Hyrbil Berlin

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Tyskland
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Berlin

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Berlin

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Berlin från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Berlin genom oss.

Berlin guide

Bilutleie Berlin
Berlin Biluthyrning

Berlin ligger i nordöstra Tyskland,vid floden Spree, och är landets huvudstad. Själva staden har 3,5 miljoner invånare (2010), medan huvudstadsregionen har en befolkning på 4,5 miljoner.

Berlin är landets viktigaste centrum för europeisk politik, kultur och vetenskap – och är också ett transportnav. Staden har en rik historia, och var bekant uppdelad i två (Östberlin och Västberlin) från 2. Andra världskriget och fram till 1989 – då Berlinmuren föll. Denna uppdelning kännetecknar fortfarande stadsbilden.

Berlin har flera universitet, palats, museer, teatrar, operahus och gallerier, och staden är ett populärt turistmål. Berlin är också känt för sitt livliga och varierade nattliv med pubar, barer och nattklubbar.

Attraktioner

Stadens mest kända landmärke är”Brandenburger Tor”från 1791, som är den enda kvarvarande stadsporten till ”gamla Berlin”.

Andra populära turistattraktioner inkluderar: Berliner Dom – katedralen från 1905, Operahuset ”Staatsoper Berlin” från 1749, ”Rotes Rathhaus” – ”Red Town Hall” från 1869, Marienkirche – Gotiska kyrkan från 12-talet samt Nikolai kyrkan från 1230.

På en konstgjord ö i floden Spree, ligger Berlins äldsta och mest kända museikomplex. Området kallas ”Museum Island” (Museum Island), och är världens största museikomplex. Här hittar du bl.a. Altes Museum – med sin antika samling, Neues museum – med egyptiska och förhistoriska samlingar, Pergamonmuseet – med utställningar av antik monumental arkitektur samt orientalisk och muslimsk konst, Alte Nationalgalerie – med målningar och skulpturer från 1800-talet samt Bodemuseet – med skulpturer och urban konst.

Museum Island är en unesco-världsarvslista. Berlin har även en djurpark och en botanisk trädgård samt ett akvarium.

Museum Island är en unesco-världsarvslista.

Utforska Berlin med biluthyrning

Även om Berlin har mycket att erbjuda i form av sevärdheter, nattliv, upplevelser, och allt det där, är det verkligen rekommenderat att du också utforska regionen om du har tid. Med en hyrbil kan du ta dig dit snabbt och rimligt, utan att förlita dig på tåg- eller busstider. Inom en ganska kort radie hittar du många spännande städer och byar, och även många badorter som är bra att stanna till när vädret är varmt. Här är några förslag.

Charlottenburg Palace är byggt i rokokostil i slutet av 1600-talet.

Schloss Charlottenburg – Berlins huvudattraktion

Palatset i Charlottenburg är det största och äldsta som fortfarande finns kvar i Berlinområdet. Den byggdes i rokokostil i slutet av 1600-talet, men har byggts ut flera gånger sedan dess. Både palatset och den tillhörande trädgården är bland de vackraste i Europa. Trädgården ritades av samma arkitekt som ritade trädgården i slottet i Versailles. Du kan besöka Charlottenburg året runt, och mycket av palatset och dess omgivningar är öppna för allmänheten.

 • Charlottenburg ligger i utkanten av stadens centrum. Var du kommer ifrån kommer att ha stor betydelse för den tid det tar att komma dit (Berlin är en mycket stor stad, också i en omfattning). Avståndet från Mitte, det vill säga centrum, är ca 8 kilometer. Det tar cirka 20 minuter att köra till det vackra slottet från Alexanderplatz.
Badorten Wannsee är ett populärt resmål.

Wannsee – Badort för historieintresse

Wannsee är en liten kommun belägen ganska nära Berlin, och som är både känd och ökänd. Platsen har en sorglig plats i modern världshistoria, eftersom det var här nazisterna lade sina planer för utrotning av juden under andra världskriget. Namnet Wannsee är från de två sjöarna som ligger här. Här berlinare resa för att simma, gå vandring i de fina parkerna och skogarna, och att njuta av de många restauranger och kaféer. Det finns flera intressanta byggnader, monument och andra sevärdheter här, och i synnerhet rekommenderas att stanna av Wannsee Villa, huset där Wannsee konferensen ägde rum, och som nu är ett museum och utbildningscenter.

 • Från Mitte i Berlin är det cirka 25 kilometer till Wannsee. Den första milen går sedan på motorvägen, medan de sista ca 15 kilometer går på en landsväg. Resan tar cirka 40 minuter om du kör från höger i centrum.
Potsdam – Tysklands svar på Versailles.

