Hyrbil Danmark

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Danmark

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Danmark

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Danmark från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Danmark genom oss.

Danmark guide

Bilutleie Danmark
Biluthyrning Danmark

Danmark ligger i norra Europa och är en del av Norden. Landet utgör också – tillsammans med Norge och Sverige – det geografiska området i Skandinavien. Folkmängden är långt över 5,6 miljoner (2010).

Det är den andra delen i 2016 Film By The United States. Förutom halvön Jylland består landet av ett antal större och mindre öar, varav Själland är störst. Där ligger huvudstaden Köpenhamn, som med förorter har cirka 1,2 miljoner invånare. Andra större städer i Danmark är Århus, Aalborg och Esbjerg (alla på Jylland) och Odense på ön Fyn.

De största och mest kända öarna är annars Fyn, Lolland, Falster och Bornholm. Den senare ligger i Östersjön – mellan Skåne i Sverige och Tyskland/Polen. Danmarks natur består till övervägande del av ett relativt platt backlandskap – med klitoris längs stora delar av kusten. Konungariket Danmark omfattar också Grönland och Färöarna, båda med ett visst inre självstyre.

Bland de största turistattraktionerna i Danmark finns flera stora nöjesparker, freeland museer och slott. Flera av slotten är anpassade för boende. Annars är stränderna, särskilt längs Jyllands västkust, mycket populära.

Danmarks största flygplats är Köpenhamns flygplats – Kastrup, som ligger vid Amager strax utanför huvudstaden. Det är också nordens största flygplats.

Stränderna, särskilt längs Jyllands västkust, är mycket populära för barnfamiljer.

Körning i Danmark

I Danmark är det genomgående lätt att köra. Vägarna är bra, trafiken är mindre intensiv än i de flesta andra europeiska länder, och antalet olyckor är relativt lågt. Danmark är oftast bland de 4-5 länder i Europa med minst antal olyckor per körd kilometer. Om vi tittar bort från Köpenhamn, städerna i Danmark är också relativt små, med få invånare. Människor i Danmark använder kollektivtrafik i större utsträckning än på andra håll, och de cyklar eller går oftare. Därför finns det mindre köer i städerna, även under rusningstid. Vad turister med biluthyrning bör ägna extra uppmärksamhet åt i skandinaviska länder är det höga antalet fotgängare och cyklister.

I Danmark krävs dagtid dagtid dagtid dagdrivande ljus.

Trafikregler i Danmark

 • I Danmark, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriskt på bilen 24 timmar om dygnet.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 135 cm ska alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämpliga för barnets längd och vikt.
 • Barn ska inte sitta på sittplatser med aktiverad krockkudde.
Om annat inte anges är hastighetsgränsen 50 km/h för städer i Danmark.

Hastighetsbegränsningar i Danmark

Tänk på att hastighetsgränserna i bostadsområden kan ställas in på 30 kilometer/h. Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar: 80 kilometer/h
 • Fyrfiliga vägar i tätorter: 80 – 90 kilometer/h
 • Motorvägar: 110 – 130 kilometer/h

Alkoholgräns i Danmark

Alkoholgränsen i Danmark är densamma som i majoriteten av de europeiska länderna, nämligen 0,5 (0,5 g/l).

Rekommenderad biluthyrning biluthyrning tjänster

Danmark är ett litet land i geografisk utsträckning, men består av över 440 öar. Den största landmassan är halvön Jylland, som i sin tur är förknippad med Tyskland i söder. Det innebär att nästan vart du än reser kommer du nära Danmarks vackra kust, härliga stränder, frisk havsluft, och välsmakande skaldjur. I Danmark kan du uppleva mycket på kort tid om du reser runt med biluthyrning. Här är några förslag på körning.

Brodern som binder ihop Själland och Falster.

Populära öarna i Danmark

 • Samsø – En ö i Kattegatt (sundet mellan Jylland och Själland), känd för vackra landskap, fiskemöjligheter och lugn atmosfär. En populär semesterö för familjer.
 • Fyn – Danmarks tredje största ö, som också ligger i Kattegatt. Odense är Fyns viktigaste och folkrikaste stad. Fyn har några av Danmarks finaste sevärdheter, bland annat Egeskovs slott.
 • Lolland, Falster och Mån – Dessa tre öar ligger strax söder om Själland och Köpenhamn. De är kända för att vara mycket bra ställen att semestra, med särskilt många aktiviteter som tillgodoser familjer med barn. Du hittar också några vackra slott på dessa öar, och flera av Danmarks bästa sandstränder.
På den norra delen av Själland finns kritvita stränder längs kusten.

Danska Rivieran

På den norra delen av Själland finns kritvita stränder längs kusten. Mellan stränderna hittar du vackra små byar anpassade för den perfekta strandsemestern. Därför kallas området för den danska rivieran. Här människor kör för att bada, sola, surfa, paddla, fiska, cykla och gå i naturen, koppla av, och att äta god fisk och skaldjur. Här har du också nära till Köpenhamn, och i området finns många fantastiska sevärdheter.

