Hyrbil Norge

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Norge

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Norge

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Norge från kända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Norge via oss.

Norge guide

Bilutleie Norge
Biluthyrning Norge

Norge ligger i västra delen av den skandinaviska halvön och har cirka 4,9 miljoner invånare (2011). Ögruppen Svalbard och ön Jan Mayen i Nordatlanten tillhör också Norge. Norge omges av hav i norr, väster och söder med Barents hav, Norska havet, Nordsjön och Skagerak.

Norge är indelat i fem regioner – Östra Norge, Södra Norge, Västra Norge, Trøndelag och Nordnorge.

Norge är ett avlångt och bergigt land med stora skillnader i höjd – och den högsta toppen är Galdhøpiggen – som mäter 2469 meter över havet. Norge har också en stor skärgårdskust med talrika små och stora öar, och i västra Norge består landskapet av djupa fjordar omgivna av branta berg. Trøndelag har ett mer vågigt landskap, och i Nordnorge finns både skärodlingar och bergsområden. Längst norr om Finnmark består landskapet till största delen av plana slätter.

Det finns 8 platser i Norge som finns med på UNESCO:s världsarvslista och lockar många turister. Detta är Bryggen i Bergen (den gamla hansestaden träbosättning), Urnes Stave kyrka från 1140, staden Røros,hällristningarna i Alta, Vegaöarna i Nordland, Struves Meridianbue i Hammerfest, Geirangerfjorden i Møre og Romsdal och Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane.

Oslo är Norges huvudstad och största stad – med ca 607 000 invånare (2011). Oslo ligger i hjärtat av Oslofjorden och har ett antal populära turistattraktioner – bland annat huvudgatan Karl Johans Gate, Kungliga slottet, Frognerparken, Holmenkollen, Vikingaskeppsmuseet, Nationalgalleriet och Operahuset. Vikingskiphuset

Norges största flygplats är Oslo Airport – Gardermoen, som ligger 60 km nordost om huvudstaden. Andra stora internationella flygplatser är Bergen Airport – Flesland, Stavanger Airport – Sola och Trondheim Airport – Værnes.

Körning i Norge

Norge är ett stort land i geografisk utsträckning och väderförhållandena kan varieras mycket. Generellt sett bör förare från andra länder köra försiktigare än de är vana vid. Många vägar är smala och i utkanten kan det finnas djur i körfältet (lantbruksdjur, älg, renar, rådjur, och så vidare). Var extra försiktig på vintervägar, särskilt i bergsområden. Kontrollera väderprognosen och körförhållandena innan du kör över bergspass. I Norge kör de flesta försiktigt och enligt lagar och förordningar. Norge är därför bland de säkraste länderna i Europa att köra in, mätt i antalet olyckor, skador och dödsfall i trafiken.

Telefonen ska inte användas så länge motorn är igång, om du inte använder handsfree. I utkanten kan du möta på boskap i vägbanan.

Trafikregler i Norge

 • I Norge, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriskt på bilen 24 timmar om dygnet.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 36 kg eller mindre än 135 cm ska alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämpliga för barnets längd och vikt.
 • Barn ska inte sitta i en barnstol vänd bakåt i framsäten med krockkudde.

Hastighetsbegränsningar i Norge

Hastighetsbegränsningarna på landsvägar i Norge är vanligtvis vid 60 km/h.

I Norge visas ofta inte hastighetsbegränsningar vid skyltar. Dessa är de viktigaste reglerna:

 • Städer: 50 kilometer/h.
 • Landsvägar: 80 kilometer/h.

Om de ovan nämnda hastighetsgränserna inte gäller kommer hastighetsgränsen att märkas med skyltar:

 • I bostadsområden och nära skolor sänks hastighetsgränsen normalt till 30 kilometer/h, men gränsen kan också vara lägre.
 • Landsvägar har ofta en hastighetsgräns på 60 eller 70 kilometer/h.
 • Högklassiga huvudvägar kan ha en hastighetsgräns på 90 kilometer/h.
 • Fyrfiliga motorvägar har en hastighetsgräns på antingen 100 eller 110 kilometer/h.

