Hyrbil Paris

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Paris

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Paris

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Paris från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Paris genom oss.

Paris guide

Bilutleie Paris
Paris Biluthyrning

Paris, Frankrikes huvudstad, ligger strax under där floden Marne flyter in i Seine, och den senare delar staden i två: den högra stranden och vänsterbanken. Själva staden, Ville de Paris, har en befolkning på cirka 100.000. 2,2 miljoner (2010), medan den större storstadsregionen Paris har en total befolkning på mellan 11 och 12 miljoner. Ville de Paris är administrativt indelad i 20 så kallade ”arrondissements”.

Attraktioner

Paris betraktas av många som Europas kultur- ochmodehuvudstad – och det kan erbjuda otaliga sevärdheter. Några av de mest kända och populära bi-åtgärder är den gotiska katedralen Notre-Dame, som ligger på ön Ile de la Cité i hjärtat av Floden Seine. Den påbörjades före år 1200 och är en av världens mest kända kyrkobyggnader. Från tornet (387 steg) finns det fin utsikt över centrala delar av Paris. Andra kända kyrkor i Paris inkluderar den vita basilikan Sacre Coeur, som ligger på Montmartre Hill från slutet av 1800-talet och den mycket vackra St Sulpice kyrkan från 1754, som ligger i St Germain-området.

Paris mest kända landmärke är Eiffeltornet, byggt 1889 till hundraårsjubileet av den franska revolutionen. Tornet är 324 m högt (inkl. antennen högst upp), och var på sin tid världens högsta byggnad. Det finns en hiss upp till toppen, och därifrån har du en fantastisk panoramautsikt. Ungefär lika känd är Triumfbågen med den okände soldatens grav, som ligger på Place de l’Etoile (Star Square), i ena änden av Champs Elyséesparadgata. I andra änden av gatan ligger Place de la Concorde, där det finns en över 3000 år gammal egyptisk obelisk. I anslutning till Place de la Concorde ligger de vackra Tuilerierna.

Trafiken i Paris med Champs Elysees i bakgrunden.

I parken finner vi också Frankrikes mest populära konstmuseum, Louvren, där alla storheter från den visuella konstens historia finns representerade – bl.a. Leonardo da Vinci med målningen ”Mona Lisa”. I en metropol som Paris finns naturligtvis också ett antal andra museer (bland annat det moderna Pompidou-centret), samt opera, teatrar, konsertsalar och andra kulturinstitutioner.

Ett besök på en av de många restaurangerna och kaféerna i Paris är en självklarhet.

När det gäller arkitektur, flera av de broar över Seine är också sevärda. Detta gäller särskilt den äldsta av dem, Pont Neuf – som byggdes redan runt år 1600.

Annars är Paris känt för sitt rika restaurangutbud. Ett besök på några av de charmiga uteserveringar i den pittoreska Latin-kvarteren på den vänstra stranden är ett måste för alla Paris turist.

Paris besöks varje år av mer än 30 miljoner turister, däribland många barnfamiljer – som garanterat kommer att turnera i den gigantiska temaparken Disneyland Paris – ca 10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 30 km öster om själva staden.

Utforska Paris med biluthyrning

Paris är en bra utgångspunkt om du vill uppleva norra Frankrike. När du har tagit på lik av Eiffeltornet och Louvren, det är en kort sträcka med biluthyrning till ett antal bra ställen där du får helt olika intryck och upplevelser. Det finns många små och vackra städer i regionen, och kanske särskilt om du är på väg norrut mot Engelska kanalen. här är några förslag på dagsturer som är lätta att genomföra med bil.

Versailles – Jaktstugan i Ludvig XIII

Versailles är bland de mest kända slotten i världen, men började sin historia som en liten jaktstuga som kungligheterna utnyttjade. Så småningom byggdes ett litet slott där stugan stod, innan Ludvig XIII bestämde sig för att göra allvar av det hela. Så småningom blev Château de Versailles hemvist för de franska kungarna, inklusive Ludvig XIV (Solkungen), fram till franska revolutionen 1830. Sedan dess har Versailles använts i officiella sammanhang,och som ett museum. Palatset och de vackra trädgårdarna runt anses vara en av de viktigaste sevärdheterna i Frankrike, och du kommer att lära dig mycket om fransk historia när du stannar till.

