Hyrbil Sicilien

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Italien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Sicilien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Sicilien

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Sicilien från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Sicilien genom oss.

Sicilien Biluthyrning

Sicilien Guide

Sicilien är den största ön i Medelhavet, ochen av de fem autonoma regionerna i Italien. Det bor knappt 5 miljoner invånare här. Siciliens historia är lång och spännande. De första människorna på ön kan ha kommit för över 14 000 år sedan, innan bland annat Faroe, greker, romare och morer erövrade området.

I modern tid är Sicilien bland annat känt för att ha spelat en avgörande roll i föreningen av Italien, och för att vara den plats från vilken den kriminella organisationen Cosa Nostra härstammar.

Öns största städer är Palermo (668 000 invånare), Catania (312 000 invånare) och Messina (234 000 invånare). Längs kusten och uppe i bergen finns många vackra fiskebyar och bergsbyar.

Turismen har blivit en av öns viktigaste näringar, tillsammans men bland annat jordbruk, kemisk industri, teknik och utvinning av salt.

Attraktioner

Nattlivet, shoppingmöjligheter, restauranger och så vidare är ungefär desamma i de sicilianska metropolerna, som vad du hittar någon annanstans i Italien. På konst- och kulturfronten anses Sicilien vara viktigt i det europeiska sammanhanget. Många poeter, författare, målare och andra kreativa själar föds och föds upp på Sicilien, eller så har de haft långa vistelser här.

De många arkeologiska utgrävningarna på Sicilien är bland de viktigaste sevärdheterna. Du hittar flera platser här med ruiner och lämningar från Färöarna, romare, morer och gamla greker, såsom tempel,arenor, amfitéer och villor.

Ön är också känd för sina flera hundra fästningar och slott, för att inte tala om de många torn som står längs kusten. Naturen är varierad och vacker. På Sicilien hittar du berget Etna, med en höjd av 3326 meter över havet.

Siciliens behagliga klimat, goda mattraditioner, varierade byar, vackra stränder och spännande kultur har gjort ön till ett mycket populärt semestermål.

Sicilien har flera fiskebyar med fina stränder och restauranger som erbjuder traditionell mat.

Utforska Sicilien med biluthyrning

Det är inga problem att spendera många veckor att utforska Sicilien med biluthyrning. Ön är stor, och antalet platser värda att besöka är överväldigande. Här finns allt från lugna och lugna fiskelägen, till storstäder som Palermo där pulsen är helt annorlunda. Sicilien är fullpackat med vackra stränder längs kusten, och inåt landet finns berg med byar, vingårdar, olivträdgårdar och vackra landskap. Det finns också många arkeologiska utgrävningar på Sicilien som berättar om öns spännande historia. Här är ett litet urval av rekommenderade körvägar.

Avstånd och körtid på Sicilien

Att ge avstånd och körtid till de rekommenderade åkattraktionerna är inte lämpligt i den här guiden. Istället väljer vi att visa avstånd och körtid mellan några av de största städerna. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vad du behöver från tid att få mellan de platser du vill se. Observera att dessa avstånd är de som går på motorvägen.

  • Trapani till Palermo – avståndet är 107 kilometer, körtiden är 1 timme och 25 minuter.
  • Palermo till Messina längs kusten – avståndet är 225 kilometer, körtid är 2 timmar och 30 minuter.
  • Palermo till Catania via A19 inrikes – avståndet är 210 kilometer, körtid är 2 timmar och 25 minuter.
  • Messina till Catania längs kusten – avståndet är 96 kilometer, körtiden är 1 timme och 10 minuter.
  • Catania till Siracusa längs kusten – avståndet är 67 kilometer, körtid är 55 minuter.
Palermo erbjuder en hel del spännande arkitektur från olika epoker, här från katedralen i staden.

Palermo – En kulturell smältdegel

Om du är på Sicilien och har tillräckligt med tid, kommer du nästan att behöva göra ett besök i Palermo. Staden är den största på ön, och var också huvudstad i vad som en gång var det sicilianska kungariket, och senare i det heliga romerska riket. Palermo är ett mecka för dig som gillar kultur, äldre historia, vackra byggnader och inte minst mycket god mat. I Palermo bör man ta sig tid att titta på den stora arkitekturen i olika epoker, besöka de vackra piazzaerna,gå till matmarknaderna,sitta till kaféerna och kanske ta en shoppingrunda. Staden har alla möjliga kulturella evenemang att erbjuda, det finns många spännande museer här, och du hittar mestadels ligger centralt. Om du behöver koppla av med lite sol och bad efteråt, har du vackra stränder precis i utkanten av centrum.

