Hyrbil Polen

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Polen

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Polen

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Polen från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Polen genom oss.

Polen guide

Bilutleie Polen
Biluthyrning Polen

Polen ligger i nordöstra Europa, på Östersjöns östra strand. Landet gränsar till Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ukraina, Vitryssland, Hviterussland Ryssland och Litauen. Befolkningen beräknas till 38,2 miljoner. (2010), varav 1,7 miljoner är bosatta i huvudstaden Warszawa.

Andra större städer i Polen är Kraków (756 600 innb.), Lòdz 753 000 innb.), Wroclaw (633 000 innb.), Poznań (561 000 inb.) och Gdànsk (456 000 inb.).

Stora delar av Polen ligger på den nordeuropeiska lågslätten, som sträcker sig från Ural i öster till Nederländerna i väster. Längst i söder hittar vi dock de bergiga områdena sudetene- och karpaterna, där de högsta topparna sträcker sig på några tusen meter över havet. Brunnen och väl över 1000 km lång flod Wisla flyter genom landet, och har traditionellt varit ”livsnerven” i huvudstaden Warszawa.

Huvudstaden är ett av de mest populära turistmålen i Polen. Detta är en traditionell kulturstad med ett antal museer, konsertsalar och gallerier. Dessutom är det ett livligt nattliv och shoppingstad. Arkitektoniskt är det också intressant, och hela gamla stan står för den anledningen på UNESCO: s världsarvslista.

Polens största och viktigaste flygplats är Warszawa Frederic Chopin International Airport, som ligger 10 km söder om centrum av huvudstaden. En annan flygplats med tung trafik är Gdansk Lech Walesa International Airport.

Körning i Polen

Motorvägarna i Polen är oftast i gott skick, och lika bekväma att köra på som i de flesta andra länder. Standarden på landsvägarna är dock varierad något, och några av dem är ganska dåliga. De värsta vägarna finns oftast på platser där det finns lite trafik, och där de flesta turister fortfarande inte reser. Du bör köra defensivt i Polen ändå, och särskilt i utkanten. Också betala extra uppmärksamhet om du kör efter mörkrets inbrott, eftersom många sträckor saknar belysning.

I Polen, dagtid dagtid dagtid dagtid dagtid dagtid dagtid körljus krävs.

Trafikregler i Polen

 • I Polen, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriskt på bilen 24 timmar om dygnet.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 12 år eller yngre än 150 cm ska alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämplig för barnets längd och vikt.
 • Barn ska inte sitta i en barnstol vänd bakåt i framsäten med krockkudde.

Hastighetsbegränsningar i Polen

Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Bostadsområde: 20 kilometer/h.
 • Städer och städer: 50 kilometer/h (60 kilometer/h mellan 23.00 och 05.00).
 • Landsvägar: 90 kilometer/h.
 • Fyrfiliga vägar i tätorter: 120 kilometer/h.
 • Motorvägar: 140 kilometer/h.

Observera att i Polen hastighetsgränsen i bostadsområden är inställd på natten.

På landsvägarna i Polen är hastighetsgränsen 90 km/h om inget annat anges.

Alkoholgräns i Polen

I Polen är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5° (0,5 g/l). Om du har en alkoholnivå över 0,5, kommer det att resultera i böter och du riskerar att konfiskera ditt körkort.

Rekommenderade biluthyrningsbilsuthyrningstjänster

Turismen i Polen har varit i rekordfart under de senaste två decennierna, men landet anses fortfarande vara en något oupptäckt pärla på den fronten. Förutom ett antal vackra städer, med medeltida bosättningar, är Östersjöns kust bidrar till att göra landet till ett populärt semestermål. I Polen kan du kombinera de vackra, gamla och ärevördigas intressen, med sol och bad på några av Europas bästa stränder. Här är några förslag på utflykter som är lätta att slutföra när du har en hyrbil.

Den fashionabla badorten Sopot har lockat turister till spa-semestrar sedan 1600-talet.

