Hyrbil Bordeaux

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Bordeaux

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Bordeaux

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Bordeaux från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Bordeaux genom oss.

Bordeaux guide

Bilutleie Bordeaux
Bordeaux Biluthyrning

Bordeaux är en gammal hamnstad med 230 600 invånare (2005). Denna storstad ligger i sydvästra Frankrike vid floden Garonne. Redan 300 år f.Kr. levde kelter i Bordeaux. Staden är känd för sin stora produktion av viner, Bordeaux viner, och dessa har producerats här sedan 18th century.

Attraktioner

Bordeaux fokuserar också på turism, eftersom staden har många vackra Grand Théâtrebyggnader att visa upp – t.ex. Palais Gallien, som består av ruiner av en romersk amfiteater, kan också besökas. En annan stor attraktion är St Andrés katedral från 1096.

I staden är också ett gammalt stort torn, tur St. nicholas, som ursprungligen byggdes som ett utkikstorn för att skydda staden från angrepp. Härifrån kan du njuta av den vackra utsikten. Konstentusiaster bör besöka Musée des Beaux-Arts och se målningar av Matisse, Rubens och Titan. Utöver detta finns det många andra museer och konstutställningar i staden. För shoppingentusiasterna är Gatan Rue Sainte-Catherine Europas längsta shoppinggata med affärer, restauranger och caféer.

Place la Bourse i Bordeaux.

Utforska Bordeaux med biluthyrning

Det finns två saker som sticker ut när det gäller utflykter i Bordeaux-området, nämligen havs- och vindistrikten. Hela kusten är fullpackad med vackra stränder, därav kända och okända badorter. In i landet hittar du flera kända vindistrikt. Byarna här är ofta från före medeltiden, och har oftast en unik och välkomnande atmosfär. Här är några förslag som är enkla att implementera.

Saint Emillion är känd för sin vinframställning.

Saint Émilion – Härlig by och berömda vindistriktet

Saint Émilion är en av de mest kända byarna i dessa regioner, särskilt bland vinkännare. Här kommer människor från hela världen att smaka på de utsökta produkterna, och för att uppleva en äkta och trevlig atmosfär. Byn har medeltida bosättningar, men här finns spår av bosättning här för mer än 35 000 år sedan. Hela Saint Émilion är för närvarande upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Inne i byns centrum finns många bra matställen, där man självklart får smaka på de viner som görs i stadsdelen.

 • Det är bara 40 km till centrala Bordeaux till Saint Émilion. Du kör rakt österut och in i landet, där ungefär halva sträckan går på motorvägen. Du kommer att ta cirka 35 minuter med biluthyrning.
Lacanau är en liten badort med vackra stränder.

Lacanau Ocean – Badorten för alla

Om du är i Bordeaux och vill komma till en vacker strand på Atlanten så snabbt som möjligt, är Lacanau Ocean platsen att köra. Detta är en liten badort som ligger precis vid havet och har samma namn som en större stad som ligger lite längre inåt landet. I Lacanau Ocean finns det gott om restauranger, kaféer, barer och butiker, och du går lätt från stadens centrum ut till de fina stränderna. Klimatet gör detta till ett populärt resmål året runt, men simning kommer sannolikt att ske mestadels under sommarsäsongen. För dem som inte bara vill sola, det finns mer än 100 kilometer cykelvägar runt Lacanau Ocean, och detta är en av de bästa platserna i Europa för dem som vill surfa.

 • Från Bordeaux till Lacanau Ocean är det 58 kilometer, och det mesta av enheten går på landsvägar. Tiden du vill spendera är ca 1 timme och 5 minuter.
Biarritz – en av Europas mest exklusiva badorter.

Biarritz – The Royals ’ Playground på sommaren

Biarritz har varit en av de mest exklusiva badorterna i Europa i ca 200 år. Staden ligger i Biscayabukten, inte långt från Spanien och San Sebastian. I stadens centrum promenerar du bland härliga byggnader från La Belle Epoque, varav några är legendariska hotell och kasinon. I utkanten hittar du romantiska smågator med pittoreska hus, på väg mot de många vackra stränderna. Det är fullt möjligt att åka på en dagsutflykt från Bordeaux till Biarritz, men det bästa är att inkludera minst en övernattning. Nattlivet är bra, restaurangerna är bra, och folklivet spännande, särskilt under sommarmånaderna. Många väljer att köra vidare till San Sebastian, och ofta med omvägar till en av de många och mysiga fiskebyarna som ligger i Biscayabukten.

