Hyrbil Dublin

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Irland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Dublin

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Dublin

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Dublin genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Dublin. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Dublin guide

Biluthyrning Dublin
Hyrbil Dublin

Dublin – huvudstad i Irland – Ligger där floden Liffey rinner ut i Irländska sjön.Staden har ca. 500.000 invånare (2010). Med en förort ligger befolkningen ökar två gånger (Greater Dublin). Dublin är republiken Irlands politiska, ekonomiska och kulturella centrum. Det är också en stor hamn med varvs-och exportverksamhet. Bland de viktigaste varorna exporteras från Dublins hamn, öl, whisky, kött och skinn. Dublin är Irlands största industristad, och är särskilt känd för sina stora bryggerier (Guinness) och hans whisky produktion.

Några kilometer utanför Dublin är också en viktig färjehamn som serverar passagerartrafiken till Storbritannien.

Dublin grundades av norska vikingar i mitten 800-talet. Rike Dublin var dock besegrades av irländarna i 1014, men vikingarna kom tillbaka och var inte slutgiltigt besegrades av engelska 1171.

Bland attraktionerna i Dublin finns en hel del historiska byggnader. Den mest kända är från 1700-talet – och inkluderar sådana Christ Church Cathedral (protestantiska), som byggdes av ”Norwegian” kung Sigtrygg omkring år 1030. Andra viktiga kyrkor är katedralen St Patrick anglkanske från 1200-talet, där den berömda poeten Jonathan Swift är begravd. Dessutom rekommenderade den romersk-katolska St Marys Cathedral i 1825 ett besök.

Andra kända strukturer inkluderar Dublin Castle (byggd under perioden 1200-talet – 1500-talet) och parlamentet Leinster House från 1745. Dessutom är Bank of Ireland (byggd 1729) och presidentpalatset i den stora och vackra Phoenix Park en av Dublins magnifika byggnader. Phoenix Park är resten av en populär djurpark.

Under 2003 Dublin ett nytt landmärke som 120-meter höga skulpturen The Dublin Spire inrättades i centrala huvudgatan O’Connell Street. Annars är det ganska Square Merrion Square, som lämnades in i 1762, en plats de flesta turister söker.

Dublin är också en mycket intressant kultur och institutioner som Nationalmuseum, National Gallery of Ireland och Municipal Gallery of Modern Art är populära destinationer.

Den närmaste flygplatsen är Dublin Airport, som ligger 10 km norr om staden.