Hyrbil Amsterdam

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Amsterdam

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Amsterdam från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Amsterdam genom oss.

Amsterdam guide

Bilutleie Amsterdam
Biluthyrning i Amsterdam

Amsterdam är huvudstad och största stad i Nederländerna, och ligger sydväst om sjön IJ (IJsselmeer) i provinsen Noord-Holland. Staden har förbindelser till Nordsjön via Nordsjökanalen. Amsterdam själv har 780.000 invånare, medan huvudstadsregionen har en befolkning på ca. 2 miljoner (2011).

Huvudstaden är en viktig kulturstad och har ett antal turistattraktioner. Amsterdam är kanske mest känd för sin stadskärna med många kanaler och broar, bordellkvarteret ”Red Light District” samt de många kaféerna med sin liberala cannabispolitik.

Attraktioner

Några av stadens mest besökta sevärdheter inkluderar: Rijksmuseum – där du kan se utställningar av flera mästerverk i holländsk målning, Kungliga slottet vid Damtorget från 1600-talet, Barnens konstmuseum, Van Gogh-museet – tillägnade den berömda konstnären samt Stedeljik-museet – ett internationellt centrum för modern konst – med verk av bland annat. Picasso, Chagall och Matisse.

Dessutom är museet ”Anne Franks Hus” en populär attraktion i Amsterdam. Här gömde sig den judiska familjen under andra världskriget. Andra världskriget, och Anne Frank skrev den världsberömda dagboken i detta hus.

Annars har Amsterdam ett zoo, akvarium, planetarium, spårvagnsmuseum, vaxmuseum och sjöfartsmuseum.

Kanalen i Amsterdam med de berömda tulpanerna i förgrunden.

Utforska Amsterdam med biluthyrning

Holland är inte ett stort land, och från Amsterdam behöver du inte köra långt för att komma ikapp med många spännande sevärdheter och städer. Det finns också en ganska väl utvecklad vägnätet i Holland, med motorväg som förbinder alla större städer. Här är ett antal förslag på lätt att genomföra körning. Flera av dem kan kombineras alldeles utmärkt när du har en hyrbil.

Noordwijk aan Zee – Stränder och sanddyner så långt du kan se

Strax sydväst om Amsterdam ligger Nordsjön, med någraav Europas finaste och längsta sandstränder. Du har många trevliga småstäder att välja mellan om du vill bada, sola, eller bara njuta av havsluften. En av de finaste platserna är Noordwijk aan Zee, där det ganska berömda Hotel Grand Hotel Huis ter Duin ligger. I Noordwijk hittar du trevliga små restauranger och caféer, bra badmöjligheter, samt promenadstråk och paviljonger som är trevliga att gå längs. Under sommarmånaderna finns det myllrande och spännande människors liv där.

  • Det är cirka 44 kilometer från Amsterdams centrum till stranden vid Noordwijk aan Zee. Tre fjärdedelar av körningen går på motorvägen, och tar normalt 40 minuter.
Stora långa stränder längs Nordsjön.
Traditionell väderkvarn från 1740 i Nederländerna.

Kinderdijk Molens – Hollands legendariska väderkvarnar

I Kinderdijk kan du se och uppleva vad de flesta människor kan associera mest med Holland, nämligen väderkvarnar, och kanaler. Det finns 19 kvarnar som daterar sig till omkring år 1750, och är för närvarande en UNESCO världsarvslista. Malarna användes för att pumpa bort vattnet från fälten, och in i de konstgjorda vallarna och kanalerna som omger det odlade området. De flesta av de 19 väderkvarnarna är bebodda, och i några av dem får du en rundtur. Du kan också besöka besökscentret till komplexet för att lära dig mer om de vackra byggnaderna.

  • Från Amsterdam är det 96 kilometer till Kinderdijk Molens, när du kör motorvägen via Utrecht. Resan tar cirka 1 timme och 20 minuter med bil.
Keukenhof är en av världens största blomsterträdgårdar och måste verkligen upplevas!

