Hyrbil Venedig

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Italien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Venedig

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Venedig

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Venedig från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Venedig genom oss.

Venedig guide

Bilutleie Venezia
Venedig Biluthyrning

Venedig ligger i nordöstra Italien vid Adriatiska havet och är huvudstad i regionen Veneto. Staden har cirka 270 000 invånare (2011). Venedig ligger på 118 öar i Laguna Veneta (Venediglagunen), och staden är mycket känd för sina kanaler,gondoler, dess arkitektur och dess historia.

Venedig har över 40 km kanaler, och den mest kända är ”Canal Grande”. Staden har mer än 400 broar som binderstaden samman , och en stor del av både passagerar- och varutransporter sker på kanalerna.

Venedig är ett populärt turistmål och cirka 15 miljoner besöker staden årligen. Turismen är också stadens främsta inkomstkälla.

Attraktioner

Venedigs historiska stadskärna krälas genom kanaler och har många ståtliga palats, kyrkor och smala gator. Doges palats från 1100-talet – ”Palazzo Ducale” – är en av dem, och detta var tidigare en regeringsbyggnad och rättssal.

Markusplatsen – ”Piazza San Marco” är en populär mötesplats för turister i Venedig. Torget är 175 meter långt och 82 meter brett, och omges av kontorsbyggnader från 1400- 1700-talet. Det finns också Markus basilika ”Basilica San Marco” från 1063 med sitt 99 meter höga klocktorn, som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Venedig är världskänt för sina kanaler och båtturer med gondoler.

Annars är Suckarnas bro från 1597 och Rialtobron från slutet av 1500-talet populära sevärdheter.

Venedig är värd för ett antal årliga konst-, musik- och teateraktiviteter.

Utforska Venedig med biluthyrning

Även om det finns mer än tillräckligt för att se och uppleva i Venedig, är det inte fel att ta några utflykter till andra platser i regionen. I detta område i Italien finns det väldigt många spännande städer som har en lång och intressant historia. Det är också en kort bit till Alperna, med vackra bergsbyar i vacker natur. Här är några förslag på de mest populära dagsutflykterna med biluthyrning.

Havet i Jesolo.

Lido di Jesolo – Badort med utmärkt strand

Om du känner för att sola och bada medan du är i Venedig, är den lilla staden Jesolo en utmärkt plats att ta en biltur till. Där hittar du en av Italiens största och bästa stränder, Lido di Jesolo. Sanden är ren och bekväm, det finns plats för tusentals badare på samma gång, och du hittar allt du behöver för en bekväm vistelse i solen. Solstolarna fodrar upp längs den fler kilometer långa stranden och kan hyras till ett rimligt pris. Här finns även rena och prydliga toaletter och duschmöjligheter. Längs stranden hittar du de barer, restauranger och kaféer close-in. På kvällar och nätter finns ett pulserande folkliv längs stranden,men Lido di Jesolo är fortfarande en mycket trygg och familjevänlig plats. Många människor väljer faktiskt att stanna här när de i första hand tänker uppleva Venedig. Avståndet är kort, och det är sällan fel att välja ett hotell som ligger på en vacker strand.

 • Från Venedig till Lido di Jesolo är det cirka 45 kilometer. Enheten går på fastlandet runt viken och tar cirka 45 minuter.
Basilikan San Vitale är prydd med vackra mosaiker från 5:e och 500-talet.

Ravenna – Mosaikstaden vid Adriatiska havet

Ravenna är en medelstor stad som ligger en bit söder om Venedig, längs kusten i Adriatiska havet, och nära Rimini. Det var huvudstad i vad som utgjorde västra romerska riket i 5: e århundradet, och i århundraden efter att Ravenna etablerat sig som ett centrum för konst, kultur, religion och handel. Staden har en gammal stadskärna med 8 byggnader som finns med på UNESCO:s världsarvslista,liksom många andra sevärdheter. Bland de mest kända är mausoleet Galla Placida, och basilikan San Vitale, som båda är prydda med vackra mosaiker från den 5:e och 500-talet. I Ravenna finns ofta klassiska konserter med kända artister, det finns många kulturfestivaler där, och staden tilltalar särskilt de som är intresserade av historia. Mattraditionerna är också något som invånarna kan vara stolta över, och du hittar restauranger som serverar utsökt mat i alla prisklasser. Det är inte heller långt till stadens centrum tills du når vackra stränder vid Adriatiska havet.

 • Från Venedig till Ravenna är det 144 kilometer om du kör den snabbaste vägen som går längs kusten. Körtiden är då ca 2 timmar och 15 minuter.

Cortina d’Ampezzo

De flesta människor säger bara Cortina när de hänvisar till Cortina d’Ampezzo, och staden är känd som en av Italiens största skiddestinationer. Den ligger i Dolomiterna, ett bergsområde som tillhör Alperna i södra Tyrolen. Om du besöker Venedig på vintern och har en hyrbil, är detta staden att gå till för att åka skidor. Det finns mer än 100 preparerade backar i området, och tillsammans utgör dessa över 1200 kilometer spår. Cortina är också ett bra ställe att stanna till på sommaren. Dolomiterna är lika vackra då, och du kan nå topparna med antingen skidliftarna, gondolerna eller till fots. Själva staden kännetecknas av vacker bosättning, omgiven av lika vacker natur. Shoppingmöjligheterna är goda ,och du hittar mer än tillräckligt med läckra matställen, kaféer och barer i Cortina.

