Hyrbil Zürich

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Schweiz
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Zürich

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Zürich

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Zürich från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Zürich genom oss.

Zürich guide

Bilutleie Zürich
Zürich Biluthyrning

Zürich ligger centralt i Schweizoch är med sina cirka 390 000 invånare (2011) landets största stad. Det är huvudstad i kantonen Zürich, och ligger 410 meter över havet – vid Zürichsjön och limmatfloden. Zürich är också Schweiz främsta handels- och finanscentrum – med huvudkontor för ett antal internationella firmor, banker och försäkringsbolag. Staden är också ett kulturellt centrum för den tysktalande delen av Schweiz.

Zürich grundades av romarna, och de kallade det Turicum. På 1200-talet fick staden en position som en så kallad ”fri stat” – och den ökade sitt inflytande under hela medeltiden.

Attraktioner

Gamla stan (Altstadt) ligger på båda sidor om floden Limmat. Den har en omisskännlig medeltidakänsla , med sina smala, pittoreska gator, intim torv,samt vackra broar och kyrkor. En av dessa kyrkor är Grossmünster (byggd mellan 1000- och 1200-talen) och ligger på flodens högra strand. En annan är Fraumünsterkyrkan på vänstra stranden. Det byggdes hundra år senare och har glasmålningar av den berömda Marc Chagall i fönstren. En tredje kyrka som skall nämnas är Wasserkirche från slutet av 1400-talet. Den innehåller också ett separat museum för reformatorn Ulrich Zwingli.

Zürich har många vackra kyrkor. På bilden kan du se Fraumünsterkyrkan till vänster.

I det moderna Zürich finner vi kulturinstitutioner som opera, konsertsal och teater – samt Landesmuseum och Zürich Kunsthaus– som båda säkert är värda ett besök. Det kan nämnas att bland konstverken i Zürich Kunsthaus finns flera målningar av Edvard Munch.

Zürich är också en bra shoppingstad – men helst för dem med goda råd, eftersom priserna generellt sett är höga. Stadens mest exklusiva shoppinggata är ”Bahnhofstrasse”, där smyckes- och klädbutikerna ligger nära.

Utforska Zürich med biluthyrning

En av de största fördelarna med att ha en hyrbil när du besöker Zürich är att du har en kort bit till andra städer och platser i landet. Detta gör att du kan fånga mer unika upplevelser än du annars skulle. Landet är inte särskilt stort, vägarna är mycket bra och det är säkert att köra hit. I vår guide för Zürich har vi inkluderat några av de mest populära åkattraktionerna.

Ta tåget till Jungfraujoch – Europas högsta tågstation.

Jungfraujoch – Ta tåget till toppen av Europa

En av de mest populära kör från Zürich går till byn Grindelwald. Byn ligger vid foten av de tre fjälltopparna Jungfrau, Eiger och Mönch. Det bästa stället att se alla tre toppar från är på platån och tågstationen Kleine Scheidegg. För att komma dit, ta en liten tågresa uppför berget från Grindelwald. Om det vackra panoramat inte räcker till kan du ta tåg på från Kleine Scheidegg och vidare till Jungfraujoch. Då kommer du fram till vad som är Europas högsta tågstation ochkommer att vara på 3454 meter över havet. Det är högt nog att du kommer att känna det på din andedräkt. Utsikten är oslagbar. På toppen kan du ha en god måltid på en av flera restauranger och kaféer, du kan besöka Sphinx observatorium och kika i stargazer, ochdu kan besöka Ice Palace där konstnärer gör skulpturer av bara is.

 • Från Zürich till Grindelwald är det cirka 137 kilometer. Körningen där kommer att ta ca 1 timme och 50 minuter.
Träbron förbinder Gamla stan mittemot ZürichSe.

Rappareswil-Jona – Medeltida stad vid sjön Zürichsee

Rapperswil-Jona är en av de mest populära platserna att resa till bland människor som bor i Zürich. Avståndet är kort och du kan komma hit med båt, tåg och bil. Staden anses vara en av de vackraste i Schweiz, delvis på grund av de många rosenträdgårdar i stadens centrum, för att inte tala om den gamla staden som ligger i utkanten av Zürichsee. Främsta sevärdheterna inkluderar Schloss Rapperswil, som ligger på en kulle bakom staden, flera kyrkor och kloster, stadens strandpromenad och träbron somförbinder Gamla stan mittemot Zürichsjön. Observera att det finns några andra platser i Schweiz som också kallas Rapperswil, och du kan sluta köra en lång omväg om du väljer fel när du navigerar dig fram.

 • Från Zürich till Rapperswil-Jona, det är ca 25 miles (40 kilometer) om du kör på den sydvästra sidan av ZürichSe. Enheten tar då cirka 30 minuter.

