Hyrbil Kapstaden

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Syd Afrika
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Kapstaden

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Kapstaden

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Kapstaden från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Kapstaden genom oss.

Kapstaden guide

Bilutleie Cape Town
Kapstaden Biluthyrning

Kapstaden (Afrikaans: Kaapstad) är huvudstad i den sydafrikanska provinsen Western Cape. Staden ligger vid Table Bay, lite norr om Cape Good Hope. Runt om i staden finns flera höga berg – bl.a. Lion’s Head, Devil’s Peak och det nästan 1100 meter höga Taffelberget. I bukten utanför staden ligger den tidigare fängelseön Robben Island, känd som den plats där Nelson Mandela fängslades i ett antal år. Befolkningen i Kapstaden själv är runt 850.000 (2010), men om hela storstadsområdet ingår, stiger befolkningen till nästan 3,5 miljoner. Med det är Kapstaden Afrikas tredje största metropol.

Kapstaden är en av Sydafrikas viktigaste exporthamnar. Här skickas den bland annat. guld, diamanter och frukt. I övrigt har staden en omfattande och varierad industri – samt ett stort varv. Under de senaste åren har turismen också blivit en viktig affärsväg.

Kapstaden uppstod på 1600-talet som en viktig proviantstation för nederländska fartyg på väg till Indien, och blev också ett nav för invandrare. Omkring år 1800 blev staden besatt av engelsmännen. Kapstaden har haft stadsstatus sedan 1840. Efter år av protester mot den sydafrikanska apartheidregimen, på 1980-talet var staden ett centrum för uppror och demonstrationer.

Attraktioner

Dagens Kapstaden är en modern metropol med bred, gator och avenyer – samt ett antal stora parker. Några historiska minnesmärken har dock bevarats – och de hör till stadens främsta sevärdheter. Det gäller bland annat den holländska rösterna från omkring 1670 (Castle of Good Hope). Det är nu hem till ett militärt museum. Även Slave Lodge (Kulturhistoriska museet) är väl värt ett besök. Det är inrymt i en byggnad från 1679 – som ursprungligen användes för att ”lagra” slavar. Senare har bland annat Högsta domstolen var här. Idag finns ett historiskt museum i byggnaden – även med avdelningar för keramik, verktyg och leksaker. Också, kyrkan Groote Kerk från 1836 anses vara en av Kapstadens sevärdheter.

De flesta turister i Kapstaden kommer att göra ett besök på fängelseön Robben Island. Den ligger tolv kilometer utanför staden och har använts som fängelse sedan 1600-talet. Det var här fredspristagaren Nelson Mandela satt fängslad i 27 år. Sedan 1997 har Robben Island varit ett museum. Det finns färjor till ön från hamnen i Kapstaden.

Annars är ett besök på toppen av Taffelberget en spektakulär upplevelse. Du kan antingen gå till fots eller använda en gondol.

Fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år.

Utforska Kapstaden med biluthyrning

Området runt Kapstaden erbjuder skarpa kontraster. Vid kusten kommer du att uppleva vackra stränder, pittoreska småstäder, vackert hav och ett myllrande djurliv som inkluderar valar, pingviner och delfiner. Inåt landet har du de stora vinområdena, innan du når bergskedjan som breder ut sig runt Cap-området. Där möter man lejon och elefanter i ett savann- och ökenlandskap som är unikt. Här är några förslag på de bästa bilkörningsbilarna med biluthyrning.

Vinspårvagnen Franschhoek tar dig till de olika vingårdarna.

The Winelands – Ta spårvagnen mellan vingårdarna

En av de bästa utflykterna från Kapstaden är att besöka The Winelands, och sedan utforska de olika vingårdarna med Franschhoek Wine Tram som slingrar sig genom dalen. Dessa är i grunden 8 olika spårvagnruttar, var spårvagnarna sig själv är en sikt i honom. De är gamla och ärevördiga, och på två våningar, så passagerarna får njuta av utsikten över landskapet mellan gårdarna. Start och stopp ligger i staden Franschhoek, där du enkelt kan parkera din hyrbil intill spårvagnsstationens byggnad. Turerna i vingårdarna är mycket populära och bör bokas i förväg. Om du är intresserad av vin, överväga också stoppa av Stellenbosch, som är en liten omväg på vägen till Franschhoek.

 • Den kortaste vägen från Kapstaden till Franschhoek är 76 kilometer lång. Utan stopp längs vägen, eller en omväg till Stellenbosch, kommer enheten att ta knappt 1 timme.
Det finns en linbana upp till den gamla fyren vid Cape Point. Här kan du njuta av den vackra utsikten.

Cape Point och Cape det goda hoppet

Bara några kilometer från varandra är dessa två punkter bland Kaphalvöns populäraste sevärdheter. Här kan du få en av dina bästa naturupplevelser någonsin. Det är särskilt vackert vid Cape Point, som reser sig över det vilda havet på en klippklippa. Där finns en linbana upp till den gamla fyren, där utsikten kan beskrivas som bländande. På vägen från Kapstaden till de två utsiktsplatserna passerar du bland annat Simonstown. I denna stad kommer du nära en av Sydafrikas pingvinkolonier.

 • Det är drygt 60 kilometer från centrala Kapstaden ner till Cape Point. utan att stanna tar körningen ca 1 timme och 10 minuter.

