Hyrbil Aten

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Grekland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Aten

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Aten

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Aten från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Aten genom oss.

Aten guide

Biluthyrning i Aten

Aten är Greklands huvudstad och är en av världens äldsta städer, det grundades cirka 2000 år f.Kr. Metropolen har drygt 3 000 000 invånare och är hem för en tredjedel av landets befolkning. Staden är landets administrativa centrum och här hittar du både parlamentsbyggnaden och presidentresidenset. Ursprunget till både demokrati och vetenskap våren från Aten.

Staden är känd för sin rika historia och de många arkeologiska minnena. På en höjd av 156 meter över staden, är Akropolis och området är synligt från flera områden i staden. Flera av de fornlämningar var i riskzonen för vittring på grund av föroreningar och stora delar av stadens centrum är nu bilfria som en åtgärd för att få ner föroreningar.

Attraktioner

Huvudattraktionen i Aten är Akropolis med gammal arkitektur. Här hittar du det mest kända grekiska templet Parthenon med sina doriska kolonner och vacker dekoration med skulpturer. Erekhtheions tempel ligger på den norra sidan av Akropolis och är listat i jonisk stil. Odeon till Herodes Atticus är en teater i romersk stil sydväst om kullen. Nedanför Akropolis ligger Agora i Aten, som var stadens torg under antiken. 500 meter norr om Akropolis hittar du det bäst bevarade grekiska templet Hephaisteion.

Världens första olympiska spel i modern tid, ägde rum på Panathenic Stadium. Zeustemplet och Hadrianus båge är också väl värda att komma ikapp. Flera museer finns i staden, bland annat Akropolismuseet och Det nationella arkeologiska museet.

Högt ovanför huvudstaden Aten, är Akropolis tronade.

Utforska Aten med biluthyrning

Aten är en spännande stad på de flesta sätt. Det förknippas ofta med arkeologi och historia, och är kanske bland de bästa när det gäller sevärdheter. Samtidigt är staden modern, med ett levande och hektiskt stadslandskap. Ändå tror många att de bästa upplevelserna i Grekland är de du hittar utanför huvudstaden. Här är några förslag på utflykter som är lätta att nå med biluthyrning.

Klostren är byggda på branta pelare av sandstenen.

Meteora – Munkkloster på klippor av sandsten

Strax utanför staden Kalambaka, norr om Aten, hittar du några av de mest speciella munkklosterna på planeten. Ursprungligen fanns det 24 av dem, men idag återstår bara 6. Alla kloster är byggda ovanpå branta pelare som består av sandsten. Klostren har byggts och renoverats flera gånger, och man tror att ursprunget är från små kyrkor som byggdes på topparna någon gång runt 1100-talet. Du kan besöka alla sex av dem, men var beredd på en något svindlande upplevelse när du ska upp för trapporna på väg upp till topparna. Meteora anses vara en av de vackraste landskapen i Grekland, och nås helt enkelt från Aten med biluthyrning eller tåg.

  • Det är 350 kilometer mellan Aten och Kalambaka och Meteora, där cirka 270 kilometer går på motorvägen. Utan stopp längs vägen kommer enheten att ta ca 4 timmar.
De gamla grekerna betraktade Delfi som världens centrum. Här gick de för att kommunicera med gudarna.

Delphi – Besök Oraklet

Delphi är namnet på både en liten stad och en arkeologisk plats som ligger i närheten. De gamla grekerna betraktade platsen som världens centrum, och gickhit för att kommunicera med gudarna. De gjorde det i det berömda templet tillägnad guden Apollo. Det är i detta tempel som det välkända oraklet i Delfi (Pythia, en prästinna som var förment kunna kommunicera med Apollo) var inrymt. Detta är en av Greklands viktigaste sevärdheter, och välbesökt av turister. Förutom en massa intressant arkeologi och museer fårman besöka en trevlig liten by som klor sig upp på bergssidan.

  • Avståndet mellan Aten och Delfi är 184 kilometer. Cirka 100 kilometer avståndet kan köras på en motorväg, och det kommer att ta ca 2 timmar och 30 minuter att köra dit utan att stanna.
Ruinerna av tempel för att hedra havsguden Poseidon och gudinnan Aene.