Polska Rivieran

Området mellan städerna Gdynia och Gdansk kallas ofta den polska rivieran. Här hittar du en av Europas finaste och längsta stränder, medkritvit och ren sand. Ungefär halvvägs mellan de två hamnstäderna är Sopot, en fashionabel badort som har lockat människor som reser på spa-semestrar ända sedan 1600-talet. Strandpromenaden i Sopot är hela 511 meter lång, och med den anses vara den längsta i Europa. Längs strandpromenaden finns exklusiva spahotell, trendiga barer, små butiker och många bra fiskrestauranger. Det finns också andra badorter längs Rivieran som inte är lika lyxiga som Sopot, där stranden är lika stor, och semesterlivet lika bekvämt. I detta område hittar du också många sevärdheter, såsom det UNESCO-listade Malbork-slottet.

Den medeltida staden Toruń har flera byggnader som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Den medeltida staden Toruń

Den medeltida staden Toruń ligger helt centralt i den norra halvan av Polen och nås lätt med biluthyrning från städer som Warszawa, Poznan, Lodz och Gdansk. Invånarna i Polen är på något sätt bortskämda när det gäller vackra och gamla städer, men många tror att Toruń är i en klass för sig, tillsammans med bland annat Krakow. Ett antal av monumenten och byggnaderna i Toruń finns med på UNESCO:s världsarvslista,varav flera går tillbaka till 1200- och 1300-talen. En av de mest populära sevärdheterna är huset som astronomen Nicolaus Copernicus bodde i, och som idag är ett museum i hans namn. Copernicus är erkänd som den som bevisade att planeterna kretsar kring solen, vilket inte var en särskilt populär idé vid den tidpunkt han bodde i. Toruń är annars känd för att vara den stad som uppfann pepparkakorna. Om du besöker en av de mysiga caféer, kommer du naturligtvis serveras många sorter av konditorivaror, och de är bra för en kopp kaffe.

Krakow och Auschwitz

Kraków är bland de vackraste städerna i Europa, med en gammal stadskärna i centrum full av magnifika byggnader från medeltiden. Naturligtvis är Stare Miaso en UNESCO världsarvslista. Där kan du bland annat se den vackra Mariakyrkan, den stora marknadsplatsen Rynek Główny, världens äldsta ”köpcentrum” Sukiennice, och stadens gotiska rådhus från 1400-talet. På kullen i utkanten av Gamla stan, och precis vid Floden Wisla, är Slottet Wawel och dess tillhörande katedral troner. Trots allt det vackra Kraków har att erbjuda är det fortfarande stadens historia från andra världskriget som lockar flest besökare. Koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau ligger cirka 5 mil väster om stadens centrum och är idag ett museum och minnesmärke som vittnar om nazisternas grymheter under kriget. För den historieälskande är Oskar Schindlers fabrik– det judiska kvarteret Kazimierz, Galiciens museum och stadens synagoga från 1400-talet – också värt besöket.

I utkanten av Gamla stan, vid floden Wisla, ligger slottet Wawel.

Den gamla staden Lublin med seeworthy gamla byggnader.

Lublin i öst

Lublin ligger ganska långt öster om Polen, och nära gränserna för både Vitryssland och Ukraina. Det är dock inte längre där från Warszawa än du kan nå med en hyrbil på mindre än två timmar. Staden är mycket vacker och har ett antal unika sevärdheter att visa upp. Här reser också färre personer jämfört med exempelvis Gdansk och Krakow. Besökare i Lublin upplever därför en mer avkopplande atmosfär än vad du hittar någon annanstans. Lublins gamla stadskärna är intim, med många vackra byggnader, smala och mysiga gågator, och med trevliga matställen överallt. Staden har också en av landets finaste katedraler, ett medeltida slott från 1400-talet,och ett antal spännande museer. Lublin är också känt för sina utmärkta bryggerier, och besökare bör ta sig tid att smaka på varorna på en av de trevliga pubarna i centrum.

Hela halvön med inbjudande stränder ligger vid Gdanskbukten.