Taormina – Spännande kuststad vid Etnas fot

Om du är nära Messina eller Catania när du besöker Sicilien, överväga en resa till den lilla staden Taormina. Det ligger på en klippa vid själva stranden av Joniska havet ,och vid foten av Etna. Staden anses vara mycket vacker. Den tyske poeten Goethe beskrev Taormina i en av sina böcker, och ansåg att staden var bland Europas vackraste. Förutom sitt läge är Taorminas huvudattraktion en amfiteater som lämnats efter gamla greker. På stadens norra sida hittar du befästningar som byggdes när araber styrde ön, och i centrum dominerar vackra tegelhus och kyrkor från 1200- och 1300-talen. Efter att ha tagit en titt på staden uppe på klippan kan du promenera ner till havet och stränderna. Också stanna vid den lilla holmen är Isola Bella (du kan gå torr skodda) och titta på sällsynta blommor och växter som odlas där.

Taorminas främsta attraktion är en amfiteater som lämnats efter gamla greker.
Barock arkitektur kännetecknar staden Ragusa.

Ragusa – En av Siciliens vackraste småstäder

År 1693 drabbades den södra delen av Sicilien av en kraftig jordbävning. Skalvet orsakade stora skador i städerna, och många liv gick förlorade. Barockbyggnadsstilen segrade i Italien när städerna skulle byggas om, vilket man ser mycket tydligt i bland annat Ragusa. Staden ligger ganska nära flygplatsen i Comiso, och är en av sex liknande städer i samma område som nu är en UNESCO världsarvslista. Byggnaderna sträcker sig upp på en kulle, som många andra gör på Sicilien. Den är uppdelad i två, Ragusa Ibla i botten, och Ragusa Superiore i toppen, och sammankopplade med fyra vackra broar. Du hittar många härliga kyrkor i staden, flera små palats, härliga små gator, trappor och en lugn atmosfär. Maten som serveras på den lokala restaurangen är himmelsk, och området har en mängd olika traditionella rätter som inte kan hittas någon annanstans på Sicilien.

Cefalù – En av de bästa badorterna

Cefalú är en av de bästa småstäderna att besöka på Sicilien, om du vill kombinera vacker arkitektur,trevlig atmosfär och god mat, med bra stränder och badliv. Staden ligger runt en stenig klippa, där du hittar ruinerna av ett arabiskt fort, ochen nyare fästning från det heliga romerska riket. I den historiska delen av Cefalú finns många imponerande byggnader. Den mest kända är Duomo di Cefalú, en unik katedral som byggdes redan 1130. Kusten runt staden är fullpackad med härliga stränder. Inne i centrum av Cefalú ligger den som är mest populär, stranden il Lungomare. Den är över fem kilometer lång och har gyllene och ren sand. Här är det grunt, vilket gör badtemperaturen oftast utmärkt. Under turistsäsongen finns det mycket aktivitet på Il Lungomare, men om du vill njuta av en lugnare strand, hittar du många alternativ i närheten.

Il Lungomare Beach är över fem kilometer lång och har gyllene ren sand. Här är det grunt, vilket gör badtemperaturen oftast utmärkt.
Concordiatemplet i har alla de doriska kolonnerna intakta.

Agrigento – Staden av de grekiska tempelen

Staden Agrigento ligger på en kulle, några kilometer från havet på Siciliens södra kust. Från Palermo är det cirka 127 kilometer där, och en körtid på cirka 2 timmar. Själva staden är värd en resa förbi, både för att landskapet och utsikten är stor där, och eftersom den har en gammal och vacker centrum. Det stora flyttplåstret är dock Valle dei Templi (Tempeldalen) som ligger nära Agrigento. Där hittar du välbevarade ruiner av flera tempel, kyrkogårdar, kryptor och mer, som dateras till cirka 500 år f.Kr. Concordias tempel är det mest imponerande. Alla kolumner är intakta, som du hittar bara ett fåtal platser i vad som utgjorde antikens Grekland.

I de större städerna hittar du ett antal parkeringshus där du kan lämna din hyrbil.

Parkering på Sicilien

I städerna Sicilien är linjer markerade där du kan parkera på gatorna. Blå linje innebär att alla kan parkera, och oftast måste man betala en avgift. På vissa ställen finns det gott om automater för skattebetalt ,men på andra håll kan automater vara svåra att hitta. Observera att parkeringsavgiften även kan betalas i tobakskiosker. Kvittot för betald skatt ska lämnas synligt i framrutan på hyrbilen. Vita linjer innebär att endast boende i området får parkera, medan gula linjer endast är för skåpbilar som plockar upp och levererar.

Du hittar också så kallade Zona Disco på vissa ställen. Detta innebär att parkering på platser markerade med blå linje är gratis, men du måste sätta en oblat (blå) i fönstret på bilen. Oblaterna finns på postkontor, banker, tobakskiosker och turistinformation. Observera att parkeringen på Zona Disco är tidsbegränsad.

I de större städerna hittar du några parkeringshus, och många hotell har egna garage som ofta är tillgängliga även för dem som inte bor på hotellet.

