Hyrbil Gran Canaria

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Gran Canaria

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Gran Canaria

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Gran Canaria från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Gran Canaria genom oss.

Gran Canaria guide

Gran Canaria Biluthyrning

Gran Canaria är en del av Kanarieöarna som tillhör Spanien och är den näst sydligaste ön. Med en befolkning på cirka 840.000, är det den näst största av Kanarieöarna efter Teneriffa. De första européerna på ön under 1400-talet kallade invånarna i Kanari, som var ursprunget till den kollektiva beteckningen på alla de omgivande öarna. Ön består av vulkaniska bergarter, i norra delen av landet finns det två slocknade vulkaner att besöka.

Den största industrin på ön är turismen, följt av jordbruk mot exportproduktion. Här finns också Europas enda kaffeplantage. Gran Canaria har den mest varierade naturen av alla Kanarieöarna. Den högsta toppen är Morro de la Agujereada på 1956 m ö.h., medan den traditionellt ansågs vara Pico de las Nieves (1949 m).

Ön är ett favoritturistmål med sitt varma stabila klimat året runt. Många reser hit speciellt på vintern för att njuta av solen och ön är bland Europas största resmål för golfentusiaster. Även om många människor förknippar Gran Canaria med solsemestrar, finns det många aktiviteter och sevärdheter att utforska. Gamla mysiga småstäder, vandring i bergen,vingårdar och bananplantager, nöjesparker och utforska grottor.

Attraktioner

Stadslivet med bra shopping och de bästa butikerna finns i provinsens huvudstad Las Palmas. Om du vill ha ett pulserande nattliv kan du bege dig till Playa del Inglés med sina stora nattklubbar och pubar. På restaurangerna bör du smaka på de lokala specialiteterna med färsk fisk, bläckfisk och skaldjur, papas arrugadas – rynkig potatis, den lokala ölen Tropical, queso de cabra – Kanarisk getost och naturligtvis tapas.

Roque Bentayga (1404 m) var ursprungsbefolkningens heliga berg och är ett av de berömda landmärkena tillsammans med Roque Nublo (1813 m)

I historiska Gáldar kan du uppleva den arkeologiska parken Cueva Pintada med välbevarade inhemska grottmålningar. I museet kan du se keramik, gamla mynt och mer utgrävda från området, samt en 3D-show som visar det tidigare livet för ursprungsbefolkningen.

Barranco de Guayadeque är en 10 km lång ravin från kusten och uppe i bergen. Om du inte är mättad med historia, erbjuder staden Guayadeque historiska grottor som användes som gravar för ursprungsbefolkningen, där på senare tid många arkeologiska upptäckter har gjorts. Flera av grottorna är för närvarande bebodda, men betydligt uppgraderade och moderniserade.

I gamla stan i Vegueta kan du uppleva ”La ruta de tapas” varje torsdag där du går från bar till bar och smaka på enkla tapasrätter.

Gran Canaria har ett unikt landskap, här från en grotta på Playa del Cura.

Utforska Gran Canaria med biluthyrning

Det är nästan ett måste att ha en hyrbil på Gran Canaria. Även om de flesta människor reser hit för att bada och njuta av solen, bör du uppleva några av de många spännande och vackra små städer och sevärdheter. Det finns också ett antal vackra naturområden här som är värda ett besök, och särskilt de som ligger uppe i bergen på vulkanen ön. Här har vi plockat ut några av de mest populära kör outs.

Avstånd och körtid till sevärdheterna

Eftersom människor bor på olika platser på Gran Canaria är det inte lämpligt att inkludera avstånd och körsträcka. Du är aldrig långt borta när du har en hyrbil. Till exempel, om du ska köra från Las Palmas till Roque Nublo, som står på toppen och ungefär mitt på ön, det är inte mer än ca 30 miles varje väg. Du brukar ägna drygt en timme åt att köra. Kör en hel cirkel runt ön, och längs kusten, tar dig ca 3 timmar.

Cathedral Santa Ana – en av de vackra byggnaderna i Las Palmas.