Keukenhof – En av världens vackraste trädgårdar

Holländarna är fortfarande en av världens ledande exportörer av tulpaner, och blomsterarten har en central del av landets moderna historia. Den bästa, och kanske vackraste platsen att uppleva detta, är i Keukenhof. Detta är en av världens största blomsterträdgårdar. Du kan se över 7 miljoner tulpaner i alla olika färger, en upplevelse som är speciellt stor på våren när tulpanerna blommar. Trädgårdskomplexet är en av Hollands främsta sevärdheter och lockar nästan 1,5 miljoner besökare varje sommar. Observera att parken endast är öppen i cirka 8 veckor om året, från ungefär mitten av mars till mitten av maj.

  • Keukenhof ligger i byn Lisse, bara 34 kilometer sydväst om Amsterdam, och du kör på motorvägen via Schiphol flygplats för att komma dit. Resan tar normalt ca 30 till 40 minuter.

Den Haag – Hollands andra huvudstad

Haag är delvis känd eftersom här ligger Internationella domstolen. Att staden är Hollands administrativa huvudstad det finns färre som vet (Amsterdam är den officiella huvudstaden). I Haag hittar du bland annat Hollands Högsta domstol, skåpet, alla ambassader, och här har också drottningens primära bostad, Paleis Huis ten Bosch. Staden grundades så tidigt som 1248, har det en hel del vackra och gamla byggnader, många spännande sevärdheter, och ett bra urval av restauranger, kaféer, shoppingmöjligheter, och mycket mer.

  • Det är lätt att köra från Amsterdam till Den Haag. Hela enheten går på motorvägen, och är inte mer än 58 kilometer lång. Med normal trafik på vägarna kommer resan att ta ca 45 till 50 minuter.
Haag är Nederländernas administrativa huvudstad.
I fiskebyn Volendam bör du besöka någon av de många fiskrestaurangerna.

Volendam – Vacker fiskeby nära Amsterdam

Den stora sjön som ligger nordost om Amsterdam är IJsselmeer. längs havet finns ett antal traditionella fiskelägen, därVolendam är en av de mest kända. Detta ligger också relativt nära Amsterdam, vilket gör det enkelt att besöka byn. Volendam är en bra plats att uppleva äktheten i Holland. Byns pir och hamn är mycket vackra och välbevarade, och omgivna av små, mysiga och vackra hus i traditionell stil. Du hittar många bra fiskrestauranger i Volendam, flera spännande museer, det finns ofta konserter här, och mycket mer att uppleva.

  • Från centrum av Amsterdam till fiskebyn Volendam är det cirka 24 kilometer. Nästan hela sträckan går på en landsväg, och resan tar vanligtvis ca 30 minuter.
Trafiken i Amsterdam

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är inte särskilt svårt eller besvärligt att köra i centrum av Amsterdam, men de flesta väljer att lämna bilen parkerad på hotellet. Använd hyrbilen för utflykter, och istället ta spårvagn eller ben hugg i centrum. Det brukar gå fortare. Om du kör i centrum,observera att spårvagnen alltid har körrätt , även om du skulle komma från höger.

För närvarande pågår arbete för att göra Amsterdam praktiskt taget bilfritt. Därför kan hitta parkering på gatorna vara lite utmanande, och detta är säker på att bli värre så småningom. Parkeringsplatserna finns fortfarande kvar, men avgiften kan vara något hög. Använd parkeringshus som du hittar många av, eller hotellets parkering om de har.

Flygplats

Du landar på Luchthaven Amsterdam Schiphol när du flyger till den nederländska huvudstaden. Schiphol är en stor flygplats och anses vara Europas tredje mest trafikerade (nummer 11 i hela världen). Det är som regel en kort bit från biluthyrningsföretagets disk till den plats där bilen är parkerad.

På Schiphol hittar du alla de stora biluthyrningsföretagen som är verksamma i Europa, inklusive Alamo, Budget, Avis, Sixt och Europcar. Dessutom hittar du kontoren för mindre kända företag, och några lokala holländska aktörer, såsom Goldcar och Green Motion.

  • Flygplatsen ligger 16 kilometer sydväst om stadens centrum, med en körtid på ca 15 till 20 minuter, beroende på hur mycket trafik det finns på vägen. Ungefär hälften av resan går på motorvägen, innan du tar av och rör sig mot stadens centrum. Navigering i bilen (eller i telefon) är nödvändig för de flesta människor som inte är kända i staden.
Flygplats Schipol