Hyrbil Atlanta

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil USA
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Atlanta

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Atlanta

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Atlanta från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Atlanta genom oss.

Atlanta guide

Bilutleie Atlanta
Atlanta Biluthyrning

Det är huvudstad och största stad i delstaten Georgien.
Staden har här cirka 420 000 invånare, medan hela stadsregionen har en befolkning på över 5,2 miljoner.

Atlanta grundades 1837 som ett järnvägsnav. Idag är staden ett ledande finansiellt och kommersiellt centrum för den sydvästra delen av USA, ochhar mångsidig industri. Flera stora företag har sitt huvudkontor i Atlanta, inklusive Coca Cola Company och NYHETSKANALEN CNN.

Atlanta har mer än 20 universitet och högskolor, och är också ett viktigt kultur- och kongresscenter. Staden var värd för olympiska sommarspelen 1996.

Attraktioner

Atlanta är en populär turiststad och har mer än 35 miljoner besökare årligen. Stadsbilden domineras av moderna skyskrapor och höghus, och i centrum hittar du goda shoppingmöjligheter med butiker och köpcentra.

Djurparken ”Atlanta Zoo”, akvarium ”Georgia Aquarium” samt nöjespark ”Six Flags over Georgia” är populära turistattraktioner för hela familjen. Atlanta har också teatrar, opera och talrika konstgallerier.

Atlanta har otaliga museer – inklusive ett museum som ägnas åt Jimmy Carters liv. Martin Luther King Jr. Museum kan också rekommenderas för ett besök. Annars har staden ett judiskt museum, flera historiska museer, ett pappersmuseum, ett naturhistoriskt museum, ett planetarium samt en botanisk trädgård.

Stadsbilden i Atlanta domineras av moderna skyskrapor. I centrum finns goda shoppingmöjligheter.

Utforska Atlanta med biluthyrning

De flesta människor som är på semester i USA, utom i stora städer som New York City, användabiluthyrning för att ta sig runt. Det kan innebära många timmar bakom ratten, eftersom USA är ett ganska rymligt land. Samtidigt är det lätt att köra i USA. Här finns motorvägar mellan de flesta ställen, och med bra matställen överallt på körbanorna. Titta också på kartan och på Internet innan du kör långa etapper. Ofta finns det spännande ställen att stanna på längs vägen.

Alpharetta City Hall – en av de många historiska byggnaderna i staden.

Alpharetta – En historisk och autentisk sydlig stad

Alpharetta är en av förorterna i Atlanta. Den lilla staden har ett centrum med en hel del historiska byggnader som är väl bevarade och anses vara en av statens mest beboeliga platser att besöka. Här är det konserter nästan varje dag. Det finns musik- och kulturfestivaler som ofta hålls, staden har mer än 200 bra matställen, bryggerier, barer och ett nattliv med en god atmosfär, samt massor av grönområden och möjligheter till utflykter i naturen. Det är också en kort bit till Atlanta, vilket gör det enkelt att besöka en mer autentisk del av delstaten Georgia.

  • Det är bara 30 km från centrala Atlanta till Alpharetta. Så länge du undviker rusningstrafik, kommer enheten att ta dig framåt på cirka 30 minuter.
I Helen har de infört lagar som dikterar att alla byggnader ska vara i bayersk byggnadsstil.

Helen – En ”tysk” bergsstad i Nordgeorgien

I många städer i USA, invånare är mycket oroade över sina ursprungliga rötter. Detta kan vara särskilt sant för Helen, en amerikansk byggd liten stad med knappt 600 invånare. Där har de infört lagar som dikterar att alla byggnader ska vara i bayersk byggnadsstil. Oktoberfest är en självklarhet i staden, och har hållits i över 50 år i rad. Helen är också uppe i Appalachian Mountains, bergskedjan som sträcker sig hela vägen upp till Kanada. Här hittar du massor av spännande saker att göra i naturen, särskilt för familjer som reser tillsammans. Det kan tyckas lite Disneyland-liknande med en bayersk stad i USA, men ändå Helen är en upplevelse du bör se om du reser till Georgien.

  • Från centrala Atlanta, det är ungefär 90 miles till den alpina byn Helen. Du kör över halva sträckan på motorvägen och ska beräkna cirka 2 timmar och 10 minuter på resan.
I Nashville handlar det mest om musik och du kan uppleva livemusik varje kväll.