Den Karoo – Safari bara två timmar från Kapstaden

Området som kallas Karoo är något diffust avgränsad, men de flesta människor tror att det handlar om landskapet som börjar bakom bergen som omger Kapstaden. Denna partiella öken erbjuder många fantastiska naturupplevelser och är ett av de närmaste områdena du kan resa till för att se vilda djur. Till exempel i Aquila Private Game Reserve, gördetta. I den parken får du se alla ”stora fem”, som är lejon, elefanter, noshörningar, leopard och buffel. I Karoo finns också många udda småstäder som kan vara roliga att stanna till, det finns strutsgårdar där, du hittar aktivitetscentra med alla typer av extrema sporter,samt flera safariparker.

 • Det är cirka 180 kilometer från centrum av Kapstaden till Aquila Private Game Reserve. Körtiden är 2 timmar, av som ungefärligt 60 kilometer är på motorwayen.
 • Karoo är ett stort område, som sträcker sig ca 800 kilometer mot Lesotho.
Två Cape Hartebeest i Karoo.

Paternoster – En av Afrikas äldsta fiskebyar

Beläget norr om Kapstaden, anses denna fiskeby vara en av kontinentens äldsta. Det är också bland de vackraste, och en av landets mest populära turistmål. Här kan du övernatta i trevliga, små vitmålade stugor, och besökaflera underbara fisk- och skaldjursrestauranger. I området hittar du härliga stränder med kritvit sand, du kan se valar och delfiner i havet utanför, och det finns ett myllrande fågelliv här med över 250 olika arter att upptäcka. Det finns många aktiviteter att ta sig mellan måltiderna, som havskajak,fiske från land eller båt, dykning, hummerjakt,med mera.

 • Det är 150 kilometer från Kapstaden till Paternoster, och hela sträckan går på en landsväg. Med inga stopp längs vägen kommer enheten att ta ca 1 timme och 50 minuter.
Paternoster med sina kritvita stränder.
Cape Agulhas är den sydligaste punkten på kontinenten.

Cape Agulhas – Afrikas sydligaste punkt

Många tror felaktigt att antingen Cape Point, eller Cape det goda hoppet, är kontinentens sydligaste punkt. Den titeln tillhör istället Cape Agulhas, som är en udda strax utanför staden med samma namn (Agulhas). Här möts Atlanten och Indiska oceanen, i vad som är ett av de mest utmanande vattnen för sjömän att runda Afrika. Bland höjdpunkterna i Agulhas finns den gamla fyren som står på lyselandet. Detta är Sydafrikas äldsta i sitt slag, och de som går uppför trappan till tornet kommer att ha en oförglömlig utsikt. Strax bortom söder finns ett skeppsbrott som också bör besökas om man stannar till. Också överväga att ha en herrmåltid på en av de många bra restauranger i Agulhas, där ostron och lokalt vitt vin är bland specialiteterna.

 • Avståndet mellan Kapstaden och Agulhas är drygt 220 kilometer. Utan att stanna, kommer biluthyrningen att ta dig ca 2 timmar och 30 minuter.
Trafiken i centrala Kapstaden.

Parkering och trafik med biluthyrning

Att hitta parkeringsplats i Kapstaden är inte svårt, och särskilt inte om du föredrar att lämna hyrbilen på en plats där det finns säkerhet. Om du ska parkera gatorna, kommer du vanligtvis måste betala en avgift på automater som är på trottoarerna. Tänk på att böterna är höga om du mispark, parkering över den tid du har betalat för, och liknande.

Om vägen är markerad med en gul linje på sidan du annars skulle parkera, innebär det att du bara får stanna för att till exempel släppa passagerare på eller av. En röd linje innebär att du inte får stanna alls.

Det viktigaste att tänka på när man hyr en bil i Sydafrika är att här måste man köra på vänster sida av vägen. Det kan löna sig att göra en rutin i början, till exempel konsekvent fokusera på början av enheten genom att komma bakom en annan bil. Observera också att vindrutetorkarna och riktningsdetektorn också är på motsatt sida av bilens cockpit.

Var extra uppmärksam på trafiken, och särskilt utanför städerna. Tyvärr är turister rånade om de slutar att hjälpa andra (falska olyckor). Falska poliser som rånar körning är också något som förekommer ibland. Om du ska ut på landsbygden måste du också vara extra uppmärksam på att djuren kan komma i vägen.

Flygplats i Kapstaden.

Flygplats

Den internationella flygplatsen i Kapstaden är den tredje största i Afrika, som betjänar över 10 miljoner passagerare varje år. Den har två terminaler, en för inrikesflyg och en för internationella rutter. Båda terminalerna är dock anslutna och du anländer och lämnar flygplatsen genom den centrala terminalbyggnaden ändå. På torget utanför huvudingången hittar du alla biluthyrningsföretagens diskar och kontor. Parkeringsplatserna för deras bilar ligger precis intill.

Från och med idag finns 9 biluthyrningsföretag som är verksamma på flygplatsen i Kapstaden. Dessa inkluderar Avis, Hertz, Europcar och Thrifty, samt flera lokala företag.

 • Det är 19 kilometer från flygplatsen och till stadens centrum och hamnen där Waterfront ligger. Körtiden är cirka 15 minuter, beroende på trafiken på vägarna.