 • Från Louvren Museum, mitt i centrum av Paris, till Versailles är den kortaste vägen ca 21 kilometer. Vid regelbunden trafikmängd tar körningen cirka 40 minuter.
Palatset och de vackra trädgårdarna runt anses vara en av de viktigaste sevärdheterna i Frankrike, och du kommer att lära dig mycket om fransk historia när du stannar till.
Holmen Av Mont Saint-Michel användes som en fästning i romerska tider.

Mont Saint-Michel – Unik klosterstad på Frankrikes norra kust

Mont Saint-Michel du förmodligen har sett en bild eller film av tidigare. Detta är en stenig holme som ser ut som ett litet berg som sticker ut från havet. Holmen har en lång historia, och användes som fästning under romartiden,innan ett kloster byggdes på toppen någon gång under 800-talet. Runt klostret finns trevliga små hus längs kullerstensgator, sträcker sig upp till toppen av holmen. Under den franska revolutionen omvandlades Mont Saint-Michel till ett fängelse. Holmen förklarades senare som ett nationalmonument. Idag finns det en tusen meter bro över till den vackra lilla holmen, och du kan parkera din hyrbil precis vid foten av Mont Saint-Michel.

 • Om du kör från centrum av Paris via Caen är det ca 360 kilometer till Mont Saint-Michel. Enheten utan att stanna tar då cirka 4 timmar.
 • Kör via Le Mans, sträckan är bara 15 kilometer längre, men enheten kommer att ta ca 1 timme mer.
Walt Disney Studio Park passar både för stora och små!

Disneyland Paris och Walt Disney Studios Park

Oavsett om du är i Frankrikes huvudstad på en familjeresa (eller bara har ett lekfullt sinne), överväga att ta en tur med din hyrbil till Disneyland Paris och Walt Disney Studios Park. Detta är den nöjespark som tidigare hette Euro Disney, som idag är två sammanslagna parker. Här finns inga solkungar som härskar, utan istället Musse Pigg och Kalle Anka. Anläggningen ligger i utkanten av Paris, ungefär strax öster om stadens centrum, strax utanför staden Chessy. Totalt har mer än 320 miljoner människor besökt, vilket gör Disneyland Paris Till Europas största nöjespark.

 • Från Louvren till Disneyland Paris, den kortaste vägen är ca 43 kilometer. Körningen kommer sedan så småningom att köras på motorväg A4, och du tar ca 50 minuter.

Amiens – Staden av flytande trädgårdar

Amiens ligger en kort bilresa norr om Paris, i regionen Picardie. Staden är en av de vackraste i landet, och det är särskilt känt för sin imponerande katedral i gotisk stil. Det är också känt för sina kanaler, där invånarna lägger ut så kallade ”hortillons”, det vill säga flytande trädgårdar med vackra rabatter. Om du stannar till, unna dig en roddbåttur på kanalerna,medan du njuter av atmosfären, blomsterträdgårdarna och pittoreska medeltida hus. I området kring Amiens finns ett antal andra sevärdheter, såsom berömda Slagfält från första världskriget,minnesmärken och museer som också är värda ett besök.

 • Från Louvren och paris centrum till Amiens är det cirka 144 kilometer om du väljer den kortaste vägen, det vill säga motorväg A16 via Beauvais. Enheten tar då ca 2 timmar.
I Amiens kan du uppleva flytande trädgårdar med rabatter i stadens många kanaler.
Fontainebleau Palace ligger idylliskt i Skogen Fontainebleau.

Château de Fontainebleau – Vackert slott i fashionabla distriktet

Detta vackra slott ligger inne i den stora Fontainebleau-skogen,strax söder om Paris. Området har många pittoreska stadsdelar och byar där rika parisare har sina hem, och Fontainebleau är ett populärt resmål på helgerna. Slottet är ett av de största i Frankrike. Den första versionen byggdes redan på 1130-talet, menhar förändrats och expanderat många gånger under åren. Flera av landets statschefer använde Château de Fontainebleau som bostad, däribland Ludvig VII och Frankrikes första president Napoleon III (brorsonen till befälhavaren Napoleon I). Slottet har använts som museum sedan 1927 och ärutan tvekan en av de mest imponerande i Frankrike. Förresten ligger INSEAD i Fontainebleau, Europas kanske mest prestigefyllda handelsskola.

