorerna i 1776, och staden fick sitt nuvarande namn i 1846 när amerikanerna antog det. Från den tid guld hittades i Kalifornien 1848 fram till 1910 folkräkningen, ökade befolkningen från endast 800 till nästan 420.000. 1906 förstördes stora delar av staden av en kraftig jordbävning (och en efterföljande brand) – men den återuppbyggdes relativt snabbt. Staden har också drabbats av stora jordbävningar – sista gången 1989.

Sedan 1800-talet har San Francisco varit en kulturell smältdegel, där olika grupper av människor har etablerat egna distrikt med arkitektoniska och kulturella särdrag. Detta återspeglas i distriktsnamn som Chinatown, Japan Town och Latin Quarter.

Det var också i San Francisco hippie rörelsen har sitt ursprung i slutet av 1960-talet, och staden har haft ett rykte om att vara liberal och tolerant mot vad som skiljer sig från ”mainstream” kultur.

Attraktioner

Det finns många attraktioner som finns i San Francisco. När det gäller byggnader är staden kanske i första hand kopplad till den 2,7 km långa Golden Gate-bron, som när den öppnade 1937 var världens längsta hängbro. Det är ett populärt landmärke för staden. Vid Golden Gate finns också en stor befästning och flera parker, bland annat. Golden Gate Park – som också innehåller flera museer, ett akvarium och ett planetarium.

Golden Gate var världens längsta hängbro när den byggdes.

Annars måste Civic Center med stadshuset nämnas som en av stadens sevärdheter, som ligger på huvudgatan Market Street. I närheten finns flera av stadens turistattraktioner – inklusive Opera och Auditorium (som rymmer 10.000 personer). Konstmuseet ”San Fransisco Museum of Modern Art” (SFOMA) ligger också i detta område. Stadens äldsta bevarade byggnad är den spanska missionskyrkan ”Mission Dolores”, som påbörjades 1782.

En del av det historiska hamnområdet – Fisherman’s Wharf – har en båtförbindelse med den berömda och ökända fängelseön Alcatraz, som nu är ett museum.

San Francisco ligger i en brant och kuperad terräng som stiger från Stillahavskusten, där de högsta punkterna är nästan 300 meter över havet. Detta har lett till vissa trafikutmaningar – och varit den främsta orsaken till utvecklingen av stadens världsberömda spårvagnssystem – Cable Cars, som också anses vara en av San Franciscos turistattraktioner.

Utforska San Francisco med biluthyrning

Det finns mycket att se och göra i San Francisco, men glöm inte att omgivningen också erbjuder många bra upplevelser. Med biluthyrning kan du snabbt nå en mängd kända sevärdheter och platser. Kalifornien vägförbindelser är utmärkta, och om du håller dig borta från den värsta rusningstid, kommer du dit snabbt. Nedan har vi plockat ut några av de mest populära åkattraktionerna i San Francisco-området.

Stinson stranden är ca 4,7 kilometer lång med kritvit sand.

Stinson Beach – En pärla nära Golden Gate

Denna pärla på en strand är inte långt från San Francisco om du har en biluthyrning till ditt förfogande och kommer att vilja ha ett badrum. Stinson ligger nordost om Golden Gate, och det ligger längs Mt Tamalpais State Park. Du kanske har sett stranden i populära filmer som Dimman, Play it Again Sam och Basic Instinct. Själva stranden är ca 4,7 kilometer lång, med kritvit och ganska hårdpackad sand där det är lätt att gå eller jogga. Du hittar duschar och toaletter i gott skick längs stranden, kan du hyra solstolar, spelabeachvolleyboll, och mycket mer. Det finns också flera trevliga matställen och kaféer precis vid stranden. Om du har tur ser du sälar, delfiner eller andra valarter från Stinson Beach när du är där.

 • Från centrala San Francisco till Stinson Beach är det inte mer än 38 kilometer. Enheten går över Golden Gate-bron och tar cirka 50 minuter när det inte finns några långa köer.
Napa Valley är det mest kända vinproducerande området i USA.

