Hyrbil Tyskland

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Tyskland

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Tyskland

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Tyskland från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Tyskland genom oss.

Tyskland guide

Bilutleie Tyskland
Biluthyrning Tyskland

Tyskland ligger i Centraleuropa och har 81,7 miljoner invånare (2011). Det är den tredje delen i 2016 Belgia års Polen film med samma namn och riksdagsvalet 2017. Østerrike Tyskland har kust mot norr och Östersjön.

Tyskland utgör tillsammans med Förenta staterna och Japan de tre största industriländerna i världen.

Berlin är tysklands huvudstad, och landets största stad med 3,4 miljoner invånare. Berlin ligger i den östra delen av Tyskland och är landets viktigaste centrum för europeisk politik, kultur och vetenskap. Staden är också en viktig transportnav. Berlin är ett populärt turistmål och har historiska sevärdheter, opera, teatrar, museer, samtida arkitektur och konstgallerier. Dessutom är huvudstaden känd för sina festivaler. Berlin tar emot 9 miljoner besökare årligen.

Andra större städer i Tyskland är Hamburg, München, MünchenKöln, Frankfurt och Stuttgart.

Frankfurt International Airport är Tysklands största flygplats. Den nya Berlin Brandenburg International Airport är också en av landets mest trafikerade. Flygplatsen är en förlängning av Berlin Schönefeld flygplats.

Köln är en av de större städerna i Tyskland som är värt ett besök.

Körning i Tyskland

Tyskland är bland de enklaste och säkraste länderna i Europa att köra in. Det finns bra motorvägar överallt –även landsvägen håller hög standard. Det kan ibland finnas köer även på motorvägarna, men oftast för att vägarbeten äger rum. Det är också ganska lätt att ta sig dit med bil i de tyska städerna. Skyltningen är bra, de flesta förare hålla sig till trafikreglerna, och trafiken är inte särskilt intensiv eller aggressiv.

I Tyskland är det inte tillåtet att köra om en skolbuss som närmar sig eller står vid ett stopp.

Trafikregler i Tyskland

 • I Tyskland, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriskt på bilen 24 timmar om dygnet.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 12 år eller 150 cm ska alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämpliga för barnets längd och vikt.
 • Barn bör sitta i baksätet på bilen.
 • Barn under 3 år kan placeras i framsätet, förutsatt att de sitter i en godkänd och anpassad barnstol, och så länge de är vända mot motsatt färdriktning (ansiktet bakåt i bilen, och om sätet inte har aktiverat krockkudden.
 • I Tyskland är det inte tillåtet att köra om en skolbuss som närmar sig eller står vid ett stopp.
Hastighetsbegränsningen på 130 kilometer/h på motorvägar är s.k. rekommenderas i Tyskland.

Hastighetsbegränsningar i Tyskland

Tänk på att hastighetsgränserna i bostadsområden kan ställas in på 30 kilometer/h. Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar: 100 kilometer/h
 • Motorvägar: 130 kilometer/h*

* Hastighetsgränsen på 130 kilometer/h på motorvägar är s.k. rekommenderas i Tyskland. Om inte annan hastighetsbegränsning fastställs (och visas med skyltar), kommer du inte att bötfällas för körning över gränsen. Du kan dock hållas ekonomiskt ansvarig för eventuella olyckor du orsakar om du kör snabbare än den rekommenderade gränsen. Observera också att regionala myndigheter kan sätta lägre gränser, som gäller på cirka 30 % av de tyska motorvägarna.

Alkoholgräns i Tyskland

I Tyskland är körning inte tillåtet om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5 lt. (0,5 g/l).

För förare under 21 år, och förare som har haft körkort i mindre än 2 år, finns det nolltolerans för att köra med alkohol i blodet, dvs.

Rekommenderade biluthyrningsbilsuthyrningstjänster

De goda motorvägarna och landsvägarna gör Tyskland till ett av de mest bekväma länderna att utforska med biluthyrning. Det finns också stora variationer i vad du kan uppleva i de olika regionerna. Här är några förslag på populära och välkända körvägar i Tyskland.