Las Palmas – Gran Canaria Stad

Las Palmas är Spaniens nionde största stad, med cirka 390 000 invånare. Här får du en livlig och urban paus från badlivet, och kan ta hand om museer, restauranger, sevärdheter och upplevelser du inte kan hitta annars på ön. En av de största dra plåster är den gamla staden vegueta. Detta var tidigare ”huvudstad” på ön, och även där du hittar de mest spännande byggnaderna. Här kan du besöka Casa de Colón, huset Christopher Columbus bodde ofta i när han planerade sina expeditioner. Den vackra katedralen Santa Ana är också bland höjdpunkterna. Annars är Las Palmas en bra stad att handla i, det finns många bra restauranger där, och du kan naturligtvis också bada och sola på stränderna som ligger på vardera sidan av stadens centrum.

Roque Nublo och Roque de la Rana var förmodligen en del av ett vulkanutbrott för flera miljoner år sedan.

Roque Nublo – Stenen i molnen

Det kanske mest kända landmärket på Gran Canaria är vulkanstenen Roque Nublo. Namnet betyder något sådant som stenen i molnen. Det ser ut som en monolit, som sträcker sig nästan 90 meter rakt mot vädret. Bredvid Roque Nublo står ”lillebror” Roque de la Rana. Förmodligen stenarna gjordes i ett vulkanutbrott flera miljoner år sedan. Människor reser till Roque Nublo för att njuta av utsikten, ta imponerande bilder och att gå en promenad i det unika landskapet. Det finns flera vägar här som är väl markerade. Du kan inte köra hela vägen till berget, men parkera ca 1,5 kilometer under toppen.

Maspalomas – Gran Canarias miniatyröken

Maspalomas är namnet på både badorten som ligger alldeles intill Playa del Ingles, och den 12 km långa stranden som ligger vid staden. Stranden förvandlas till en enorm sanddyn som sträcker sig ända till meloneras plats. Där hittar du också en av öns mest kända sevärdheter, fyren Faro de Maspalomas. Sanddynen är ett skyddat område, med häckningsplatser för många fågelarter. Därför kan du inte promenera på månen där, utan istället måste använda de markerade banor som går genom sanddyn. Du kan också hyra dig en kamel om du inte kan gå själv. Ett besök på Gran Canaria bör omfatta en resa till miniatyr öknen Dunas de Maspalomas, om inte annat att njuta av en av öns bästa stränder.

Miniatyröken i Dunas de Maspalomas är värd ett besök när du är på Gran Canaria.
Staden heter ”Lilla Venedig” med sina små kanaler och vackra hus byggda i italiensk stil.

Puerto de Mogán – Gran Canarias vackraste by?

Den lilla fiskebyn Puerto de Mogán kallas lokalt ”Lilla Venedig”. Detta beror på att byn präglas bland annat av små kanaler, magnifika trädgårdar, små hus byggda i italiensk stil,och mysiga små gator och gränder. Många tror att Puerto de Mogán är Gran Canarias vackraste stad eller stad. Här hittar du också en av öns bästa sandstränder. Stranden ligger i slutet av en liten vik, med lugnt och bekvämt vatten som lämpar sig för simning för hela familjen. Den bästa dagen att besöka byn på är fredag. Sedan finns det stor marknad i stadens centrum, och människor kommer från hela ön för att erbjuda souvenirer, delikatesser, hantverk, och mycket mer. Puerto de Mogán har också flera attraktioner värda att komma ikapp med, inklusive en ubåt som du kan få en tur med.

Basilikan i slutet av gatan med färgglada hus.

Teror – By omgiven av öns vackraste natur

Den lilla bergsbyn Teror finns också bland de småstäder på ön som måste upplevas. Det är inte alltför långt bort från de tidigare nämnda Firgas, och därmed på norra sidan av ön, nära Las Palmas. Här arkitekturen är ganska unik. Många av husen är från kolonialtiden, och är flera hundra år gamla. Här har pilgrimer tagit sig igenom historien, mest för att se den berömda basilikan hedra Jungfru Maria. Varje söndag finns en marknad i Teror, där det mesta handlar om utsökt mat och dryck. Liksom Firgas är Teror också känd för sitt goda källvatten. Terors omgivningar är minst lika stora som själva byn. Om du stannar till, ta dig tid att besöka Parque Rural de Doramas. Bara 2 km från Teror är detta område en härlig plats att ta en promenad.