Napa Valley – Amerikas mest kända vindistrikt

Napa Valley är det mest kända vinproducerande området i USA. Det finns mer än 400 vingårdar i rad, med pittoreska små städer däremellan. Flera av gårdarna gör viner som anses vara bland de bästa i världen, och vinna internationella utmärkelser för sin höga kvalitet. Även om du inte vill vara särskilt intresserad av vin, är det värt att stanna till vid dalen. Förutom att de flesta gårdar erbjuder vinprovning, turer och vinkurser, ärdetta ett bra område att utforska. Naturen är vacker, och du får fina sinnesintryck oavsett om du väljer att köra, vandra, eller ta en hästtur. I de små städerna hittar du mycket bra restauranger, där lokalt producerat vin finns naturligtvis på menyn. Dalen är också känd för att ha många bra spa hotell, och shoppingmöjligheter i Napa Valley är superb.

 • Den snabbaste vägen från San Francisco till staden Napa, dalens centrum, går via Oakland och Vallejo. Rutten är då ca 80 kilometer, och med en körtid på ca 55 minuter.
Grizzlyen tros för att vara mellan 1900 och 2400 gammala år.

Yosemite National Park – Se Kaliforniens Jättar

Denna nationalpark ligger på den västra sidan av Sierra Nevada, omgiven av två andra liknande parker. Den största dragplåster i parken är den enorma mammut träd som växer här (Sequoiadendron giganteum, eller bara Giant Sequoia i amerikanska). Som mest kommer detta trä att vara upp till 95 meter, medan trädets stam kan vara så mycket som 10 meter bred. Kändisen i parken är ”Grizzly Giant”, en jätte som du hittar i parkens största Sequoiaskog (Mariposa Grove). Den grizzly tros vara mellan 1900 och 2.400 år gammal– men måste titta på storleken på Washington Tree som du kan hitta i samma område. Yosemite är ett vackert naturområde, med många vattenfall, granitklippor och berg, rikt djurliv, liksom de imponerande skogarna.

 • Från centrala San Francisco till Mariposa Grove i Yosemite, det är ungefär 210 miles om du kör genom städerna Modesto och Merced. Utan stopp längs vägen tar körningen cirka 3 timmar och 45 minuter.

Carmel-By-The-Sea – Staden där Clint Eastwood är ”Sheriff”

Carmel är en liten och lugn stad vid kusten söder om San Francisco, och nära Till Monterey. Den har en härlig bosättning, omgiven av ett bländande landskap. Arkitekturen i centrum är europeisk, och många av husen är välbevarade pärlor som är mycket gamla. Stranden i staden är också stor, med kritvit sand och behagliga badtemperaturer. Trots skönheten, många människor känner till Carmel enbart eftersom skådespelaren och regissören Clint Eastwood var borgmästare här under en tid. I Carmel hittar du också ett rikt urval av bra restauranger och hotell, många aktiviteter för människor i alla åldrar, och några av de märkligaste lagarna i USA. Du får bland annat inte bära högklackade skor, om du inte har fått tillstånd i förväg. Men förbudet mot att ha glass i ett gräddhus var något Clint Eastwood bort när han var borgmästare.

 • Från San Francisco till Carmel-By-The-Sea, det är 120 miles om du håller dig till US-101 S. Den tid du vill spendera är ca 1 timme och 50 minuter.
 • Körning via Santa Cruz, sträckan är lite kortare, och ca 186 kilometer. Den tid det tar om du väljer den här rutten är normalt 5 till 10 minuter längre.
Carmel är en liten och lugn stad vid kusten söder om San Francisco

Nick’s Cove i Tomales Bay – Paradiset för skaldjursfans

Tomales bay är en tunn liten fjordarm från Stilla havet som ligger i norra Kalifornien. Området är känt för att odla ostron, hummer, krabbor, fiske och allt som har med skaldjur att göra. Här finns en lugn och vänlig atmosfär, och många kommer förbi för weekendresor för att äta god mat, ta en fisketur, strosa längs vattnet, och annars njuta av omgivningarna. Den mest kända restaurangen i Tomales Bay är Nick’s Cove i West Marin. Här serveras härlig fisk och skaldjur, och speciellt ostron, som sköljs ner med lokalt bryggt öl. Nick’s Cove har stugor som hyrs ut om du vill bo, men det finns också andra stora små hotell i området. Avståndet från San Francisco är inte heller värre än att du kan ta en dagstur till Tamales Bay.