 • Biarritz ligger 200 km från Bordeaux centrum och du kör på motorvägen genom hela sträckan. Enheten tar normalt 2 timmar om du inte stannar längs vägen.

Arcachon och Dune du Pilat – Europas största sanddyn

Arcachon är en av de mest populära badorterna i Frankrike. Detta beror på att själva staden är trevlig att bo i, och det faktum att du hittar Europas största dyn. Dune de Pilat ligger längs den ständiga stranden som slingrar sig runt Arcachon. Den är över 500 meter hög, och 2,7 kilometer lång. Här bör du överväga att stanna till om du vill komma ut ur Bordeaux för en liten promenad och njuta av de vackra stränderna. Det kan finnas mycket folk i området på sommaren, men samtidigt finns det mer än tillräckligt med utrymme för någon att sola och bada. Det är inte heller fel att besöka Arcachon och sanddynen utanför sommarsäsongen. Området har ett behagligt klimat året runt.

 • För att komma till Dune du Pilat från Bordeaux kör du sydost mot Biarritz och tar av mot Arcachon. Hela resan dit går på motorvägen. Från Archachon fortsätta några kilometer ut till Atlanten och dynen. Hela sträckan är 64 kilometer och du bör beräkna en körtid på ca 50 minuter.
Dune du Pilat är över 500 meter hög, och 2,7 kilometer lång!
Du kan uppleva en hel del vacker arkitektur i Cognac. På bilden kan du se stadshuset i staden.

Cognac – Mer än bara sprit

Cognac är en liten kommun och ort strax utanför Bordeaux. Detta distrikt är välkänt för sina viner och viner druva. Beläget vid floden Charente, har själva staden ett härligt centrum bestående av unika byggnader byggda mellan 1400- och 1900-talen. Här kan du uppleva vacker arkitektur, äta på bra restauranger som serverar lokala specialiteter, lära dig om vinerna, gå till spännande marknader och besöka flera museer och sevärdheter. Det finns också många roliga festivaler som hålls i Cognac, inklusive distriktets största bluesfestival som hålls på sommaren.

 • Det är cirka 120 kilometer mellan Bordeaux och Cognac. Du kör på motorvägen norrut mot La Rochelle, tills du tar av på landsvägar in i landet mot det berömda distriktet. Hela resan tar ca 1 timme och 30 minuter med biluthyrning.
Var extra uppmärksam på skyltarna i Bordeaux.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är inte så svårt att hitta parkering på gatorna i franska städer, men uppmärksamma skyltarna. Till exempel kan vissa gator ha tillåtit parkering endast på ena sidan av vägen. Det är också vanligt med så kallade blå zoner i städerna. Om parkeringsplatsen är markerad i blått kan den endast användas av dem som bor i stadsdelen om bilen ska stå i mer än en timme. I regel gäller detta mellan 09:00 och 19:00 på vardagar.

Vägarna i Bordeaux håller genomgående god standard, men att köra i centrum kan vara utmanande ändå. Det finns många rondeller i staden med flera körfält, och navigering in och ut ur dessa är något stressande när det är mycket trafik. I vissa rondeller har de som kör in i rondellen en förköp, medan det i andra finns de som redan är i rondellen som har rätt att köra. Om så är det här märkt med skyltar.

Flygplats

Namnet på flygplatsen i Bordeaux är Bordeaux–Mérignac Airport, eller Aéroport de Bordeaux-Mérignac på franska. Här finns tre terminalbyggnader, och vilka av planen park by beror på var du kom ifrån. Internationella flygningar brukar använda terminal A, de inrikes flygningar Air France (främst Paris) park vid terminal B, och vissa lågprisbolag parkerar på en separat byggnad (terminal Billi).

Biluthyrningsföretag har sina skrivbord i sina egna små kiosker som står på utsidan av terminalbyggnaderna. Deras bilar är parkerade strax bortom, och du behöver inte transport till parkeringsplatsen av något slag. Från och med idag hittar du 9 biluthyrningsföretag representerade på flygplatsen i Bordeaux. Dessa inkluderar välkända spelare som Avis, Budget, Sixt, Goldcar och Europcar.

 • Från flygplatsen till centrum av Bordeaux är det 12 kilometer, och du brukar spendera mindre än 30 minuter på enheten.