På flera ställen finns ruiner och lämningar efter slott, kyrkor, fästningar och gods i Djursland.

Djursland

Området som kallas Djursland omfattar den stora örfängslandet på Jyllands östra sida, och mot Kattegatthavet. I folklorten kallas ederlandet för Danmarks näsa. I Djursland är terrängen något mer kuperad än övriga Danmark, och på flera ställen finns ruiner och lämningar av slott, kyrkor, fästningar och gods, belägna på små åsar. Här hittar du också fina stränder, badorter, fiskebyar, och många attraktioner för familjer.

Skagen

Skagen ligger högst upp på Jylland, mot Norge och Nordsjön. Hela denna kust är täckt med vita stränder, orörd natur och trevliga småstäder. Staden Skagen är det mest kända semestermålet, men du hittar också andra småstäder värda ett besök på detta område. Du kan också resa enkelt till Norge, Sverige, Färöarna och Island härifrån, om du är på semester med biluthyrning. Färjorna avgår från Fredrikshavn och Hirtshals, två små städer som ligger på vardera sidan av Skagen.

Skagen ligger högst upp på Jylland, mot Nordsjön. Hela denna kust är täckt med vita vackra stränder.

Billund är speciellt anpassat för barnfamiljer, med många nöjesparker.

Billund

Det är mest barnfamiljer som reser till Billund, helt enkelt därför att här är de flesta aktiviteterna gjorda av de yngsta. De största attraktionerna är Legoland, Lalandia och Givskud Zoo, men du kommer inte att köra långt förrän du hittar fler spännande platser att besöka. Om du befinner dig i detta område med biluthyrning bör du stanna till bland annat engsholm Slott och Koldinghus Slott.

Företag du kan hyra en bil från i Danmark

Det är mindre vanligt med lokala företag som erbjuder biluthyrning i de skandinaviska länderna, än till exempel i Italien. Du hittar stora spelare som Hertz, Sixt, Europcar, Budget och Avis överallt i Danmark, men sällan ett obskyrt företag du inte har hört talas om. I de större städerna, och på flygplatserna, är det också vanligt att företag som Dollar, Alamo, National och Thrifty kontor.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Danmark

Behöver jag ett kreditkort för att hyra en bil i Danmark?

För att boka biluthyrning för ditt besök i Danmark kan du använda både ett betalkort och ett kreditkort. Du kan oftast också betala med båda typerna av kort, men biluthyrningsföretaget kräver att du anger ett giltigt kreditkortsnummer när du hämtar bilen. Kreditkortet måste finnas i hyresgästens namn och användas för att säkra depositionen.

Kan jag köra till exempelvis Tyskland, Norge eller Sverige med bil som hyrs i Danmark?

Som regel tillåter alla biluthyrningsföretag i Danmark att du kör din bil inom EU och Schengenområdet. Ändå bör du se till detta i förväg. Information om att korsa gränser ges när du bokar, och du kan fråga direkt vid biluthyrningsföretagets skrivbord när du hämtar bilen.

Kan jag hyra en bil i Danmark och leverera den i ett annat land?

De företag som erbjuder biluthyrning har ofta olika regler för enkelriktad uthyrning. Reglerna kan också vara annorlunda än den bilkategori du hyr. Dessutom är det viktigt vilken plats du vill leverera från dig bilen. Generellt sett kommer envägsuthyrning att vara möjlig om biluthyrningsföretaget är representerat där du vill leverera bilen. Fråga företaget du hyr en bil från innan du slutför din beställning.

Vad är åldersgränsen för att få en biluthyrning i Danmark?

De flesta biluthyrningsfirmor i Danmark kräver att föraren/bilföraren är minst 19 år. Det finns undantag, och vissa företag har en åldersgräns på 21 år. Hyresgästen/föraren måste som regel ha haft körkort i minst 1 år. Observera att det är vanligt att försäkringen kostar något mer om föraren/hyresgästen är under 25 år.

Är det vanligt att vägtullar bås i Danmark?

Du betalar inte vägtullar i danska städer, inte heller på landsvägar eller motorvägar. Undantagen är när du använder Storebæltsbroenbron som går mellan Fyn och Sjælland, eller Øresundsbron som går mellan Danmark och Sverige.

Vilken typ av biluthyrning behöver jag i Danmark?

Det är ovanligt att väderförhållandena i Danmark blir tuffa, och landet är mycket platt. Det finns knappast något behov av en personbil här, och få människor hyra en SUV. Välj din bil för hur bekväm du vill ha den på enheten, hur många passagerare som kommer att ingå och hur mycket bagageutrymme du behöver.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Danmark?

Larmnumret i Danmark för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör då ringa biluthyrningsföretaget och/ eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Polisen – 114
 • Medicinsk hjälp – (+45) 1813

Destinationer