Hyrbil Fuerteventura

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Fuerteventura

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Fuerteventura

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Fuerteventura från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Fuerteventura genom oss.

Fuerteventura guide

Fuerteventura är en spansk ö som ligger i Atlanten utanför Afrikas kust och är den näst största av Kanarieöarna. Ön har omkring 116 800 invånare. Den största staden är Puerto del Rosario.

Ön ligger bara 60 miles (97 km) utanför Afrika och har ett ökenlandskap– där vinden har burit sand över Atlanten från Sahara. Klimatet är torrt och varmt, temperaturen sjunker sällan under 18 grader och stiger sällan över 32 grader. Det är den varmaste på Kanarieöarna och har cirka 300 soldagar om året.

Det finns lite naturlig vegetation och vilda djur och det finns inget sötvatten på ön. Getter, förresten, kan ses mycket – det finns dubbelt så många getter som människor på ön. Här framställs vit getostmaer och är känd internationellt för sin goda smak.

Den högsta punkten är Pico de Zarza på 807 meter över havet, som ligger på mycket söder.

Scener från de världsberömda filmerna Star Wars och Wonder Woman 2 har spelats in på ön, samt flera musikvideor.

Det finns lite naturlig vegetation och vilda djur och det finns inget sötvatten på ön.

Attraktioner

Fuerteventura är främst känt för de underbara stränderna som är bland de bästa i Europa. Vit finkornig sand och kristallklart turkost vatten lockar fler turister till ön. Det finns totalt 152 stränder, så det finns möjligheter att hitta sin alldeles egna strand. Ökenlandskapet är skyddat, så det är orört till skillnad från miniöken på Gran Canaria.

Surfare från hela världen beger sig till ”Hawaii of Europe” för att uppleva vågorna. Ön är ett paradis för vattenaktiviteter! De bästa surfstränderna finns på östkusten och vid staden Corralejo. Livet under vattnet bör också utforskas och båtturer till den okända och obebodda Kanarieöarna Isla de Lobos där det finns goda möjligheter för snorkling. Flera byråer arrangerar både val- och delfinsafari med en guide där du kan uppleva nära kontakt med delfiner. I staden Ajuy kan du uppleva spännande grottor, som tidigare var dolda platser för pirater.

I den historiska staden Betancuria kan du få tur och retur till många av de gamla religiösa byggnaderna. Villa Winter som byggdes av den tyske ingenjören Gustav Winter under andra världskriget är värt ett besök, här finns många historier om huset.

Surfare från hela världen beger sig till ”Hawaii of Europe” för att uppleva vågorna.

Utforska Fuerteventura med biluthyrning

Fuerteventura är en ganska spännande ö att utforska med biluthyrning. Här hittar du många trevliga små fiskelägen,och bergen ger en fin kontrast till de många stränderna och havet. Att visa avstånd till de olika förslagen är inte lämpligt på Fuerteventura. Avstånden är inte hela världen, och människor väljer att stanna på olika platser. Till exempel, om du skulle köra utan ett stopp mellan Corralejo längst i norr, och Morro Jable längst söderut, skulle resan ta dig långt under 2 timmar.

Corralejo – Öns största semestermål

På den nordliga spetsen av Fuerteventura ligger Corralejo. Detta är kanske öns populäraste badort och semestermål. Själva staden har en fin och gammal charm ovanför. Det finns flera bra matställen där, anständiga möjligheter till shopping, och några sevärdheter som kan vara trevligt att få med dem. Den stora flyttande patchen är dock den enorma sandstranden och sanddynerna som ligger strax söder om Corralejos gamla hamn. Här är det över 8 kilometer kritvit sand, och eftersom vägen går längs stranden är det lätt att välja var man vill slå sig ner. Det enklaste och mest bekväma är att parkera på ett av de stora hotellen som ligger nära Corralejo. Då har du restauranger, barer, toaletter, duschar, solstolar och aktiviteter att ta åt dig.

Över fem miles av krita vit strand finns i Corralejo.
Några av de vackraste stränderna på ön finns på Morro Jable.

Morro Jable – Den södra spetsen av Fuerteventura

Längst ner i Fuerteventura ligger den gamla fiskebyn Morro Jable. Här hittar du några av öns finaste stränder, och de går mer eller mindre i en hela vägen till badorten Costa Calma som ligger nästan två miles längre norrut. Staden är ganska tyst, och föredras mest av familjer som är på semester på Fuerteventura. Det finns flera bra restauranger här, några sevärdheter, och mycket att göra på stranden. Den kanske mest populära aktiviteten är att gå från Morro Jable upp till Pico de la Zarza. Detta är öns högsta punkt, och 807 meter över havet. För att utforska de andra Kanarieöarna finns en färja från Morro Jable till både Gran Canaria (Las Palmas) och Teneriffa (Santa Cruz).

