Hyrbil Aberdeen

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Skottland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Aberdeen

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Aberdeen

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Aberdeen från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Aberdeen genom oss.

Aberdeen guide

Bilutleie Aberdeen
Aberdeen Biluthyrning

Aberdeen ligger i Skottland– mer specifikt på nordöstra kusten – vid Floderna Dee och Don.
Aberdeen har 217 000 invånare (2010), och är Landets 3:e division var den 10:e största stad. Staden har en stor fiskehamn och är ett viktigt handelscentrum för regionen.

Aberdeen är också centrum för petroleumverksamhet i Storbritannien Nordsjön, och kallas ofta ”Europas oljehuvudstad”. Aberdeen kallas också ofta ”granitstaden” – eftersom en stor del av byggnaderna här är listade i granit.

Staden ligger university of Aberdeen, som grundades 1495 och är ett av Skottlands äldsta universitet.

Attraktioner

Några populära turistattraktioner i staden inkluderar: St Machar’s Cathedral från 1530, shoppinggatan ”Union Street” med sina många affärer, Brig o’Balgownie bron från 1320, det historiska museet ”The Marischal Museum” samt Aberdeen konstgalleri – med utställningar av målningar och skulpturer.

Staden har också ett sjöfartsmuseum, teatrar och konsertlokaler, många vackra parker och trädgårdar samt ett varierat nattlivserbjudande.

Det finns goda badmöjligheter på sommaren i Aberdeen, och lite norr om staden ligger stadens mest populära sandstrand – som är 3 km lång.

En av de många stora parkerna i Aberdeen.

Utforska Aberdeen med biluthyrning

Aberdeen med omnejd hör till de bästa europeiska städerna för dig som gillar att utforska på egen hand med biluthyrning. Naturen är vacker, vägen ganska bra, och med lite trafik. Du kommer förmodligen både se och uppleva mycket på enheterna. I det som kallas Högländerna finns det många välkända sevärdheter, och området är verkligen värt en resa med. Detsamma måste sägas om de många vackra små fiskebyarna som ligger längs kusten norr och nordväst om Aberdeen.

Slottet Dunnottar ligger på en klippa direkt ut mot Nordsjön.

Dunnottar Castle – Fästning vid Stonehaven

Ruinerna av Dunnottar Fortress ligger strax söder om den lilla staden Stonehaven, bara en kort bilfärd från Aberdeen. Fästningen är vackert placerad på en klippa som sticker ut i Nordsjön,vilket ger ett optimalt skydd mot inkräktare. Klippan har befästs åtminstone sedan 1200-talet,men de flesta av ruinerna man ser idag är rester från en omfattande rekonstruktion som skedde under medeltiden (cirka 1580). Dunnottar är en av de mest kända sevärdheterna i landet. Tusentals turister kommer hit varje år, och festande är också känd från filmen Hamlet som producerades 1990. Området är också känt för ett myllrande fågelliv, och man kan ofta se olika valarter i havet utanför fästningen.

  • Med bil tar resan mellan Aberdeen och Dunnottar cirka 30 minuter. Stonehaven ligger bara 24 km söder om stadens centrum, och det är cirka 3 kilometer till slottets förbundna parkering.
Den berömda sjön där sjömonstret Nessie förmodligen bor.

Loch Ness – Besök Nessie sea monster

Den berömda sjön som enligt uppgift rymmer Nessie, en myt som har funnits i ca 1500 år, ligger precis intill den lilla staden Inverness. Sjön är den näst största i landet, och kännetecknas av att den är extremt lång och smal (56 kilometer längst). Längs vattnet finns många trevliga och små byar , med inns och tavernor vana vid att välkomna besökare. Till exempel, stanna till vid Drumnadrochit och se sjömonstrets eget museum, eller besök ruinerna av Urquhars slott från 1200-talet. Urquhar Castle

  • Från Aberdeen med bil tar resan till Loch Ness mellan 2,5 och 3 timmar. Körningen går på landsvägar, och om du tar den kortaste vägen är avståndet 217 kilometer.

