Hyrbil Nederländerna

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Nederländerna

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Nederländerna från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Nederländerna via oss.

Nederländerna guide

Bilutleie Nederland
Holland Biluthyrning

Nederländerna är en monarki i nordvästra Europa som gränsar till Tyskland och i söder till Belgien. I norr och väster har landet kust mot Nordsjön. Nederländerna, med en yta på 41 526 km², är något mindre än Danmark– men har nästan fyra gånger så många invånare – vilket gör landet till ett av världens mest tätbefolkade länder. Befolkningen är nu cirka 16,8 miljoner (2010).

Den formella huvudstaden i Nederländerna är Amsterdam (762.000 innb.), som också är landets största stad – medan regeringen och parlamentet är baserade i Haag (486.000 inb.). Tillsammans med den mycket viktiga hamnstaden Rotterdam utgör Haag ett storstadsområde med en bra del över 3 miljoner invånare. Andra större städer är Utrecht och Eindhoven.

Nederländerna är mycket platt och ett av de lägst liggande länderna ivärlden. Stora delar av landet ligger faktiskt under havsytan– men ett omfattande system av, dammar och sanddyner fungerar som ett skydd mot översvämningar. Nederländernas natur domineras annars av de stora deltaområden som formats av floderna Waal, Maas och IJssel – som alla är ”armar” av Rhen.

Nederländerna är traditionellt särskilt känt för sina många väderkvarnar och för sina tulpaner, träskor och ostproduktion (gouda och edamer). Nederländerna är emellertid också hemland för ett antal av Europas största målare och filosofer, och landet har därför ett antal spännande museer att visa upp. Annars är Amsterdams arkitektur och alla kanaler ett mycket populärt turistmål.

Schiphol International Airport i Amsterdam är den största i Nederländerna, och Europas 4: e största flygplats är den största i världen. största flygplatsen. Andra viktiga flygplatser i Nederländerna är Eindhoven International Airport och Groningen Airport Eelde.

Ett stort fält fullt av stick, med den karakteristiska väderkvarnen i bakgrunden

Körning i Nederländerna

Det är mest en fröjd att köra i Nederländerna. Vägarna är oftast i mycket gott skick, bilister kör säkert och vänligt, och skyltningen är tydlig. Det innebär att Nederländerna är en av de säkraste platserna i världen att resa med bil, tillsammans med bland annat de skandinaviska länderna. Observera att det finns många cyklister och fotgängare överallt i landet, och särskilt i städerna.

Körljus är obligatoriska på bilen utanför städer, och genom minskad sikt på dagtid.

Trafikregler i Nederländerna

 • I Nederländerna, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriska på bilen utanför städer, och genom minskad sikt på dagtid.
 • Det är obligatoriskt med varselljus efter mörker, och i tunnlar.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 5 år måste sitta i godkänd barnstol.
 • Barn under 135 cm ska alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämpliga för barnets längd och vikt.
 • Om bilbarnstolen sitter i passagerarsätet (fram) måste krockkudden vara avaktiverad.
 • Barn under 13 kg ska sitta med ryggen vänd mot färdriktningen.
Tänk på att hastighetsgränserna i bostadsområden kan ställas in på 30 kilometer/h.

Hastighetsbegränsningar i Nederländerna

Tänk på att hastighetsgränserna i bostadsområden kan ställas in på 30 kilometer/h. Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar: 80 kilometer/h (många vägar är begränsade till 80 kilometer/h)
 • Fyrfiliga vägar i stadsområden: 100 kilometer/h (många sträckor är begränsade till 80 kilometer/h)
 • Motorvägar: 130 kilometer/h (många rutter är begränsade till 80 kilometer/h)

Observera att i Nederländerna har vägen ofta sänkt hastighetsgränsen mellan 06.00 och 19.00. Detta är märkt med skyltar.

Alkoholgräns i Nederländerna

I Nederländerna är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5° (0,5 g/l).

För förare som har haft körkort i mindre än 5 år är körning inte tillåtet om alkoholhalten i blodet är över 0,20.

