Hyrbil Aarhus

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Danmark
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Aarhus

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Aarhus

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Aarhus genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Aarhus. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Aarhus guide

Biluthyrning Aarhus
Hyrbil Aarhus

Århus (Århus) är Jyllands och Danmarks näst största stad. Det ligger i Århus Bay på den östra kusten av Kattegatt Region Midtjylland. Staden har 252.213 invånare, medan kommunen har en befolkning på cirka 320 tusen (2012).

Århus Jyllands största kommersiella och serviceby och regionens ekonomiska, utbildningsmässiga och kulturella centrum. Bland de viktigaste utbildningsinstitutioner är universitetet i Århus, Århus Universitetssjukhus och Århus Research Park.

Även teknik och industri är viktigt för företag i Århus, och staden har en av Jyllands mest trafikerade hamnar.

Den gamla stadskärnan ligger vid mynningen av Århus Z. Här är där spår av befästningar från vikingatiden, och en del av den medeltida, slingrande gatunät och flera torv bevaras.

En av de mest besökta attraktionerna i Århus ”Gamla Stan” (öppnas i 1914) – även känd som Danmarks Købstadmuseum. Detta är ett så kallat open air museum för stadskulturen – den största i sitt slag. Museet är utformad som en gammal stad, med totalt 75 hus från 1500 -, 1600 -, 1700 – och 1800-talet.

En historisk och arkitektoniskt landmärke i staden är Århus domkyrka (”Sankt Clemens”) från slutet av 1100-talet, som ligger på Store Torv. Medium Torv och Lille Torv hitta Borg Gate – en före detta stadsporten från 1250-talet. Även stadens äldsta kyrka, St Nicholas från 1000-talet, är en stor turistattraktion i Århus. Detta är också den äldsta stenkyrkan i Skandinavien. Annars är S: t Olofs kyrka från början av 1100-talet nämns, och de två klostren – som är upptagna i 1200-talet och 1400-talet.

Andra populära turistattraktion i Århus är Marselisborg Slot (listade i perioden1898-1902), Mindeparken – med sina vackra trädgårdar och historiska element, Ole Romer Observatory från 1911 Forstbotanisk Har och Marselisborg Woods – Pet Haven och Tivoli Friheden.

Århus är också känd som en spännande kultur – med viktiga samtida institutioner ARoS Aarhus Kunstmuseum, Århus, musik och Scandinavian Center. I detta sammanhang, förutom ”Århus Festuge” nämns – det största kulturfestival med bidrag från lokala, nationella och internationella konstnärer. Det har hållits varje år i övergången från SEP-aug sedan 1965.

Den närmaste flygplatsen är Aarhus Airport (tidigare Tirstrup Airport), som ligger ca. 35 km nordost Århus.