Hyrbil Sodankylä

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Finland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Sodankylä

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Sodankylä

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Sodankylä genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Sodankylä. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Sodankylä guide

Biluthyrning Sodankylä
Hyrbil Sodankylä

Sodankylä (nordsamiska: Soađegilli) är en by och en kommun som ligger i Lapplands län i Finland.Den har en befolkning på 8809 (2012) invånare. Det är Finlands näst största kommun efter område.

Den norra delen av Sodankylä tillhör det samiska bosättningen området. Nordsamiska är ett officiellt språk vid sidan finska på detta område, men det finns mycket få samer språkområdet.

Luosto är ett känt turistmål ligger ca 30 km söder om centrum Sodankylä. Lusto erbjuder allt från isklättring till renar safari till skidbackar och bra cross-country möjligheter. Luosto har även ”Santa-utflykter” på menyn. Sedan 1986 arrangerade Sodankylä Midnight Sun Film Festival.

Den har stora hotell och annat boende som ofta inkluderar spa och bastu. Platsen är känd för sina vinteraktiviteter, men också tar emot många besökare under sommaren som i första hand söker orörd natur. Intressanta sevärdheter finns den gamla kyrkan från 1689 som är gjord av trä och den nya kyrkan från 1859 gjord av sten. Northern Lights kapell är ett nytt kapell 1986 och en donation från arkitekt Kari Ojala.

Luosto är hem till den enda öppna ametist gruva i Europa, och det är möjligt att besöka gruvan. Den finska armén jege brigad som utbildar soldater till det kalla klimatet är i Sodankylä.

Sodankylä flygplats används endast militärt och inte för kommersiella flygplan. Kittilä flygplats ligger 80 km bort Sodankylä, medan Rovaniemi, känd som jultomten Airport, som ligger 100 km från Lusto.