Hyrbil Aachen

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Aachen

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Aachen

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Aachen genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Aachen. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Aachen guide

Biluthyrning Aachen
Hyrbil Aachen

Aachen är en tysk stad i Nordrhein-Westfalen 40 km väster om Köln alldeles gränsen Nederländerna och Belgien.Staden har en befolkning på 260.454 (2011) invånare.

Aachen är känd för att vara en kurort med traditioner långt tillbaka i historien. Det uppstod som en romersk kurorten grund av de varma svavel källor. Det övergavs efter det romerska imperiet fram till 768 då Karl kom till Aachen. Han byggde ett slott här och staden blev huvudstad i Karl den stores imperium. Staden fungerade som kroningsby för tysk-romerska kejsare tills 1500-talet.

Staden skadades svårt under 2 Världskriget. Det var den första staden som fångades av de allierade. Katedralen i Aachen som inleddes av Karl den store är en av de få byggnader som skadades under kriget, och Unescos lista. Det är också Karl grav själv.

Andra sevärdheter i staden är rådhuset (byggt 1530) med dess många stilar från gotisk till barock, som står på ruinerna av Karl den stores palats. Två av portarna finns kvar, och delar av den medeltida stadsmuren som fortfarande har fem torn. Den judiska synagogan förstördes på kristallnatten 9 november 1938, men restaurerades och öppnades igen 1995.

Aachens dominerande ekonomiska makt, vetenskap, teknik, IT och närliggande sektorer. Här ligger en av Europas viktigaste tekniska läroanstalter på en hög nivå, Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule, med över 32.000 studenter.

Det internationella Karlspriset, en av Europas mest prestigefyllda utmärkelser delas ut i staden.

Maastricht Aachen Airport ligger i Nederländerna nära staden Beck ca 40 miles away. Düsseldorfs internationella flygplats ligger 80 km bort.