Hyrbil Grekland

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Grekland

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Grekland

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Grekland från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Grekland genom oss.

Grekland guide

Bilutleie Hellas
Biluthyrning Grekland

Grekland ligger i sydöstra Europa, närmare bestämt längst söder om Balkan. Dessutom omfattar landet ett antal större och mindre öar i Egeiska havet, liksom ön Kreta. Den grekiska fastlandsdelen gränsar till Albanien i nordväst, till Makedonien och Bulgarien i norr och till Turkiet i öster. Befolkningen är omkring 10,8 miljoner. (2010), och landet täcker en yta på ca. 132 000 km². I huvudstaden Aten finns 745 500 personer (3,5 miljoner om hela storstadsområdet räknas).
Andra större städer är Thessaloniki och Pireus på fastlandet, Heraklion (Iraklion) på Kreta och Rhodos stad på ön Rhodos.

Landskapet både i Grekland själv och på många av öarna (inklusive Kreta) består av en hel del berg – med flera toppar som når upp till mellan 2000 och 3000 meters höjd.

Grekland har ett antal historiska sevärdheter att erbjuda – flera anor från antiken – och ett antal av dem finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det gäller bland annat Akropolis i Aten, och resterna av den minoiska kulturen på Kreta (bland annat palatset Knossos) – som är från tiden mellan ca. 2000 och 1450 f. Kr.

Den största flygplatsen i Grekland, Eleftherias Veniselos International Airport, ligger några kilometer öster om Aten. Annars är flygplatserna på Rhodos och Kreta mycket upptagen – och har stor turisttrafik under sommarmånaderna.

Körning i Grekland

Motorvägen i Grekland är i relativt gott skick och är lätt att köra på. Landsvägarna kan vara mindre tydliga, och du bör köra något mer defensivt och försiktigt på dessa, särskilt längs kusten och uppe i bergen. Om vi bortser från Aten och Thessaloniki, så är det sällan så mycket trafik på grekiska vägar att körningen blir obekväm och tröttsam. Tvärtom, du hittar många sträckor av vackert landskap som är perfekt för dem som vill utforska landet med biluthyrning. Detta gäller även på de grekiska öarna, där bil ofta behövs om du vill ta dig runt.

All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, du bör prata i telefon du behöver använda handsfree.

Trafikregler i Grekland

 • I Grekland, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriska på bilen vid nedsatt sikt under dagtid.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 3 år och yngre än 11 år (eller yngre än 135 cm) bör alltid använda en godkänd utrustning för barnstol/fasthållningsanordning för barn som är lämplig för barnets längd och vikt.
 • Barn under 10 år ska placeras i baksätet.
Om den hastighetsgränsen inte anges med skyltning måste du följa de aktuella hastighetsbegränsningarna i Grekland.

Hastighetsbegränsningar i Grekland

Om inte annat anges genom skyltning gäller följande hastighetsbegränsningar för hela Grekland:

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar: 90 kilometer/h
 • Motorvägar i stadsområden: 110 kilometer/h
 • Motorvägar: 130 kilometer/h

Alkohol gränsen i Grekland

I Grekland är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5° (0,5 g/l). Om du har en alkoholnivå över 0,5, kommer du att bötfällas. Du kan också riskera att du förverkar ditt körkort i svåra fall.

Rekommenderade hyrbilsuthyrningstjänster för biluthyrning

Grekland är ett spännande land att utforska med biluthyrning, särskilt om du är intresserad av antik historia, vackra fiskebyar, och det avkopplande livet längs landets kust. Här är ett antal förslag på körvägar i olika regioner i landet.

Ruiner av ett grekiskt tempel, överallt på halvön hittar du historiska monument, ruiner och spår av vår tidigaste civilisation.

Rundtur i Peloponnesos

Peloponnesos halvön är det stora område som ligger strax sydväst om Aten. Området anses särskilt viktigt för civilisationens ursprung. Här grundades de första större städerna i Europa, blandannat Sparta, Korinth, Mykene, och inte minst Olympia, som också är ursprunget till de olympiska spelen. Landskapet på den stora halvön erbjuder kontraster, med höga berg, floder och vattenfall,och vackra kustlandskap. Det är lätt att köra runt Peloponnesos, och överallt hittar du historiska monument,ruiner och spår av vår tidigaste civilisation. Det finns också vackra byar galore på halvön, särskilt vid kusten där du hittar några av de bästa stränderna i Grekland.

Rundtur på Kreta

Kreta är den största av de grekiska öarna, och även den folkrikaste. Som i resten av landet hittar du många historiska sevärdheter, arkeologiska utgrävningar och andra spår av tidigare civilisationer på ön. Kreta är också ett bra ställe att semestra, och ön är lätt utforskas om du har en bil till ditt förfogande. Det finns ett antal stora städer på Kreta, inklusive Heraklion och Chania, och många vackra bergsbyar och fiskebyar. Även om det är möjligt att ta en bilfärja från fastlandet, är det oftast bäst att hämta en hyrbil när du är först på ön. Biluthyrningsföretag finns på alla Kretaflygplatser, i städerna, och på de mest populära badorterna.

Kreta är ett bra ställe att semestra. Här kan du kombinera stränder och utforska historiska sevärdheter.

Den antika staden Delphi är den plats där det berömda oraklet var beläget.

