Hyrbil Gdańsk

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Polen
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Gdańsk

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Gdańsk

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Gdańsk genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Gdańsk. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Gdańsk guide

Biluthyrning Gdańsk
Hyrbil Gdańsk

Gdańsk (tyska: Danzig) ligger i norra Polen, närmare bestämt Wisła floden som rinner ut i Gdansk-bukten.Själva staden har en befolkning på cirka 457 tusen (2010), och tillsammans med närliggande städer Gdynia och Sopot, en större stadsregion med mer än 1 miljon invånare (”Tri-City”).

Gdańsk – tillsammans Gdynia – Polen största hamn och hamnarna i de två städerna hanteras som en enhet.

De traditionella branscher som varvs-, petrokemi, kemi-och livsmedelsindustrin är fortfarande viktigt, men sedan 1990-talet det ar genomgått en betydande omstrukturering av andra branscher, och bland nyare tillväxtbranscher är elektronikindustrin, datorteknik, telekommunikation, kosmetika och läkemedel.

Gdańsk diskuterade för första gången i år 980 och var en Hanseatic på 1200-talet. År 1308 erövrades av Tyska orden. Från 1300-talet och fram till 1945, är staden ofta nämns av det tyska namnet, Danzig. Senare har staden varit under alternerande regel, men har sedan 2 Andra världskriget var en av Polens mest inflytelserika städer.

Gdansk är också en viktig pedagogisk och kulturella centrum, med universitet, högskolor, forskningsinstitut, Nationalmuseum, opera, zoo mm

Gdańsk var tidigare känd för sina arkitektoniska monument. Efter den stora förstörelsen under andra världskriget, de flesta av dagens återuppbyggas. Detta inkluderar Gamla stan (Stare Miasto) med sina gavelhus från 1500-1700-talet och smala, slingrande gator och den vackra och imponerande gamla torget ”Long Market.” Den rikt ornamenterade Maria kyrka (byggd under perioden 1343 till 1502), för en stor del förstördes 1945, är en av de största i Europa (längd 105 m, bredd 66 m, tornhöjd 78 m). Staden har också många andra fantastiska kyrkor. Specifika strukturer är också Krantor från 1411 med sjöfartsmuseet och renässansen rådhuset i 1605, med sin 82 meter höga tornet.

En stor turistattraktion är också den gamla kranen ”Stary Zuraw” från 1300-talet, där det i dag finns ett sjöfartsmuseum.

Den närmaste flygplatsen är Gdansk Lech Walesa Airport, som ligger 12 km nordväst om staden.