Balmoral castle – Kungafamiljens sommarresidens

Balmoral Castle ligger i området som kallas Royal Deeside, mitt inåt landet från Aberdeen. Detta är en av de mest populära åkattraktionerna för dem som besöker staden. Ursprungligen hemvist Sir William Drummond var belägen här (sedan 1390-talet), men efter den kungliga familjen köpte fastigheten 1852, slottet du ser idag byggdes. Balmoral anses vara en av drottning Elizabeth II: s föredragna bostäder på sommaren, och hon besöker slottet årligen. I området hittar du trevliga gästhus, du kan hyra en stuga eller ta i ärevördiga hotell, det finns många naturstigar här, och du kan besöka slottet själv och slottet trädgården,så länge drottningen inte är på en sommarsemester där.

  • Balmoral Castle ligger cirka 49 miles väster om Aberdeen. Enheten går på en landsväg längs floden Dee, och tar ca 1 timme och 15 minuter.

Crovie – Idylliskt fiskeläge

Crovie är en av Skottlands vackraste och mest pittoreska fiskebyar. Det lilla samhället består endast av en liten rad små hus, byggd i en tid då båten var det enda vettiga transportmedlet i området. Raden av hus är inklämt mellan Nordsjön och klipporna bakom, och du måste parkera en kort bit bort, och sedan få en stor promenad ner till byn. Om du har sett filmen Local Hero från 1983 vet du vad du kommer att uppleva. Filmen spelades delvis in i Crovie. Det är möjligt att tillbringa natten här i små små små matshus, ochi lägenheter med självhushåll i några av husen.

  • Crovie kan nås från Aberdeen på ca 1 timme om du kör din egen bil. Avståndet är ungefär 74 kilometer. På samma kustremsa som Crovie hittar du ett antal andra stora byar som också är värda ett besök.
Det lilla samhället består av endast en liten rad små hus mellan Nordsjön och klipporna bakom.
I Aberdeen finns goda möjligheter för några rundor golf.

Golf semester i Aberdeen

Aberdeen är en mycket bra utgångspunkt för dig som gillar att kombinera stadssemsor med golf. Med en hyrbil når du enkelt många av Skottlands finaste golfbanor på under en timme. Dessutom har du mer än tillräckligt med körfält att välja mellan i omedelbar närhet av staden.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är ganska lätt att parkera i Aberdeen. I stadens centrum hittar du olika zoner,och i vissa av dem finns det gratis parkering dygnet runt. I de mest överbelastade gatorna och stadsdelarna tas en godtagbar avgift ut vid parkeringsautomater på trottoarerna.

Kom ihåg att köra på vänster sida av vägen i Aberdeen.

Du kan också ladda en app till din smartphone (RinGo) som du använder för kontantfri parkering. Appen måste vara kopplad till en giltig bank eller ett giltigt kreditkort. Om du vill lämna hyrbilen under tak hittar du ett bra urval av parkeringsgarage i centrum, i förhållande till stadens storlek (mer än 10 parkeringshus).

Att köra med egen hyrbil i Aberdeen är enkelt och okomplicerat, förutom att du måste tänka på att köra på vänster sida av vägen. Detta vänder mest till ganska snabbt. Det finns inte särskilt mycket trafik på gatorna, och de flesta kommer att uppleva staden som tydlig att navigera i. Hastighetsgränserna är väl märkta med skyltar, och skottarna följer ungefär samma principer som andra europeiska länder. I städer och tätbebyggda områden är hastighetsgränsen ungefär antingen ca 30 kilometer/h (20 mph) eller 50 kilometer/h (30 mph), medan du på motorvägen kan köra i ungefär 112 kilometer/h (70 mph).

Flygplats

Aberdeens internationella flygplats ligger högst 10 kilometer nordväst om stadens centrum (Port-adhair Eadar-nàiseanta Obar Dheathain i skotsk-galliska). Den har bara en huvudterminal som betjänar över 3 miljoner passagerare per år , ochär enkel och okomplicerad för resenärer.

I terminalbyggnaden finns flera av de stora biluthyrningsföretagen representerade, bland annat Avis, Alamo, Europcar och Sixt, samt brittiska företag som Easirent.

  • Du kan förvänta dig en körtid mellan centrum och flygplatsen på cirka 20 till 25 minuter, beroende på hur mycket trafik det finns på vägen.