Potsdam – Versailles av Tyskland

Det är nästan synd att besöka Berlin utan att stanna till vid Potsdam i samma örfil. Den lilla och vackra staden ligger inte långt bort och erbjuder upplevelser du inte hittar någon annanstans i regionen. Potsdam kallas ofta Tysklands Versailles, både på grund av sin arkitektur– och eftersom det var här adelsmännen gick för att locka. De allra flesta är vackra och gamla, med en rik historia, ocksåfrån senare tid. Bland annat hittar du den berömda spionbron här, Glienicker Brücke, där öst och väst utbytte agenter under det kalla kriget (se filmen ”Spionernas bro” med Tom Hanks). Stadens främsta attraktion är dock Schloss Sanssouci, en av många byggnader i Potsdam som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

 • Från centrala Berlin är det cirka 33 kilometer till Potsdam, där man kör på motorvägen ungefär en tredjedel av vägen. Den kortaste vägen tar dig förbi Wannsee, bland andra. Du bör beräkna cirka 50 minuters körtid med biluthyrning.

Sachsenhausen och Oranienburg – Medeltidsstad och koncentrationsläger

Oranienburg är en liten och vacker medeltida stad strax norr om Berlin. I stadens historiska centrum hittar du många sevärdheter, bland annat ett stort slott och en hel del härlig arkitektur. Det är dock stadens koppling till koncentrationslägret Sachsenhausen som för närvarande placerar Oranienburg på kartan. Sachsenhausen är ett av de distrikt som ligger i utkanten av Oranienburg, där nazisterna i första hand fängslade och dödade politiska fångar. Idag finns det 12 olika utställningar och museer här som dokumenterar historia, och som är öppna året runt, utom på måndagar.

 • Från Berlin Mitte är det cirka 35 kilometer till Oranienburg. Större delen av sträckan går på motorvägen, och du brukar spendera ca 40 minuter på enheten.
Oranienburg – den lilla vackra medeltida staden.
Ta en båttur på en av de många kanalerna och floderna i Spreewald.

Spreewald – När du behöver en dag eller två i det gröna

Spreewald är namnet på det skyddade och vattenrika naturområdet som ligger söder om Berlin. Här utträdde den sista stora striden mellan tyskarna och de sovjetiska styrkorna under andra världskriget. Idag är detta ett perfekt område att utforska för dem som gillar fred, lugn och vacker natur. I området hittar du många historiska byggnader, museer, slott och andra sevärdheter, väl med möjligheter till en liten båttur på en av de många kanaler och floder, mysiga hotell, restauranger och kaféer, och färgglada festivaler nästan året runt. Flera av hotellen har spa i toppklass, medbadvatten med varma källor.

 • Från Berlin till Lübbenau, huvudbyn i Spreewald, är det cirka 90 kilometer. Du kör liksom hela sträckan av motorvägen, och kan beräkna en tid på ca 1 timme och 10 minuter varje väg.
Hastighetsbegränsningen i centrum är vanligtvis 50 kilometer i timmen.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Tyskland är det i allmänhet svårt att hitta gratis parkeringsplatser i städerna. Samtidigt är det mesta i vården, och i Berlin finns mer än tillräckligt med allmänna parkeringsplatser och parkeringshus som är väl markerade, både med skyltar och i navigationssystemen. Det är också vanligt att hotell och de mest besökta sevärdheterna har gott om parkeringsplatser för besökare.

Körning i Berlin går oftast alldeles utmärkt, men var medveten om att i många områden gatorna är smala. Det finns också många enkelriktade gator, särskilt i stadens centrum, så navigering i hyrbilen rekommenderas. Invånarna är i allmänhet bra förare, de kör säkert och följer trafikreglerna. Hastighetsbegränsningen i städerna är vanligtvis 50 kilometer i timmen, och det finns täta hastighetskontroller, samt hastighetsmätare längs vägarna. Kom ihåg att det finns många cyklister i Berlin, och vägarna har ofta en egen cykelbana som du bör vara uppmärksam på.

Flygplats

Den största flygplatsen som från och med 2020 tjänar Berlin är Berlin Tegel Flygplats. Dessutom används även Berlin Schönefeldsflygplats. Den sista är under expansion och kommer att ta över som huvudflygplats i slutet av 2020. Namnet kommer då också att ändras till Willy Brandt Airport, Berlin Brandenburg International (vanligtvis den korta varianten Berlin Brandenburg Airport) används.

Berlin Brandenburg flygplats

På Berlin Tegels flygplats hittar du alla biluthyrningsföretagens skrivbord och kontor som samlats i ett separat centrum i terminal E. Hyrbilarna står parkerade i närheten. Från och med 2020 finns det 12 företag på Tegel, däribland Hertz, Thrifty, Sixt, Avis, Budget, Europcar och Alamo.

 • Berlin Tegel flygplats, som sannolikt kommer att stängas när den nya flygplatsen är i full drift, ligger inom stadens gränser, och cirka 12 kilometer från Berlin Mitte. Körtiden är cirka 25 minuter.
 • Berlin Brandenburgs flygplats ligger 20 km nära strax söder om Berlins centrum. Körtiden mellan flygplatsen och Berlin Mitte är cirka 40 minuter.