Cape Sunion – Tempel, historiska städer, och simning

Cape Sunion är udde som ligger i slutet av halvön Attika, strax söder om Aten. Platsen beskrivs i den episka dikten Odyssey of Homer, och har en central position i grekisk historia. Här hittar du bland annat ruinerna av tempel för att hedra havsguden Poseidon och gudinnan Aten, resterna av fästningen från kriget mellan Sparta och atenarna, en stor strand med hotell, restauranger, kaféer och butiker, och möjligheter till utmärkta måltider med färska skaldjur. Det finns också flera trevliga fiskebyar nära Cape Sunion som kan vara värt ett besök.

  • Den snabbaste vägen från centrala Aten till Kap Sunion är bara 67 kilometer lång, med en körtid på ca 1 timme. Om du har tid, överväga att köra längs kusten på västra sidan av Attika. Utan ett stopp kommer du att spendera ca 30 minuter mer på resan, men du kör i vackrare omgivningar.

Peloponnesos – den europeiska civilisationens vagga

Halvön som ligger strax väster om Aten kallas Peloponnesos, och tros ha varit en av de första platserna i Europa att utveckla civilisationen. Här är de historiska stadsstaterna Sparta, Mykene och Korinth, byn Olympia där de ursprungliga olympiska spelen hölls, och många små och mysiga fiskebyar som är utmärkta platser att besöka. Stränderna i denna del av Grekland är utan tvekan bland de finaste, och oftast finns det en badort intill, där du hittar bra hotell att ta in. På Peloponnesos får du en kombination av kultur, historia, naturupplevelser och fantastiska stränder, och du har inte sett Grekland förrän du har besökt halvön.

  • Corinth är den lilla bågen som ligger precis där halvön är ansluten till fastlandet. Skiljelinjen är Korintiska kanalen, havsrutten som förbinder Egeiska havet med Medelhavet. Från Aten är det 84 kilometer till Korint, med en körtid på ca 1 timme och 10 minuter. Det finns en motorväg på de viktigaste sträckorna av Peloponnesos, om du vill utforska mer av halvön.
På halvön ligger byn Olympia där de ursprungliga olympiska spelen hölls.
Det kan vara stressigt att köra i centrala Aten. Under rusningstid är det ofta tung trafik och långa köer, som bidrar till mer otåliga förare.

Parkering och trafik med biluthyrning

Att hitta parkeringsplatser längs gatorna i Atens centrum kan vara utmanande, och parkeringsgarage är oftast ett bättre alternativ om du måste använda din hyrbil där du behöver. Det rekommenderas att lämna bilen, till exempel på hotellet och istället använda benen och kollektivtrafiken.

Körning inne i Aten kan också vara ganska stressande. Under rusningstid är det ofta tung trafik och långa köer, vilket bidrar till ännu mer otåliga förare.

I utkanten av Aten, och på andra håll i Grekland, är det mycket enklare och bekvämare att resa runt i biluthyrning. Vägnätet är genomgående bra, och vägkvaliteten är god särskilt på motorvägarna. Ändå bör du ägna mer uppmärksamhet än du kanske är van vid. Grekerna tenderar att köra snabbt och aggressivt, och är inte alltid lika bekymrade över hastighetsbegränsningarna. Med en lugn och lite defensiv körstil kommer du knappast få några problem.

Eleftherios Venizelos flygplats i Aten.

Flygplats

Den största flygplatsen i Aten kallas Eleftherios Venizelos. Den byggdes för att betjäna Aten och Attika-regionen, och stod färdig så att den också kunde ta hand om trafiken i samband med OS i Aten 2004.

Från och med 2020 hittar du fem biluthyrningsföretag med kontor på flygplatsen utanför Aten. Dessa är Avis, Budget, Sixt, Hertz och Enterprise. Alla företags kontor och diskar finns i ankomsthallen till huvudterminalen.

  • Flygplatsen ligger cirka 35 kilometer väster om centrum av huvudstaden. Det finns en motorväg praktiskt taget hela vägen, även in till centrum. Därför är körtid inte nödvändigtvis längre under perioder av hög trafik, och de flesta människor gör det till sin destination i ca 30 minuter.