Hyrbil Bern

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Schweiz
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Bern

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Bern

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Bern genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Bern. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Bern guide

Biluthyrning Bern
Hyrbil Bern

Bern är centralt beläget i den västra delen av Schweiz, och är landets huvudstad.Staden är belägen mer än 500 meter över havet, och floden Aare rinner genom staden. Bern har cirka 134.000 invånare (2011) – och är i första hand en viktig administrativa och kommersiella centrum.

Bern grundades 1191 – och var som sådan Zurich, ”Gratis National City” på 1200-talet.Kapitalet av den totala federationen Bern Schweiz har varit sedan 1848. När staden hade några år tidigare hade sin egen högskola (1834).

Bern är en vacker stad, präglad av ett antal historiska byggnader i en blandning av franska, tyska och schweiziska problematiska arkitektoniska tradition. En viktig milstolpe i stadsbilden, och en av Bern landmärken,   är den stora katedralen Berner Münster, som inleddes på 1400-talet.Det anses vara den vackraste barock kyrka i Schweiz. Katedralen är en av de äldsta fjärdedelar av den gamla staden.

En annan milstolpe är tornet ”Zytglogge” som byggdes omkring 1200 i samband med dåvarande västra porten. Det är också känt för sin ”siffra game” med sin astronomiska klocka. Även två andra medeltida torn – Kafigturm och Holländerturm – är populära destinationer.

Andra historiska byggnader är den stora parlamentet ”Bundeshaus” från 1902 och ”Erlacherhof” – byggdes 1747 som privatbostad. Idag är byggnaden hus, bland annat orter i kommunfullmäktige. Stadens många broar över floden Aare måste också nämnas. Den äldsta fortfarande existerar, är ”Untertorbrucke” från 1490-talet.

Runt Altstadt finns ett antal historiska brunnar – några av dem med motiv från 1600-talet. De är unika – och har varit en starkt bidragande orsak till hela den gamla delen av Bern är nu på UNESCO: s världsarvslista

Annars Bern många intressanta museer att erbjuda – inklusive ”Zentrum Paul Klee” (öppnas i 2005) och tillägnad den världsberömda modernistiska konstnären Paul Klee. Staden har också en egen Einstein Museum. Albert Einstein bodde i Bern när han gjorde sin berömda formel E = mc ² 1905. Einstein Museum är en del av den större Bern Historiska Museet.

En attraktion av ett annat slag finns strax söder om Bern, särskilt i bergen Gurten (864 m). Härifrån finns magnifik utsikt över både Bern och i Jurabergen och Alperna. På Gurten är både hotell, restauranger, utsiktstorn och lekplats för barn. På vintern finns det också en mängd olika skidresor här – och i juli varje år den populära musikevenemang Gurtenfestival. Gurten är tillgänglig till fots eller med linbana från Gurtenbahn förort Wabern.

Den närmaste flygplatsen är Bern-Belp Airport, som ligger 6 km sydost om centrala Bern.