Hyrbil Fez

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Marocko
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Fez

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Fez

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Fez genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Fez. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Fez guide

Biluthyrning Fez
Hyrbil Fez

Fes eller Fez är en inre i den norra delen av Marocko.Staden har knappt 1,2 miljoner invånare (2010) och Marockos fjärde största stad (efter Casablanca, Rabat och Marrakech). Två floder – Oued Fès och Oued Sebou – floder nära stadens centrum och de har haft stor betydelse både för industrin och för jordbruket i området.

Staden grundades 789 av kung Idiris I och fick sitt första universitet år redan 859 Den byggdes i samband med Kairouyine moské. Staden etablerade sig därmed som ett centrum för teologi, kultur och vetenskap, vilket också var en bidragande faktor till Fez igenom mycket av medeltiden tjänade som huvudstad i Marocko.

Staden kan delas in i tre delar: Fez el Bali (gamla stan eller Medina), Fes-Jdid (den nya staden från 1200-talet, där stadens judiska kvarter finns) och Ville Nouvelle, var den moderna staden byggdes av franska Under den koloniala perioden.

Bland attraktionerna i Fez, det finns ett antal vackra moskéer. På 1500-talet, skulle det ha varit 800 i alla, men siffran är nu minskat till omkring 130 Annars Medina, den mest populära attraktionen i Fez. Det anses vara världens största bilfria område. Staden har bevarat sin medeltida struktur med sina smala gator och gränder, utöver att det finns flera moskéer, palats och gamla handel här. Hela Medina är en UNESCO: s världsarvslista.

En särskild ”attraktion” som också förtjänar att nämnas, är den karakteristiska Fez hatt. Det har i själva verket, som namnet antyder, har sitt ursprung här – men från 1800-talet och har producerat flera andra platser, bland annat i Frankrike.

Den närmaste flygplatsen är FEZ-Saiss Airport, som ligger 13 km söder om centrum.