Nashville, Tennessee – Musikhuvudstaden i USA

Nashville anses av många vara USA:s musikhuvudstad– och inte bara när det gäller countrymusik. Detta är en storstad som är instängd i en liten kropp. Invånarna är trevliga och hjälpsamma, sevärdheterna är många, och du kan inte vada i bra barer och pubar med levande musik varje kväll. Många av stadens scener är legendariska, vilket banar väg för ett antal kända konstnärer. Staden är också känd för att ha många bra matställen, spännande museer (varav många är inriktade på musik), och det mesta är relativt överkomligt här jämfört med resten av landet. Observera att det finns många amerikaner som åker till Nashville på helgerna. Du kanske vill planera en resa under veckan, även i förhållande till trafiken på vägarna.

  • Det är 40 mil mellan Atlanta och Nashville. Du kör hela sträckan av motorvägen, och utan att stanna resan kommer vanligtvis att ta ca 4 timmar.

Savannah – ”Hemstad” av Forrest Gump

Savannah är den äldsta staden i delstaten Georgia, grundad 1733. Det lockar många besökare, delvis eftersom det har ett trevligt centrum med många gamla och ärevördiga byggnader,med kullerstensgator, stora parker, och kända landmärken. Savannah är också känt för sina många och fina sandstränder som ligger på Tybeeöarna utanför centrum (du når flera av dem med bil). Detta är också en av USA: s bästa städer när det gäller mat. Närheten till Atlanten innebär god tillgång till färska skaldjur, som du får serveras i rikliga portioner på stadens många bra restauranger.

  • Det är ganska exakt 250 miles från Atlanta till Savannah, där hela resan går på motorvägen. Om du kör utan stopp, kommer det att ta dig ca 4 timmar.
Savannah erbjuder flera stora parker som Forsyth Park.
Trafiken i Atlanta kan vara ganska rejäl och under rusningstid är det en fördel att lämna bilen stående.

Parkering och trafik med biluthyrning

Atlanta är bland de billigaste större städerna i USA att parkera i. Staden har också ett mycket stort antal parkeringsplatser i förhållande till antalet bilar på vägarna. Du hittar gatuparkering överallt, men observera att det inte är lika säkert på alla platser. Vissa områden i centrum kan förekomma, även om det statistiskt sett brukar gå bra. Ta med alla värdesaker från bilen och chanserna för inbrott är mycket låga. Om du ska stanna länge i staden med biluthyrning kan det vara en bra idé att ladda ner ParkWhiz-appen. Den visar tillgängliga parkeringsplatser och parkeringsgarage, och berättar vad priserna är.

Trafiken i Atlanta beskrivs som ganska rejäl under rusningstid. Det kan vara långa köer, med många aggressiva förare på vägarna. Staden har vuxit betydligt under de senaste åren, vilket bidrar till problemet. Du undviker det värsta genom att lämna bilen för de timmar när folk ska till och från jobbet. Observera att du kan bötfällas i delstaten Georgia om du kör för långsamt i den vänstra filen på motorvägarna. Du kan också bötfällas om det finns öppna flaskor eller burkar som innehåller alkoholhaltiga drycker inne i bilkupén, även om drycken hålls av en passagerare.

Flygplatsen i Atlanta är världens största mätt i antalet passagerare.

Flygplats

Den största flygplatsen i Atlanta kallas Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, uppkallad efter två av stadens tidigare borgmästare. Flygplatsen är världens största mätt i antal passagerare, och är ansluten till 150 städer inhemskt i USA, och över 70 städer på andra håll i världen. Från Paris bara, flygplatsen i Atlanta får nästan 900.000 passagerare per år.

Trots storleken på Hartsfield-Jackson Airport, är det relativt lätt med biluthyrning där. Alla biluthyrningsföretag är paketerade till ett separat centrum (RCC – Rental Car Center) öppet 24 timmar om dygnet. Centret är anslutet till flygplatsterminalerna och parkeringsplatserna via ett separat effektivt transportsystem (SkyTrain). Från och med 2020 finns det 13 biluthyrningsföretag på flygplatsen. Dessa är många av de internationella företag som Avis, Alamo, Sixt, Budget och Hertz, samt flera lokala och amerikanska, såsom Payless och Dollar Rent A Car.

  • Hartsfield-Jackson ligger bara 16 km söder om centrum, med en körtid på cirka 15 minuter.