Hyrbil Istanbul

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Turkiet
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Istanbul

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Istanbul

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Istanbul genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Istanbul. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Istanbul guide

Biluthyrning Istanbul
Hyrbil Istanbul

Istanbul är Turkiets största stad – med 13,5 miljoner invånare (2011). Staden ligger på Bosporen – som skiljer Asien och Europa. Tors hängbroar över Bosporen förbinder stadsdelarna.

Istanbul är en mycket gammal stad – som grundades ca. 660 f Kr. Istanbul är idag Turkiets största hamn och största industriella centrum. Staden är också landets viktigaste ekonomiska, kommersiella och kulturella centrum.

Den historiska och arkitektoniskt intresse lockar många turister – och det finns de magnifika palats, monument och moskéer – förutom den exotiska kulturen och färgstarka basarer.

Istanbul har också ett antal konstgallerier, museer, teatrar och opera – och den historiska delen visas som en UNESCO: s världsarvslista.

Hagia Sofia är den största och mest imponerande bysantinska monument i Istanbul. Detta byggdes på 500-talet, och omvandlas till en moské i 1453.

En annan viktig attraktion i Istanbuls Topkapipalatset från 1462, ligger i en stor park. Tidigare stannade i sultanens med sitt harem, men idag slottet omvandlas till ett museum.

Andra attraktioner i staden inkluderar Irene kyrka från 300-talet moské ”Little Hagia Sophia” från 536, den ”Blå moskén” (Sultan Ahmed moskén) från 1616, Suleymaniye moskén från 1500-talet och Dolmabahce-palatset från 1853.

”Grand Bazaar” rekommenderas också ett besök i Istanbul. Detta är en labyrint-liknande stadsdel med otaliga butiker och försäljningsställen. Dessutom bör du besöka det arkeologiska museet – ett museum för turkisk och islamisk konst från 600-talet till 1900-talet.

Istanbul är annars ett zoo, ett akvarium och en botanisk trädgård.

Stadens största flygplats – Atatürk International Airport – flygplatsen ligger 25 miles sydväst om centrum.