Från Aten till Thessaloniki

Thessaloniki ligger norr om Aten, inte långt från Makedonien, och i en vik vid Egeiska havet. Enheten är ganska lång, men du reser förbi ett antal platser som är mycket spännande. Bland annat kan du komma ikapp den antika staden Delphi, den plats där det berömda oraklet låg och ärnu en UNESCO världsarvslista. Längre norr om Delphi, stanna vid Olympos, det berg som gamla greker trodde var bostaden för den grekiska guden Zeus och hans fru Hera. Längs vägen kommer du att passera ett antal vackra byar och städer värda en resa med, och du kan ta omvägar till fiskebyarna vid havet. Om du vill se mer av de vackraste platserna i Grekland, kan du lägga rutten via till exempel den vackra staden Ioannina, och sedan det unika klosterkomplexet i Meteora.

Längs resan finns möjligheter att uppleva en hel del vacker natur.

Från Aten till Ioannina via peloponnesos

En av de mer omfattande och mest spännande rider du kan ta baserat på Aten är att Ioannina via Peloponnesos. Biluthyrning till Korint, där Peloponnesos börjar, kan göras på cirka 1 timme. Sedan kan du köra längs halvöns norra kust upp till Patras, där det finns en broförbindelse till fastlandet. Därifrån, gå vidare till Amfilochia, och ta en omväg väster om Preveza, innan du går till Ioannia, som ligger längre norrut. Längs hela rutten passerar du vackra landskap, badorter, fiskebyar, historiska sevärdheter,och du kör mestadels på bra vägar.

Från Aten till Chalkic och Euboea

Den antika staden Chalkia ligger i sundet mellan fastlandet och ön Euboea, strax nordost om Aten. Staden nämns i homers Iliaden, och var länge ett viktigt handelscentrum i denna del av Grekland. I Khalkis kommer du att uppleva bland annat ruinerna av gamla tempel, enimponerande fästning från 1400-talet, många spännande museer och ruiner av bysantinska kloster. Därifrån tar du antingen bron eller färjan över till Euboea, där du hittar vackra havsnära fiskebyar som erbjuder en unik atmosfär. Det finns fantastiska stränder runt i stort sett alla Euboea, varav många ligger i vikar som ger perfekta badförhållanden.

Du hittar vackra stränder runt nästan hela ön Euboea.

Företag du kan hyra en bil från i Grekland

Alla de berömda internationella biluthyrningsföretagen finns i hela Grekland. Skådespelare så Hertz, Sixt, Avis, Budget, National, Thrifty och så vidare är oftast alltid representerade på flygplatserna, i städerna och på semesterorterna på de grekiska öarna. Dessutom kan du hyra en bil på många ställen från mindre kända företag, inklusive en hel rad grekiska företag, såsom Kosmos, Morphis och AutoUnion.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Grekland

Måste jag hämta och hoppa av min hyrbil på samma plats i Grekland?

De allra flesta biluthyrningsföretag i Grekland gör att du kan hämta och leverera din bil på olika platser. De förutsätter dock att företaget har kontor på båda ställena. Du måste vanligtvis betala en enkelriktad hyra avgift, och priset varierar från företag till företag. Detta ges vid beställning av bilen online, och du väljer olika leveransplats.

Vad är åldersgränsen för att hyra en bil i Grekland?

De flesta företag kräver att föraren ska vara minst 21 år gammal och har haft ett körkort i minst 1 år. På vissa företag är det bara föraren som ska ha körkort i 1 år, vilket gör det möjligt att få en hyrbil om man är minst 19 år. Alla förare under 25 år måste räkna med att betala en extra avgift.

Vad kostar det att ha en extra förare?

Vissa företag erbjuder biluthyrning med ytterligare en förare utan extra kostnad, medan andra tar ut en avgift. Avgiftens storlek varierar både i fråga om vilket företag du hyr från och vilken bilkategori du hyr ut. En regelbunden nivå är från 3 Euro till 10 Euro per dag, per ytterligare förare.

Vilka dokument behöver jag inkludera i bilen?

När du kör en bil i Grekland är det skyldig att alltid innehålla följande dokument:

 • Giltigt körkort.
 • Giltig ID(Passport är bäst utomlands).
 • Försäkringsintyg (detta erhålls av biluthyrningsföretaget när du hämtar bilen).
 • Fordonslicens/ägarbevis (detta erhålls av biluthyrningsföretaget).

Om du har ett internationellt körkort, bör du ta detta med dig också, även om det inte krävs i Grekland.

Vilken typ av bil passar bäst i Grekland?

Om du kör runt i Grekland med en hyrbil på sommaren kan det vara viktigt att bilen har väl fungerande luftkonditionering, särskilt på långa körningar på fastlandet. Du kommer inte att få något särskilt behov av fyrhjulsdrift eller SUV i Grekland. Välj din bil i fråga om det utrymme du behöver, hur mycket bagage du kommer att ta med dig, och när det gäller komfort och säkerhet.

Är det vanligt att vägtullar bås i Grekland?

I Grekland är de allra flesta vägar utan vägtullar. Undantagen är delar av motorvägarna Attiki Odos (som korsar Attika), Egnatia Odos (norra Grekland), Korinth-Patras (Peleponnesehalvön) och A1 som går mellan Aten och Thessaloniki. För turister är det enklast att betala med mynt, sedlar eller kort. Priserna för att köra på avgiftsbelagda vägar är relativt överkomliga i Grekland.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Grekland?

Larmnumret i Grekland för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

Polisen – 100

 • Brandkår – 166
 • Medicinsk hjälp – 199
 • Vägassistans – 104 eller 154

Destinationer