Hyrbil Karasjok

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Norge
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Karasjok

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Karasjok

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Karasjok genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Karasjok. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Karasjok guide

Biluthyrning Karasjok
Hyrbil Karasjok

Karasjok (nordsamiska: Kárášjoga Gielda) är en by och landets näst största kommun efter område. Kommunen har 2.733 invånare och byn 1885 (2012). I väster kommun Kautokeino till Alta i väster, till Por Tana i norr. I öster gränsar till Finland, och det är Tana älv som har definierat gränsen mellan de två länderna.Byn ligger vid floden Tana.

Djurhållning och jordbruk är fortfarande den viktigaste industrin i Karasjok, medan jakt, fiske, bärplockning och hantverk är viktiga dotterbolag källor. Karasjok är ett viktigt centrum för samisk tradition och kultur, här är viktiga institutioner som parlamentet (Sámediggi) NRK, de samiska samlingar, samisk specialistklinik och samisk Art Centre. Det finns också samisk specialbibliotek, norska Samerådet, samiska högstadiet och samisk folkmusik. Ungefär 80% av befolkningen talar samiska, och både samiska och norska används som administrativa språket.

Delar av sydöstra tundra, som finns största sammanhängande vildmarksområde, som ligger i Karasjok.Det finns goda möjligheter till friluftsliv och fiske. Turismen i byn och kommunen växer.

Karasjok har en korskyrka från 1807. Kyrkan är en av de få trähus kvar stående efter stora delar av Finnmark brändes ned under andra världskriget, och det är också den äldsta kvarvarande kyrka i Finnmark.

Den närmaste flygplatsen är Lakselv flygplats 70 km bort. Ivalo flygplats i Finland är 150 miles från Karasjok.