Rekommenderad biluthyrning biluthyrning tjänster

Nederländerna är ett mycket lätt område att utforska med biluthyrning. Landet är så litet i geografisk utsträckning att man kan göra det väldigt mycket på kort tid. Det finns också en hel del varierande saker att se där, såsom de vackra stränderna och semesterorter, gamla och ärevördiga städer, slott, tulpan trädgårdar, väderkvarnar, och skärgården i Friesland. Här är några förslag på körning.

Provinsen Friesland ligger i norra delen av landet och är en mycket annorlunda och unik del av Nederländerna.

Friesland i norr

Friesland är en provins belägen i norra Nederländerna, som omfattar de så kallade östfrisiska och västfrisiska öarna. De avlånga öarna kan nås med bil och färja, och är bland de bästa semesterorterna i landet. Detta är en ganska unik och annorlunda del av Nederländerna, som återspeglas Friesland har sitt eget språk. Av flera dialekter talar de flesta Västfrisiska, ett språk som mer liknar gammal engelska än med den moderna holländaren. Om du tar en biltur till denna provins, bör du också komma ikapp med några av de dussintals slott och herrgårdar som ligger här.

Den Haag

Haag är administrativt den viktigaste staden i Nederländerna, även om Amsterdam är den officiella huvudstaden. Det är i Haag som regeringen och parlamentet ligger, och där kungafamiljen har sin officiella bostad. Staden inrymmer också de två internationelladomstolarna , liksom huvudkontoret för ett antal internationella organisationer. Staden har ett vackert centrum, med vackra byggnader från tidig medeltid. Det finns också många intressanta museer i Den Haag som är värda ett besök.

Riksdagen och regeringen har sitt säte i Den Haag. Staden är administrativt den viktigaste staden i Nederländerna.

På ostmarknaden i Alkmaar ar säljarna kö i traditionella kostymer.

Alkmaar Ost marknaden

Staden Alkmaar är värd ett besök i sig, men den största funktionen patch här är förmodligen ostmarknaden som hålls varje fredag under sommarsäsongen. Marknaden sägs ha funnits ända sedan 1365,och äger rum utanför en av stadens vackraste byggnader, De Waag (vikten). Här kommer osttillverkare från hela landet för att bjuda på sina produkter. Den faktiska genomförandet sker i gammal stil. Alla som deltar bär traditionella dräkter, och hela evenemanget påminner mer än festival, än en marknad.

Kasteel de Haar

Badorter väster om Amsterdam

Holländarna stoltserar med några av Europas finaste stränder. Större delen av kusten i väst är täckt med fin och gyllene sand, och med välspungade badorter ibland. De tre mest kända badorterna är Noordwijk Aan Zee, Katwijk Aan Zee och Zandvoort, alla bara en kort bilresa från Amsterdam eller Den Haag. Där är allt ordnat så att besökare kan ha en trevlig och bekväm dag på stranden.

Maastricht anses vara landets äldsta stad och har flera mycket unika kyrkor.

Maastricht

Maastricht ligger i södra Nederländerna, nära den belgiska gränsen. Staden anses vara den äldsta i landet, och är idag känd som den plats där Europeiska unionen (EU) grundades (Maastrichtfördraget). Centrum av Maastricht består av medeltida byggnader,vackra torg, flera unika kyrkor, och är bland de vackraste gamla stan i Nederländerna.

Tulpanträdgårdar i Keukenhof

Keukenhof är en av de största blomsterträdgårdarna i världenoch ligger strax utanför staden Lisse, strax sydväst om Amsterdam. Så väl hela anläggningen består av tulpaner, och totalt mer än 7 miljoner planteras här varje år. Om du befinner dig i Nederländerna mellan mitten av mars och mitten av maj kandu besöka Keukenhof när tulpanerna blommar. Ta också en titt på Keukenhof slott som byggdes på 1700-talet.

Keukenhof

Kasteel de Haar ser ut som ett sagoslott och är idylliskt omgivet av en vacker trädgård.

