Hyrbil Basel

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Schweiz
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Basel

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Basel

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Basel genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Basel. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Basel guide

Biluthyrning Basel
Hyrbil Basel

Basel ligger i nordvästra Schweiz, nära gränsen till Tyskland och Frankrike, och är huvudstad i halvkantonen Basel-Stadt.Floden Rhen flyter genom staden. Hem till knappt 170.000 personer i Basel (2011). Staden är en del av en storstadsregion som omfattar förorterna i Frankrike och Tyskland – samt en av Europas viktigaste trafiknav. Basel är Schweiz inre landets enda port (terminal station för fartygstrafik på Rhen).

Basel är en av de viktigaste finansiella och industriella städer i Schweiz – förutom att det är en gammal universitetsstad. Landets äldsta universitet grundades här 1460. Basel är en gammal stad, troligen byggd av romarna i 400S ADKr. Under medeltiden var staden ett religiöst centrum, och efter reformationen på 1500-talet ökade stadens religiös betydelse.

Basel Rhen delar sig i två huvuddelar. Den södra stranden är det största distriktet – Gross Basel söder om floden, medan Klein Basel ligger på den norra stranden. Det är i Klein Basel hittar hamnområdet, där kommer också mässor regelbundet. Gross Basel inkluderar stadens centrala affärsdistrikt.

De flesta av sevärdheterna i Gross Basel, inklusive den imponerande femskipede katedralen från 1000-talet, det gamla rådhuset från tidigt 1500-talet, och den vackra porten ”Splendor” från 1370.

Basel ett antal intressanta museer att erbjuda. Dessa inkluderar Basels Historiska Museum, flera konstmuseer, läkemedels historiska museet vid universitetet – liksom den speciella ”Puppenhausmuseum”, som är ett museum av dockor.

Annars både zoologiska och botaniska trädgårdar populärt resmål. Basel också känd som karnevalsby.   Varje år – sex veckor före påsk – organiserade karneval firande ”Basler Fasnacht”.

Den internationella flygplatsen Basel-Mulhouse-Freiburg flygplats ligger i Saint-Louis, på den franska sidan av gränsen, 13 km nordväst om centrum av Basel.