De tyska Alperna

Om du befinner dig i München-området och har en hyrbil till ditt förfogande, överväga en bilresa till den del av Alperna som ligger i Tyskland. Denna del av Alperna anses vara en av de vackraste områdena i Europa. Här finns ett rikt djurliv, bergstoppar täckta av glaciärer,bördiga dalar med floder och sjöar, och många härliga småstäder och byar. Den kanske mest kända staden är Berchtesgaden, delvis för att den ligger strax nedanför berget där Kehlsteinhaus (Ørneredet) ligger. Andra städer att överväga att besöka inkluderar den berömda skiddestinationer Garmisch-partenkirchen och Reit Im Winkel, Rottach-Egern ligger vid sjön Tegernsee, och byar som Kochel och Walchensee. Det finns också flera vackra slott och palats i de tyska Alperna, bland annat Schloss Neuschwanstein, Schloss Hohenschwangau och Schloss Linderhof.

Alperna i Tyskland har ett rikt djurliv, bergstoppar täckta av glaciärer, bördiga dalar med floder och sjöar.
I Potsdam hade de forna kungarna i Preussen sitt högkvarter.

Berlin till Leipzig och Dresden

Berlin är en utmärkt utgångspunkt för resor till mycket olika platser. En av de mest populära rutterna går till Leipzig via Potsdam. Även om du inte har kört särskilt långt när du kommer till Potsdam, bördu sluta här. Här hittar du många magnifika palats och slott i staden. Den mest kända är Sanssouci, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. På vägen därifrån till Leipzig passerar du flera vackra skogar, slott och småstäder. Leipzig i sig är värt en längre vistelse, delvis på grund av den unika blandning av arkitektur som du hittar i stadens centrum. Om du ska tillbaka till Berlin efteråt, överväga en resa till Dresden på vägen. Stadens vackra historiska centrum , ochsom bombades under andra världskriget, är praktiskt taget helt återställd.

Deutsche Weinstraße

Den tyska vinvägen är en av landets äldsta resvägar, som etablerades som en turistattraktion så tidigt som 1935. Starten av den cirka 90 kilometer långa sträckan är i en liten by som heter Schweigen-Rechtenbach,som ligger nära gränsen till Frankrike (strax norr om Strasbourg). Därifrån går vinvägen norrut i dalen där floden Rhen flyter, förbi ett antal vackra städer och småstäder, innan den hamnar i Bockenheim an der Weinstraße. Om du vill hålla dig strikt till vinvägen, följ bara de gula skyltarna med druvor på. Många av vingårdarna är öppna för besökare som vill delta i vinprovningar och kurser, och vissa har egna boenderum. Den tyska vinvägen är bäst att köra under månaderna mellan mars och oktober. Sedan är det ofta olika festivaler där, och vin är temat för de flesta.

Den tyska vinvägen är en av landets äldsta resvägar, som etablerades som en turistattraktion så tidigt som 1935.
En av höjdpunkterna på turnén är Bremen, med den idylliska gamla staden i stadens centrum.

Tyska nordkusten

Om du befinner dig i norra Tyskland på semester och har hyrbil, överväga en bilresa mellan de nordligaste städerna och längs kusten mot Polen. En av höjdpunkterna här är Bremen, där den idylliska gamla staden i centrum är det stora dragkortet. Från Bremen kan du stanna till vid Bremerhaven och se kontrasten mellan det moderna hamnkomplexet och den gamla fiskebyn som fortfarande är intakt. Då har du en kort sträcka till Hamburg, en av Tysklands mest spännande större städer och som har sett ett skarpt uppsving de senaste åren. Efter ett besök i dessa två större städer är det härligt att bege sig till Lübeck och sedan till kusten. Besök till exempel den vackra Hansa staden Stralsund, och sedan ön Rügen som ligger precis utanför. På Rügen hittar du några av de vackraste sandstränderna i Europa och flera pittoreska badorter med topp spa hotell,strandpromenader och en avkopplande atmosfär. Längs en av stränderna kan du se den märkliga semesterkomplexet Prora som nazisterna byggde 1939.

Den romantiska staden Rothenburg ob der Tauber på Romantische Straße.