 • Från Louvren till Château de Fontainebleau, är det cirka 42 miles om du kör via Évry. Enheten tar normalt 1 timme och 10 minuter.
Trafiken i Paris kan vara mycket nära under dagen.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Paris måste man normalt betala för att parkera på markerade utrymmen på gatorna mellan 21:00 och 08:00. Staden är uppdelad i två zoner, där priset är högt i den zon som omfattar stadens centrum. Det finns några gratis parkeringsplatser här och där, men dessa är oftast begränsade till två timmar. På söndagar och nationella dagar är gatuparkering gratis, och parklokalerna kommer att visa detta.

De bästa alternativen för dem som måste parkera biluthyrning är att använda en av de många parkeringsmöjligheter hittar du i stadens centrum. De faciliteter som ligger något utanför centrum är betydligt mer prisvärda. Ett bra tips är att hitta ett garage som ligger nära en tunnelbanestation.

Det är i allmänhet inte lätt att köra i Paris. Trafiken kan vara mycket nära under dagen, och särskilt under rusningstid. Under de senaste åren har många gator också blockerats från trafiken– för att minska föroreningarna och för att göra staden mer fotgängarvänlig. De flesta som besöker paris med biluthyrning väljer att lämna bilen parkerad på hotellet eller i ett garage. När du ska runt för att uppleva staden, är det oftast bäst att använda tunnelbanan.

Flygplats

När du flyger till Paris du normalt landa på antingen den största flygplatsen som är Paris Charles de Gaulle International Airport,eller Orly International Airport. Vissa lågprisflyg och charterflyg landar också på den mycket mindre flygplatsen Beauvais Airport, inklusive några av flygningarna till Ryanair och Wizz Air.

Biluthyrning på Paris Charles de Gaulle International Airport

Charles de Gaulle Airport kallas också Roissy flygplats, även om detta har blivit mindre vanligt under åren. Det är Frankrikes största ,och rankas näst största i antalet passagerare i Europa. Nästan 80 miljoner passagerare per år serveras här.

De flesta stora internationella biluthyrningsföretag är representerade på Charles de Gaulle, inklusive Avis, Hertz, Budget, Enterprise, Sixt, Europcar, Alamo och National. Deras räknare är dock inte monterade, men de flesta finns i terminal 1 och/eller i terminal 2. I terminal 2 kommer de flesta företag att ha räknare på flera platser.

 • Från Charles de Gaulle till Louvren mitt i centrala Paris är det 30 km. Körtiden kommer att variera kraftigt beroende på hur nära trafiken är, och kan vara mellan 30 minuter och upp till över 1 timme.
Charles de Gaulle är Europas näst största flygplats mätt i antal passagerare.
Orly Airport är Frankrikes näst största flygplats.

Car Hire på Orly International Airport

Även om Orly är betydligt mindre än Charles de Gaulle, är detta också en stor flygplats på europeisk nivå. Det rangordnar understöder störst i Frankrike– med omkring 33 miljon passagerare per år. Flygplatsen tar hand om mycket av inrikestrafiken i Frankrike, men även internationella och interkontinentala flygningar.

De biluthyrningsföretag du hittar på Orly är lika bra som samma som du hittar på Charles de Gaulle. Diskarna är vanligtvis belägna i båda terminalerna på flygplatsen.

 • Från Orly till Louvren i hjärtat av Paris, är det cirka 18 kilometer. Körtiden vid normal trafik kommer att vara cirka 40 minuter.
Beauvais flygplats är uppdelad i två små terminaler.

Biluthyrning på Beauvais Internationella Flygplats

Beauvais flygplats ligger en kort bit norr om Paris. Flygplatsen har cirka 4 miljoner passagerare per år ,helst de som flyger med lågprisflygbolag. Det finns två relativt små terminaler här, numrerade 1 och 2.

Biluthyrningsföretagen som ligger på Beauvais flygplats ligger i ett separat centrum bredvid terminalerna 1 och 2. Från och med idag kan du hyra en bil från Avis, Budget, Hertz, Firefly, Europcar, Thrifty och Sixt på denna flygplats.

 • Från Beauvais internationella flygplats till Louvren i Paris är det 86 kilometer. Körtiden är ofta minst 1 timme och 20 minuter, de flesta beroende på trafiken i centrum.