 • Från Venedig till Cortina d’Ampezzo är det 158 kilometer. Enheten utan att stanna tar normalt ca 2 timmar.
I Dolomiterna ligger staden Cortina d’Ampezzo, som är känd som en av Italiens största skiddestinationer.
I centrum finns många vackra byggnader från medeltiden och framåt med en bra blandning av arkitektoniska stilar.

Padua – En av norra Italiens mest storslagna storstäder

Padua är en relativt stor stad, med ungefär 215 000 invånare. Det tros vara en av de äldsta städerna i norra Italien, och sägs ha först fastställts av den trojanska prinsen Aeneid cirka 1200 år f.Kr. Stadskärnan anses mycket vacker, och du hittar bland annat världens äldsta botaniska trädgård här. Trädgården är från 1545 och är en UNESCO världsarvslista. I centrum finns naturligtvis också många vackra byggnader från medeltiden och framåt, med en bra blandning av arkitektoniska stilar. Kultur och konst är två begrepp som kännetecknar Padua. Många välkända konstnärer har här sitt ursprung, eller bosatte sig i staden. I stadens museer kan du se några av de mest kända målningarna och skulpturerna i världen. Du hittar också många kyrkobyggnader här som är unikt prydda av kända konstnärer. Padua är också känt för att ha en lugn och bekväm atmosfär än i Venedig, eftersom det finns färre turister i denna stad. Bra shopping och matupplevelser är också nyckelord som kan användas om Padua.

 • Det är bara 50 km från Venedig till Padua. Biluthyrningen tar inte mer än cirka 40 minuter.
Ljublana har kanske den mest behagliga atmosfären bland europeiska huvudstäder.

Ljubljana – Europas mest trevliga huvudstad

Sloveniens huvudstad är inte långt från Venedig och är en av de bästa åkattraktionerna du kan unna dig själv när du är på den här sidan av Italien. I Ljubljana hittar du ett unikt nattliv, ett mycket vackert centrum, många sevärdheter och kanske den mest behagliga atmosfären bland europeiska huvudstäder. Ljubljana är också en mycket säker stad att resa i, och dess invånare anses tillmötesgående, hjälpsamma, och glad att ha en pratstund med dem som kommer på besök. Många åker till Ljubljana för att äta på restaurangerna där. Matlagning har blivit en viktig ingrediens i stadens kultur, och restauranger hämtar inspiration både lokalt och från grannländerna. Tillgången till råvaror av alla slag är mycket god. Det är prisvärt att äta ute i Ljubljana, även på lyxrestaurangerna. Det händer också alltid något kulturellt spännande i staden. Kontrollera i förväg om du kan fånga en konsert eller festival när du stannar till.

 • Från Venedigs centrum till Ljubljana i Slovenien är det cirka 240 kilometer. Körningen där tar ca 2 timmar och 40 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

Om du är på en dagstur till Venedig, överväga att lämna din bil i en av fastlandet parkeringsmöjligheter,precis intill Ponte della Libertà. Därifrån kan du ta båten eller bussen in till staden. Själva centrum av staden är mest tillgänglig till fots eller i en gondol, och motordrivna fordon är inte tillåtna där. Den stora majoriteten av stadens historiska centrum ligger inom en så kallad ZTL-zon (Zona Traffico Limitato). Det finns också några parkeringsmöjligheter i slutet av bron på ön själv, och nära järnvägsstationen, men här priserna för parkering är något högre.

Flygplatsen har blivit den fjärde största i Italien mätt i antalet passagerare.

Flygplats

Flygplatsen som betjänar Venedig heter Venedigs flygplats Marco Polo. Den ligger på fastlandet norr om staden, med endast en kort bilresa via bron Ponte della Libertà in till centrum. På grund av Venedigs popularitet har flygplatsen blivit den fjärde största i Italien när det gäller antal passagerare. Det finns cirka 11 miljoner människor per år som har kommit och avvikit härifrån. Du kan flyga direkt till Venedig från de flesta europeiska storstäder året runt. Det finns också direktflyg från flera städer i USA, Emiraten, ochnågra lansar i Nordafrika.

Biluthyrningsföretagen på Marco Polo Airport är samlade i ett separat centrum nära parkeringsanläggningen som är märkt med P1. Här finns också hyrbilen du ska hämta, och du levererar även på samma plats. Centret ligger på tredje våningen i terminalbyggnaden. Från och med idag finns det 10 biluthyrningsföretag på denna flygplats, inklusive internationella aktörer som Sixt, Hertz, Europcar, Avis och Enterprise, samt några italienska företag som Maggiore och Autovia.

 • Från Venedig Marco Polo flygplats till centrum av Venedig är det ca 13 kilometer. Körningen tar cirka 15 minuter.