Lusern – Schweiz när det är som bäst

Lucerne ligger i slutet av Vierwaldstätter See, och har floden Reuss som flyter genom stadens centrum. Anslutningen till havet och floden lämnar sin prägel på den vackra staden, och Luzern är särskilt känd för sina många broar. Den mest kända av dessa är Kapellbrücke, en träbro som man tror har byggts år 1365. Bland flera unika inslag finns Kapellbrücke byggd med tak, och inuti är det dekorerat med väggmålningar från 1600-talet. Förutom stadens berömda träbroar finns det ett antal andra sevärdheter i Luzern som är spännande att se. I Gamla stan finns ett magnifikt rådhus från tidigt 1600-tal,vakttorn som byggdes på 1300-talet, flera vackra fontäner, och torg med vackra kyrkobyggnader.

 • Den snabbaste vägen till Luzern går via A4 och A14. Avståndet är då ca 52 kilometer, med en körtid på ca 35 till 40 minuter.
Lucerne är särskilt känd för sina många broar,
På toppen av berget finns både ett hotell och flera matställen.

Pilatus – Besök spetsen av Dragon Mountain

Pilatus är ett av de mest kända bergen i Schweiz. Det är också berget som är mest mytomspunna. Här kommer det förmodligen att finnas drakar, om man ska tro på legenderna som invånarna i området gärna berätta om. Berget har flera toppar, där Tomlishorn är den högsta (2128 meter över havet). Du kan nå Tomlishorn om du vill, med antingen gondol från byn Kriens, strax söder om Luzern. Gondolen stannar på en imponerande plattform med utsikt i alla riktningar. Du kan också ta dig dit med linbana från Alpnachstad, som ligger mittemot berget, sett från Kriens. På toppen hittar du ett hotell om du vill övernatta, och flera matställen om du blir hungrig av den friska bergsluften.

 • Från Zürich till Kriens, byn vid foten av Pilatus, är det 54 kilometer. Vid normal trafik på vägarna tar körningen cirka 40 till 45 minuter.
Bern är huvudstad i Schweiz, där så många som en tredjedel av dess invånare är utländska medborgare.

Bern – Huvudstaden i Schweiz

Det finns många som har fel och antar att Zürich är den schweiziska huvudstaden, men den titeln tillhör faktiskt Bern. Staden har inte mer än cirka 135 000 invånare, varav en tredjedel är medborgare i andra länder. De flesta av dessa är anslutna till ambassader, internationella företag, universitetet och olika institutioner belägna i Bern. Medan staden är mycket kosmopolitisk och livlig, är det också gammal och ärevördiga. Hela gamla stan i Bern finns med på UNESCO:s världsarvslistaoch anses vara bland de vackraste i Europa. Det är inne i gamla stan hittar du de viktigaste sevärdheterna, och även den mest trevliga atmosfären.

 • Den snabbaste och kortaste vägen mellan Zürich och Bern är om du kör via Baden och Aarau. Avståndet är då 121 kilometer, med en körtid på ca 1 timme och 20 minuter.
I centrum av Zürich, gatorna är väl skyltade.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Zürich är det endast tillåtet att parkera på markerade platser på gatorna. Här är det inte alltid lätt att hitta utrymme, och på många ställen finns en kort tidsbegränsning på hur länge bilen kan stå. Mellan 08.00 och 21.00 tillkommer de flesta parkeringsplatserna en tilläggsavgift. Du betalar på automater som är på trottoarerna, och kvittot måste lämnas synlig i vindrutan på bilen. Det bästa alternativet är som regel att lägga ner bilen vid ett av de 10 parkeringshusen i stadens centrum. Leta efter skyltarna på gatorna som visar hur många tillgängliga platser parkeringsplatsen har och även ange riktningen på entrén.

I centrala Zürich måste man räkna med att det är mycket trafik, särskilt när folk ska till och från jobbet. Gatorna är väl skyltade, och det är inte svårt att navigera i staden, men det kan ta mycket tid att komma mellan med hyrbilen. Var uppmärksam på de många spårvagnsspåren, och var uppmärksam på fotgängare.

Utanför Zürich, och i resten av Schweiz, finns det mycket bra vägar att köra på. Detta är också bland de säkraste länderna i världen att köra bil i. Det finns dock ofta köer i Schweiz, även på motorvägarna. Detta beror främst på att landet är litet i geografisk utsträckning, och samtidigt finns det många bilar på vägarna där. Körning i Alperna är också något utmanande på grund av de stora höjdskillnaderna, och eftersom många av vägarna är slingrande.

Flygplats

Zürichs flygplats heter Flughafen Zürich på tysk-schweiziska och ligger strax norr om stadens centrum. Det är mycket modern, och ständigt vinner utmärkelser i världens bästa flygplatser. Här kan du flyga direkt från hela Europa, och från en mängd olika städer i USA, Kanada,Mellanöstern, Emiraten,Asien och Afrika. Totalt använder omkring 31 miljoner passagerare per år Zürichs flygplats.

De företag som erbjuder biluthyrning på Zürichs flygplats är samlade i ett separat centrum precis intill parkeringen märkt P3. Från och med idag kan du hyra en bil från National, Hertz, Budget, Thrifty, Dollar, Avis, Europcar, Enterprise och Sixt på Zürich flygplats.

 • Från Zürichs flygplats till centrum är det bara 9,6 kilometer. Enheten tar dig ca 10 minuter.