Kör längs Östersjön

Nästan hela kusten från Świnoujście vid gränsen till Tyskland, till Hel halvön ligger på Gdanskbukten, är täckt med vackra stränder. En körning längs denna del av landet är särskilt trevligt att genomföra på sommaren. Då är badtemperaturen fin, i badorterna finns det mycket folkliv och du kommer att uppleva några av de bästa med Polen. Till exempel, stanna till vid Międzyzdroje, semesterorten som Polens film- och TV-stjärnor reser till när de tar en sommarsemester, och när staden är värd för festivaler. Besök också den vackra nationalparken Słowiński, känd för sina unika sanddyner, ochde två små städerna Ustka och Leba som ligger på vardera sidan av naturområdet. Förutom flera trevliga småstäder och badorter finns det också många spännande sevärdheter längs kusten. Du hittar särskilt många vackra byggnader i staden Kołobrzeg, inklusive stadens basilika, och envacker fyr från 1600-talet. Om du börjar din resa till väst, se till att också komma ikapp Sopot, Gdynia och Gdansk efter att du har passerat Hel halvön.

Företag du kan hyra en bil från i Polen

Det finns några polska företag som erbjuder biluthyrning, såsom Panek och Express Rent a Car, men i begränsad utsträckning. På flygplatser och på andra håll i landet är det främst de stora internationella företagen som dominerar marknaden. Företag som Hertz, Avis, Sixt, Europcar och Budget finns överallt, och nästan lika mycket som företag som Dollar och Thrifty.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Polen

Vad är åldersgränsen för att hyra en bil i Polen?

Hyresgästen och föraren måste vara minst 21 år i Polen. Dessutom måste föraren ha haft körkort i minst 1 år. Dessa krav är också ställda för eventuella ytterligare drivrutiner. Det är vanligt att en tilläggsavgift för alla förare under 25 år.

Är det säkert att köra i Polen?

Polen hör inte till de säkraste länderna i Europa när det gäller antalet olyckor i trafiken. Trots det inträffar risken för en olycka låg. Du bör ägna mer uppmärksamhet åt särskilt mötande trafik på tvåfiliga landsvägar, och det rekommenderas att du kör lite defensivt. Lämna aldrig bilen med värdesaker i, även i bagageutrymmet.

Behöver jag ett internationellt körkort i Polen?

Om du har ett körkort från ett EU- eller EES-land behöver du inte något internationellt körkort (IDP) i Polen. Om du har körkort från USA, Kanada, Karibien, Sydamerika, Australien, Asien eller Afrika krävs internationellt körkort. Tänk på att IDP endast kan utfärdas i det land du kommer ifrån.

Måste jag hämta och släppa bilen på samma ställe när jag hyr i Polen?

Enkelriktad uthyrning accepteras av alla biluthyrningsfirmor i Polen, men det beror normalt på att företaget har kontor på båda platserna. Vissa företag tar ut en liten avgift för enkelriktad uthyrning, medan andra erbjuder gratis enkelriktade hyror.

Kan jag köra till Kaliningrad, Ukraina eller Vitryssland med min hyrbil?

Om du kan köra din hyrbil till Kaliningrad, Ukraina eller Vitryssland beror på vilket företag du hyr. De flesta företag är restriktiva när landet i fråga inte är medlem i EU/EES, och särskilt dessa tre länder. Om företaget du hyr av accepterar att bilen är inkluderad utanför EU/Schengen måste du räkna med att behöva betala ytterligare försäkring/avgift.

Är det vanligt att vägtullar bås i Polen?

Antalet motorvägsövergångar i Polen är något begränsat, och alla är avgiftspliktiga på hela eller delar av sträckorna. Detta gäller för närvarande för vägar märkta A1, A2, A4 och A8. Avgiften beror på hur långt du kör på motorvägen, och du betalar i vägtullar bås när du ska ta av. Priset är relativt lågt och du kan betala med både kreditkort och kontanter. För betalning med kontanter accepteras Zloty, Euro och USD.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Polen?

Nödnumret i Polen är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Polisen – 997
 • Brandkår – 998
 • Medicinsk hjälp – 999
 • Vägassistans – 9637

Destinationer