Trafiken är något lugnare och bekvämare utanför städerna, men här bör man också vara lite extra uppmärksam.

Trafiken på Sicilien

Att köra i centrum av de större städerna som Palermo, Catania, Siracusa och Messina är inte svårt när det gäller att navigera sig framåt. Trafiken är dock mer aggressiv än de flesta andra platser i Europa. Det rekommenderas att du kör lite defensivt ,och betala extra uppmärksamhet. Följ flödet i trafiken, och kom ihåg att inte alla förare följer trafikreglerna och skyltarna.

I mindre städer, och områden med ett historiskt centrum, kan det vara värre att navigera sig fram än i de större städerna. Här kan delar av centrum vara stängda för trafik. Dessa zoner kallas Zona Traffico Limitato (ZTL), och kommer att märkas med skyltar.

På Sicilien kan du köra på bra motorvägar längs hela norra och östra kusterna. Det finns också en lång sträcka av motorvägen (A19) in i landet, mittemot norra kusten ner till Catania. Det gör det enkelt att ta sig mellan Palermo, Messina, Siracusa och Catania, med tillhörande områden.

Trafiken är något lugnare och bekvämare utanför städerna, men här bör man också vara lite extra uppmärksam. Många av landsvägarna går i kuperad terräng, och kan vara ganska slingrande.

Flygplats

Det finns fyra internationella flygplatser på Sicilien, förutom ett par som endast betjänar italienska inrikesflyg. De allra flesta turister som besöker ön har ankomster och avgångar från antingen Falcone Borsellino flygplats utanför Palermo, eller Catania–Fontanarossa flygplats. Dessa är den överlägset största i antalet passagerare som trafikeras. Vissa charterflyg och lågprisflygbolag använder också Trapani-Birgi-flygplatsen i nordvästra änden av Sicilien, och Comiso flygplats, som ligger nära öns södra spets.

Falcone Borsellino flygplats

Flygplatsen utanför Palermo är den näst största på Sicilien mätt i antalet passagerare. Här flyger ett antal europeiska företag från i stort sett varje större stad på kontinenten, liksom Alitalia från både Rom och Milano. Det finns för närvarande också direktflyg från New York hit (United Airlines). Många lågprisflygbolag har flyg till Palermo, liksom charteroperatörer.

Flygplats uthyrning i Palermo

På Flygplatsen Falcone Borsellino hittar du alla biluthyrningsbolag som samlats in i ankomsthallen. Deras bilar är parkerade i ett särskilt område precis utanför och du behöver inte transport. Från och med idag hittar du hyrbilar från Avis, Hertz, Europcar, Goldcar och Sixt på flygplatsen, samt ett antal italienska företag.

Flygplatsen utanför Palermo är den näst största på Sicilien mätt i passagerare.

Catania–Fontanarossa flygplats

Flygplatsen utanför Catania är den största på ön, med cirka 10 miljoner passagerare per år. Här kan du flyga från de flesta europeiska städer, samt ett antal andra platser, inklusive Israel och Dubai. Lågprisbolag som Ryanair flyger hit från tjugo platser i Europa, och det finns en hel del charterflyg till denna del av Sicilien.

Biluthyrning på Catania flygplats

Biluthyrningsföretag som finns på Catania flygplats inkluderar Sixt, Dollar Biluthyrning, Sparsam, Holiday Car Rental, Alamo, Enterprise, National och Hertz, samt fem italienska företag. Dessa är samlade i ankomsthallen, med parkeringsplats i närheten.

Trapani-Birgi flygplats

Flygplatsen i Trapani kallas officiellt Vincenzo Florio Flygplats Trapani–Birgi, men oftast används endast Trapani flygplats. Den ligger längst nordväst om Sicilien, och är också basen för det italienska flygvapnet. Från och med idag kan du flyga hit med Ryanair från utvalda städer i Italien och Nederländerna, samt några andra små flygbolag och charteroperatörer.

Biluthyrning på Trapani Flygplats

På flygplatsen Trapani finns 9 företag som gör biluthyrning. Dessa inkluderar Hertz, Avis, Europcar och Enterprise, samt italienska spelare som Locauto, Essepirent och SicilyByCar.

Comiso flygplats

För närvarande kan du flyga till Comiso flygplats med lågprisflygbolag som Ryanair och easyJet, samt Alitalia och Brussels Airlines. Flygplatsen är lämplig för dem som semester på öns södra sida, eller börja utforska Sicilien med biluthyrning från denna kant av ön.

Biluthyrning på flygplatsen Comiso

På denna flygplats hittar du endast ett litet antal biluthyrningsfirmor. Från och med idag har Avis, Budget och Maggiore en gemensam disk inne på flygplatsen. Dessutom har de lokala företagen SiciliyByCar och Sicilien Rent Car kontor här.