Kasteel de Haar

Detta slott byggdes troligen för första gången på 1300-talet, men det har förstörts och byggts om flera gånger sedan dess. Det ni ser i dag är resultatet av en restaurering som ägde rum mellan 1892 och 1912. Slottet var då residens för baronen Etienne van Zügeln och hans hustru Hélène de Rothschild, som vid den tiden var bland Europas rikaste. Kasteel de Haar anses vara ett av de största och vackraste slotten i Nederländerna och omges av en lika vacker rosenträdgård.

Väderkvarnar i Kinderdijk

Byn Kinderdijk är det bästa stället att se de traditionella holländska väderkvarnarna. I detta område hittar du 19 av de, och alla byggdes någon gång på 18th century. De användes ursprungligen för att pumpa bort vatten från åkrar och fält, men är idag främst sevärdheter och kulturarvsplatser. Några av väderkvarnarna är bebodda, och flera fungerar som kaféer och museer.

Väderkvarnarna i byn Kinderdijk byggdes någon gång under 1700-talet.

Företag du kan hyra en bil från i Nederländerna

I Nederländerna är de de största internationella biluthyrningsföretagen som dominerar marknaden. Praktiskt taget överallt hittar du företag som Hertz, Enterprise, Sixt, Avis, Budget och Europcar, och ofta Alamo, National och Goldcar. Lokala företag är mindre förekommande här än till exempel i Italien och Spanien.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Nederländerna

Vad är åldersgränsen för att hyra en bil i Nederländerna?

I Nederländerna är det inte ovanligt att biluthyrningsföretag har en åldersgräns på 19 år, men du hittar även de som kräver att föraren är 21 år gammal. Hyresgästen och föraren (inklusive extra förare) måste i samtliga fall ha haft körkortet i 1 eller 2 år, beroende på vem du hyr bilen av. Det kan finnas restriktioner för vilken typ av bil du kan hyra om du är yngre än 25. Hyresgäster under 25 år måste normalt betala en extra avgift för att täcka försäkringskostnaden för unga förare.

Vilken dokumentation behöver jag inkludera när jag hämtar min bil?

Hyresgästen måste uppvisa ett giltigt kreditkort, körkort och legitimation (pass är bäst) när bilen hämtas. Alla ytterligare förare måste också uppvisa legitimation och körkort. Vänligen inkludera även orderbekräftelsen när du hämtar bilen.

Behöver jag navigering i bilen när jag kör i Nederländerna?

Även om det är lätt och okomplicerat att köra i Nederländerna, är GPS-navigering en fördel att ha i bilen. Med navigering är det lättare att koncentrera sig på själva körningen. Om du inte är känd i städerna, kommer navigering också vara en stor fördel.

Är trafiken i Nederländerna säker?

Nederländerna hör till de länder i Europa som har minst antal bilolyckor. Förare i landet håller sig mestadels till hastighetsgränserna, och dessa har också minskats under de senaste åren på grund av miljökrav. Kör fortfarande försiktigt, och särskilt i de större städerna där det finns mycket trafik, många fotgängare och cyklister, och ofta spårvagnar på gatorna.

Kan jag stanna till vid grannen Nederländerna med min hyrbil?

Alla länder som ligger runt om i Nederländerna är medlemmar i EU: s och EES-samarbetet, och att korsa gränserna med biluthyrning är inget problem. Eftersom Nederländerna är ganska litet geografiskt är det lätt att besöka Belgien, Tyskland och norra Frankrike. Du bör fortfarande informera din biluthyrare om dina resplaner. I vissa fall kan det finnas en extra avgift, beroende på vilken bilkategori du har bokat.

Är det vanligt att vägtullar bås i Nederländerna?

I Nederländerna behöver du inte oroa dig för vägtullar bås, utom om du ska köra genom två av tunnlarna i landet. En är Westerschelde-tunneln som är 6,6 kilometer lång och där priset är 5 Euro. Den andra är kil tunnel på 22,8 kilometer, och där priset är 2 Euro. Båda tunnlarna ligger i södra Nederländerna, på gränsen till Belgien (Westerschelde) respektive Tyskland (Kil).

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Nederländerna?

Larmnumret i Nederländerna för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Polisen – 0900 8844 / (+31) 34 357 88 44
 • Medicinsk hjälp – (+31) 20 592 34 34

Destinationer