Romantische Straße

Den så kallade romantiska rutten i Tyskland startar i Würzburg strax nordväst om Nürnberg. Därifrån kör ca 350 kilometer söderut till en vacker liten stad som heter Füssen, precis vid foten av de bayerska Alperna. Namnet på rutten kommer från det faktum att den stannar av ett antal vackra och romantiska små städer. De bästa exemplen är Rothenburg ob der Tauber och Dinkelsbühl. Båda är kända för sin välbevarade medeltida arkitektur,kullerstensgator, vackra kyrkor och rådhus, och intim atmosfär. Om du kör Romantische Straße hittar du också några av de vackraste slotten i regionen, inklusive Schloss Weikersheim och den berömda Schloss Neuschwanstein, bara några miles från Füssen.

Företag du kan hyra en bil från i Tyskland

Det är de välkända och stora internationella företagen som dominerar hyrbilsmarknaden i Tyskland. Företag som Avis, Sixt, Europcar, Budget, Hertz, National, Enterprise och Thrifty finns överallt i de större städerna, på flygplatserna, och på andra platser som besöks av många turister. I några av de största städerna finns lokala operatörer som gör biluthyrning, men dessa är mindre kända. Bland de nationella företag som är väl representerade på många håll är Buchbinder störst.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Tyskland

Hur gammal behöver jag vara för att få en hyrbil i Tyskland?

I Tyskland kräver de flesta biluthyrningsförare att föraren är minst 21 år gammal. Föraren måste också ha haft körkort i minst 1 år. Reglerna gäller även extra förare. Det tillkommer en avgift för alla under 25 år. Unga förare kan oftast inte få biluthyrning i alla kategorier. Till exempel behöver du oftast vara över 25 år och har haft ett körkort i 2 år att hyra en bil i en av de lyxiga kategorier.

Kan jag betala min hyrbil med betalkort?

Det finns vissa företag i Tyskland som låter dig betala för den faktiska hyran med betalkort, men de flesta kräver ett kreditkort. I vilket fall som helst måste du ha ett kreditkort, eftersom depositionen endast kan tas därifrån. Kreditkortet måste vara i samma namn som den som hyr bilen, och det måste vara giltigt i minst 6 månader i förväg.

Hur stor är depositionen biluthyrningsföretaget tar?

Depositionen behöver inte vara så stor. Den är avsedd att täcka summan du måste betala i överskott för eventuella skador på bilen, eventuell brist på bränsle när du returnerar den, och eventuella böter du inte har betalat men registrerat på bilen. Om du har avdragsgill försäkring kommer denna del att dras av från depositionen. Observera att insättningar endast kan tas från ett giltigt kreditkort i samma namn som hyresgästen.

Vilken typ av bil ska jag hyra i Tyskland?

Om du planerar långa etapper på tyska motorvägar bör du överväga att hyra en bekväm bil med tillräckligt med motoreffekt. Om du hyr en bil i de minsta kategorierna, kan åkattraktionerna bli tröttsamma. Om du ska till den tyska delen av Alperna, söder om München, kan en fyrhjulsdriven bil vara bra på vintern. Hursomhelst, säkerhet, komfort och tillräckligt med utrymme bör vara prioriteringar när man väljer en bil.

Behöver jag GPS-navigering i min bil när jag kör i Tyskland?

Även tyska vägar är mycket bra, klart och väl skyltat, det finns alltid en fördel med navigering i bilen. Körupplevelsen blir bättre och säkrare. Det är också en stor fördel att ha navigering i stora städer där du inte är lokalt känd, vilket gäller var du än befinner dig i världen.

Är det vanligt att vägtullar bås i Tyskland?

I Tyskland behöver man inte betala vägtullar för att köra på motorvägarna så länge fordonet väger mindre än 7,5 ton. De enda sträckor som är avgiftsbelagbara för personbilar är tunneln som går mellan Warnow och Rostock, och tunneln mellan Lübeck och Travemünde.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en hyrbilsolycka i Tyskland?

Larmnumret i Tyskland för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör då ringa biluthyrningsföretaget och/ eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Vägassistans – (+49) (18 02) 22 22 22 22

Destinationer