Alkoholgräns i blodet i Norge

I Norge är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,2 (0,2 g/l). Om du har en alkoholnivå över 0,2, kommer det att resultera i böter och du riskerar att konfiskera ditt körkort.

Rekommenderad biluthyrning Norge

Norge är ett mycket vackert land att utforska med biluthyrning. Nästan var du än är i landet kommer du att uppleva bländande vacker natur med stora variationer. Många väljer att ta hand om en av de 18 nationella turiststråken. Dessa är vägar som går genom magnifika landskap, och ofta på vägar som normalt un överbelastade. Det finns rastplatser och toaletter längs med körutrymmena, och dessa finns oftast på platser med fantastisk utsikt. Längs de nationella turistvägarna kan det finnas berg, fjordar, småstäder, sevärdheter, sevärdheter och mycket mer värda att komma ikapp. Här är några av de mest populära kördestinationerna i Norge.

Hardangervidda är Europas största bergsplatå och ett stort område för vandring.

Hardangervidda

Denna platå är Europas största bergsplatå och ligger i fyra av landets län. Du kör över Hardangerviddaplatån om du reser mellan Oslo och Bergen, och Bergen-järnvägen går också här. Längs riksvägen (RV7) har du möjligheter att fånga några av de vackraste naturupplevelserna, platserna och sevärdheterna i Norge, som Vøringsfossen, Gaustatoppen, Rjukan, Haukelifjell, Heddal Stavkirke och Hardangerjøkulen.

Lofoten

Om du flyger till till exempel Bodø eller Harstad/Narviksflygplats och hämtar en hyrbil där, är det en relativt kort sträcka till Lofoten. Då upplever du ett av de vackraste landskapen i Norge på vägen till den populära skärgården. Lofoten är berömt för sina vackra toppar och berg, havet och fjordarna, små fiskebyar,många sevärdheter och en unik atmosfär. Till exempel, bo på rorbu i vackra Henningsvær, ta en biltur till Å yttre Lofoten, fiska och valskådning, och njut av midnattssolen på sommaren, eller norrsken på vintern.

Lofoten är en av de mest populära destinationerna i Norge med sin magnifika natur.

Trollstigen har 11 vridande svängar.

Geiranger och Trollstigen

Denna nationella turistväg har geirangerfjord och Trollstigen som en av höjdpunkterna, liksom ett antal berg och vattenfall. Vägen som kallas Trollstigen går mellan Valldal och Åndalsnes. Detta är kanske den mest kända och utmanande vägen du kan köra i landet. Trollstigen har 11 vridningssvänger och en ökning med 8,3% i genomsnitt. Var noga med att stanna vid turistcentret som ligger på toppen av Trollstigen och njut av utsikten över de omgivande bergen. Städerna Molde och Ålesund är bra utgångspunkter om man vill köra denna sträcka.

Atlantic Road är en imponerande väg omgiven av ett unikt kustlandskap.

Atlantisk väg

Atlantic Road är en av de vackraste vägarna i världen, enligt The Guardian. I Norge anses vägen vara den vackraste byggnad som byggts i landet under detta århundrade. Sträckan går mellan Kårvåg och Bud i Møre og Romsdal, omgiven av ett unikt kustlandskap. Du kör över flera broar, där Storsteinsundbrua och Myrbærholmsbron är bland de mest kända. Längs vägen finns ett antal härliga små byar och småstäder där man ska stanna och äta en bit eller en längre vistelse. Överväg att ta båten över till den bilfria ön Grip om du kör Atlantic Road på sommaren.

Jæren –

Om du befinner dig i Stavanger-området bör du unna dig en körning på denna turistväg som går genom Jæren i Rogaland. Det tar dig förbi några av de vackraste stränderna i Norge, pittoreska fyrar, tusentals år gamla minnen, ochmånga trevliga små städer och fiskehamnar med möjligheter till dining raster eller boende.

