Hyrbil Strasbourg

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Frankrike
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Strasbourg

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Strasbourg

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Strasbourg genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Strasbourg. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Strasbourg guide

Biluthyrning Strasbourg
Hyrbil Strasbourg

Strasbourg (tyska: Strassburg) Beläget i nordöstra Frankrike – Alsace-regionen, och är huvudstad i avdelningen Bas-Rhin.Staden har 273.000 invånare (2010), och man uppskattar   förorter, stiger dess befolkning till nästan 440.000 invånareStadens centrum ligger på floden Ill, ca. 4 km väster om Rhen.

Strasbourg är en viktig kommunikation, affärs-och kulturcentrum i denna del av Frankrike. Många internationella organisationer och institutioner ligger också här – inklusive Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna och Europarådet. Dessutom håller Europaparlamentet sina sammanträden här.

Staden är också ett pedagogiskt centrum med flera universitet och högskolor. Strasbourg äldsta universitet, grundat 1538. Medeltida Strasbourg har växlat mellan att vara franska och tyska staden – men sedan 1919 har Alcas regionen har varit en del av Frankrike. Staden är relativt starkt influerad av sin tyska historien.

Bland Strasbourg största attraktioner inkluderar Gamla stan, som är koncentrerat på en ö i floden Ill Det grundades redan på romartiden som en fästning. Den gamla staden präglas av välbevarade byggnader och smala, pittoreska gator. Hela staden är en UNESCO: s världsarvslista.

Av den gamla stadens många intressanta enskilda byggnader inkluderar Notre Dame, som inleddes på 1000-talet. Det är känt för sina vackra fönster blyinfattade med sin astronomiska klocka. I närheten ligger slottet ”Palais des Rohan” från 1700-talet. Detta inkluderar att lära ett antal intressanta konstverk och ett arkeologiskt museum.

Något sydväst om den gamla staden, finner vi det spännande kvartal ”La Petite France” – med pittoreska korsvirkeshus, intima restauranger, hotell och souvenirbutiker. I samband med detta, ”Pont Couvant” med en distinkt bro / dammen och fyra överlevande torn från 1200-talet. Här finner vi också den vackra lilla parken ”Bain-aux-Plantes.” Dessutom moderna konstmuseet ”Musée d’Art Moderne et Contemporain”, som innehåller konst från 1860-talet och framåt till vår tid.

Ett besök på Quartier Allemand (tyska kvartal) i stadens centrum rekommenderas också. Kvartalet präglas av byggnader i nyklassisk stil. Eller så kan du ta en kort resa norr om staden, och skjuta upp den gamla kejserliga palatset ”Palais du Rhin” ett besök.

Den närmaste flygplatsen är Strasbourg Airport, som ligger 10 km sydväst om staden.