Firgas – Vacker by med havsutsikt

Firgas är en av de många vackra småstäderna På Gran Canaria, och även bland de äldsta. Det grundades 1488 något uppe i bergen, bara några kilometer väster om Las Palmas. Den mest kända staden är stadshuset, med sitt stora torg, och det imponerande trapphuset Paseo de Gran Canaria. Detta är en av de vackraste och mest unika gatorna du hittar i Europa. Trappan går på båda sidor av ett konstgjort vattenfall med 30 meter fall. Vattenfallet är dekorerat och dandered med blommor, och längs huset väggarna kommer du att se vackra reliefer symboliserar öns olika distrikt. Det finns också andra vackra byggnader i Firgas, och en mängd trevliga restauranger som serverar lokala specialiteter. Firgas är annars känt för att ha det bästa dricksvattnet på Kanarieöarna, och här får du också en fantastisk utsikt över landsbygden och till Atlanten.

En av de mest unika gatorna du hittar i Europa är det imponerande trapphuset Paseo de Gran Canaria. Trappan går på båda sidor av ett konstgjort vattenfall med 30 meter fall.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är mest lätt att hitta parkering på de flesta ställen på Gran Canaria. Antingen hittar man parkeringsplatser med vakter, eller så sätter man bilen i det markerade utrymmet (markerade med blå linjer). På gatorna där det är tillåtet att parkera betalar man i automaten som finns på trottoarerna och måste lämna kvittot synligt i vindrutan på hyrbilen.

I las Palmas centrum finns det något svårare att hitta parkering på gatorna, men här har du flera parkeringshus att välja mellan.

Det är lätt att köra på Gran Canaria för att röra sig längs östkusten. Motorvägen som går från Las Palmas till Arguineguin är bra, och trafiken sällan nära. Det är dock mer utmanande att köra inåt landet på ön och uppför berget. Vägen slingrar sig och lite smal. I bergen bör man köra försiktigt och vara extra uppmärksam.

Det är lätt att köra på Gran Canaria när du rör dig längs östkusten, men kör försiktigt och var extra uppmärksam om du ska upp i bergen.
Trots att det årligen finns över 11 miljoner passagerare på flygplatsen är det tydligt och lätt att hitta.

Flygplats

Flygplatsen på den berömda semesterön kallas officiellt Gran Canaria flygplats (Aeropuerto de Gran Canaria), men kallas ofta Grando flygplats av öns invånare. Det rankas som Spaniens femte största ,med nästan 11 miljoner passagerare per år. Förutom ett stort antal charterflyg landar Ryan Air på bland annat Grando Airport. Gran Canarias flygplats ligger på öns östra sida, och mellan huvudstaden Las Palmas och de mest kända semesterorterna.

Även om flygplatsen hanterar många passagerare, är det klart och okomplicerat. Alla biluthyrningsföretag är samlade ungefär mitt i terminalbyggnaden, med räknare bredvid varandra. Från och med idag finns det 11 företag som erbjuder biluthyrning på flygplatsen. Dessa inkluderar de största internationella aktörerna, såsom Europcar, Hertz, Thrifty, Budget och Sixt, ett tyskt biluthyrningsföretag, och ett biluthyrningsföretag som endast är verksamt på Kanarieöarna (TopCar).

  • Från flygplatsen till Las Palmas är avståndet cirka 25 kilometer, med motorvägen hela sträckan. Körtiden är cirka 20 minuter.
  • Från flygplatsen till Maspalomas och Playa del Ingles är avståndet cirka 30 kilometer. Körtiden på motorvägen är cirka 20 minuter.
  • Från flygplatsen till Arguineguin är det cirka 43 kilometer, med körtid på ca 30 minuter.