 • Den snabbaste vägen från San Francisco till Nick’s Cove går via San Rafael och Petaluma. Sträckan är då knappt 100 kilometer, med en körtid på 1 timme och 20 minuter.
 • Många väljer att köra via Stinson Beach, eftersom denna rutt erbjuder en vackrare miljö. Rutten är också kortare (84 kilometer), men du kommer att spendera ca 1 timme och 45 minuter på enheten.

Besök även Las Vegas och Los Angeles

Om du är i San Francisco på semester och har tillräckligt med tid, överväga en resa till de två ikoniska städerna Las Vegas och Los Angeles. Båda nås lätt av hyrbilar på bra motorvägar, och du hittar massor av platser längs vägen som är värda att stanna vid.

 • Från San Francisco till Las Vegas via Bakersfield, det är ca 600 miles och en 8-timmars, 30-minuters bilresa.
 • Från San Francisco till Los Angeles via Bakersfield, det är cirka 400 miles och en körtid på knappt 6 timmar.
Venice Beach i Los Angeles är värt din resa till när du är i San Francisco.
Under rusningstid kan trafiken vara ganska tät, särskilt på de viktigaste vägarna som går in och ut ur stadens centrum, såsom Golden Gate-bron.

Parkering och trafik med biluthyrning

Om du ska besöka en av sevärdheterna i San Francisco, är chansen att du hittar en medföljande parkeringsplats. Parkering på gatorna kan dock vara svårare att hitta, men det spelar liten roll i de flesta amerikanska städer. Stora parkeringsgarage finns i hela, och de allra flesta av hotellen har egna parkeringsmöjligheter.

Körning i centrala San Francisco är inte särskilt besvärligt, även om många av gatorna är enkelriktade körfält och terrängen ganska kuperad. Samtidigt måste det påpekas att under rusningstrafik kan vara ganska tät, särskilt på de huvudvägar som går in och ut ur centrum. Golden Gate-bron är ibland en värsta sak i detta avseende. De flesta besökare väljer att lämna sin bil parkerad medan du utforskar staden. Staden har ett välutvecklat offentligt kommunikationsnät ,och det är populärt att använda spårvagn och fötter här.

Flygplats

San Francisco International Airport (SFO) är den näst största i Kalifornien efter LAX, och bland de 25 mest trafikerade i världen. Totalt betjänas cirka 28 miljoner passagerare årligen. Flygplatsen förbinder San Francisco och det omgivande området med större delen av USA, och det är också en viktig internationell anslutning. Bay Area har också tre andra kommersiella flygplatser, men de allra flesta turister som reser hit använder SFO.

Flygplatsen är naturligtvis stor i omfattning, men lyckligtvis alla biluthyrningsföretag är samlade i ett separat centrum. Du kommer att få airtrain (blå linje) från alla terminaler, parkeringsmöjligheter och stationer för offentliga kommunikationsmedel. Från och med idag finns 9 företag på uthyrningscentret som erbjuder biluthyrning, inklusive Thrifty, Avis, Enterprise, Hertz och Alamo. Dessutom finns det 5 andra företag, Sixt ingår, som ligger nära flygplatsen. Du kan njuta av dina egna pendelbussar från biluthyrningscentret.

 • San Francisco International Airport ligger cirka 20 kilometer strax söder om stadens centrum. Om du kör den snabbaste rutten via us101 s tar din hyrresa cirka 15 minuter.