Fortaleza del Tostón fyr.

El Cotillo – Fiskarbyn och semesterorten

El Cotillo är en liten stad som ligger på öns nordvästra sida. Platsen är särskilt att föredra bland surfare, eftersom här Atlanten är utmanande. Ändå finns det flera bra badplatser i området, såsom La Concha och Los Lagos ligger på norra sidan av El Cotillo. Där är stränderna härliga, och vattnet är lugnare än längre söder om staden, och du hittar flera laguner som lämpar sig för simning. Det finns fortfarande människor i El Cotillo som lever som fiskare, något du kan njuta av på en av stadens trevliga restauranger. Bland sevärdheterna sticker den gamla och befästa fyren Fortaleza del Tostón ut. Den byggdes på 1790-talet och används fortfarande.

Mirador de Morro Velosa – En av öns bästa utsiktsplatser

Det finns flera underbara utsiktspunkter på ön och som är särskilt populära för dem som vill titta på solnedgången i det vackra landskapet. Många människor beger sig till platser som Barranco de los Canarios, men flera av dessa går utanför misshandlad spår, och därmed något du bör undvika med biluthyrning. Ett bättre alternativ är alltså att köra till Mirador de Morro Velosa. Det finns ett litet café, med fenomenal utsikt, och som är öppen från 10.00 till 18.00 alla dagar utom söndag och måndag. Detta ligger nära byn Betancuria, som också är värd en resa med.

Utsiktspunkt i Mirador de Morro Velosa med fenomenal utsikt.

Oasis Park – Besök djuren i La Lajita

Även Oasis Park i La Lajita kan främst tillgodose de yngsta, är parken också värt ett besök för vuxna. Detta är förmodligen den vackraste djurparken på Kanarieöarna , och dethar också en ganska botanisk trädgård bifogas. I djurparken hittar du över 3000 djur som tillhör över 250 arter. Det är tillåtet att mata dem om du köper lämpligt godis i dina egna dedikerade kiosker. Varje dag finns det flera shower i parken, och särskilt showen med rovfåglar är verkligen en upplevelse. Den bästa dagen i veckan att stanna till med Oasis Park är söndagar. Sedan finns det också marknaden här, där lokala hantverkare och konstnärer säljer sina skapelser.

Vägarna på ön är oftast bra att köra på och det är lätt att ta sig dit.

Parkering och trafik med biluthyrning

Huvudvägarna vid Fuerteventura är oftast bra, och det är ganska lätt att köra runt ön. Observera dock att de många rondeller är ganska nya efter datum, och många av öns invånare använder inte rondellerna som vi är vana vid. Här är genvägar tas, och som har en drivande rättigheter verkar vara oklart för vissa förare.

Inne i de små städerna kan det vara svårt att hitta gatuparkering, men oftast finns det större parkeringsplatser. Du kan också använda hotellets parkering när du besöker olika stränder på ön.

Titta på var du kör på Fuerteventura

Observera att försäkringen på hyrbilen vanligtvis gäller endast vid körning där det finns vägyta. Detta är särskilt viktigt på öar som Fuerteventura, där många kan frestas att köra till till exempel stranden i Cofete. I det här fallet kommer en del av den enheten att köras i någon tuff terräng, och definitivt inte på asfalterade vägar. Som ett resultat kan du bli skadeståndsskyldig vid en olycka, eller vid bilskador, och vissa biluthyrningsföretag kan ta ut extra avgifter för sådana saker.

Kom också ihåg att klargöra med biluthyrningsföretaget i förväg om du vill ta din bil på färjorna till någon av de andra Kanarieöarna.

Du bör hålla dig borta från sandstränder med hyrbilen.

Flygplats

Fuerteventura flygplats kallas också El Matorral flygplats, och ligger vid kusten strax söder om öns huvudstad Puerto del Rosario. Flygplatsen betjänar knappt 6 miljoner passagerare årligen, varav de flesta är turister på en strandsemester. Det finns bara en terminalbyggnad, med en hall på andra våningen, och ankomsthallen på bottenvåningen.

De företag som erbjuder biluthyrning är alla samlade i ankomsthallen i terminalbyggnaden. För närvarande finns det nio spelare, inklusive Avis, Hertz, Europcar och Sixt, samt ett par spanska och tyska biluthyrningsföretag.

  • Från flygplatsen till Puerto del Rosario är det 5,5 kilometer, och du kör sträckan på 5 minuter.
  • Från flygplatsen till Corralejo på öns norra spets är det cirka 37 kilometer, och en körtid på ca 30 minuter.
  • Från flygplatsen till Morro Jable på öns södra spets är det ca 86 kilometer, och en körtid på ca 1 timme och 15 minuter.