Längs Jærens kust hittar du många vackra stränder, här från Hellestøs strand.

Vikingavägen fokuserar på kulturarvsplatser från vikingatiden.

Vikingavägen i Vestfold

Om du är i Oslo och har en hyrbil, överväga att köra den så kallade Viking vägen som går genom Vestfold och Telemark län. Det hör inte till de nationella turiststråken utan inriktas istället på kulturminnesmärke från vikingatiden som ligger mellan städer och platser i länet. Du kommer att köra förbi Tønsberg,Stavern, Larvik och Sandefjord,där du hittar mer än tillräckligt trevliga hotell och matställen. Bland höjdpunkterna du kan uppleva på Vikingveien finns Oseberghaugen, Midgard Vikingacentrum,slottsruinerna vid Slottsfjellet och Gokstadhaugen.

Villmarksveien slutar i Halden med Fredrikstens fästning.

Villmarksveien

Villmarksveien är en av de mest populära rutterna för dem som besöker Oslo eller andra städer i östra Norge. Rutten börjar i Skedsmo strax utanför huvudstaden och hamnar i Halden där man kan se Fredrikstens fästning. Mellan dessa två platser kör man i skogarna längs den svenska gränsen,förbi sjöar, vatten och älvar, och har många möjligheter att uppleva det vackra landskapet. På vägen tillbaka till Oslo kan du titta förbi till exempel Fredrikstad och vackra Drøbak.

Företag du kan hyra en bil från i Norge

I Norge är det till största delen bara de internationellt kända företagen som erbjuder biluthyrning. Det finns lokala aktörer i städer som Oslo, Bergen och Trondheim, men erbjudandena är oftast inte i närheten av vad du hittar på de välkända företagen. Hyresvärdar som Avis, Hertz, Budget, Sixt och Europcar finns överallt, och nästan lika mycket som Alamo, Enterprise och National.

7 pet hyra vanliga frågor i Norge

Har bilen vinterdäck om jag hyr en bil i Norge på vintern?

Alla hyrbilar i Norge har däck i enlighet med norsk lagstiftning. Reglerna för när bilarna ska byta däck varierar beroende på var i landet det är, men det behöver inte dig som hyresgäst att tänka på. Din bil kommer att ha rätt däcktyp, och med godkänt mönsterdjup när du hämtar den.

Vad måste jag ta med när jag hämtar bilen?

När du hämtar bilen måste du visa upp ett giltigt körkort, ett giltigt kreditkort i hyresgästens namn, ett internationellt vedertagen ID(pass, nationellt ID-kort eller körkort med foto), samt eventuella rabattbevis. Inkludera även voucher/e-postbekräftelse som du får när du bokar online.

Vilka kreditkort accepteras i Norge för biluthyrningsbetalning?

Alla biluthyrningsföretag i Norge accepterar Visa och Mastercard kreditkort. De flesta accepterar också Diners och American Express. I Norge är det vanligt att betalkort accepteras som betalning som sker vid leverans av bilen. Observera att medan du kan betala med betalkort måste ett giltigt kreditkort visas upp vid tidpunkten för upphämtningen av bilen. Kreditkortet måste vara i samma namn som hyresgästen.

Hur gammal måste jag vara för att hyra en bil i Norge?

De flesta biluthyrningstjänsterna i Norge har en lägsta åldersgräns på 19 år. Dessutom krävs det normalt att du föraren har haft ett körkort i minst 1 år. Detta gäller de mest prisvärda kategorierna av bilar. Biluthyrningsföretag har i allmänhet en högre åldersgräns för större eller dyrare bilar, såsom skåpbilar och bilar i lyxkategorier. Det är också normalt att biluthyrningsföretaget tar ut en avgift för förare under 25 år.

Vilken typ av biluthyrning ska jag ha i Norge?

Om du är i Norge under sommarmånaderna, kommer det inte fråga vilken typ av bil du hyr. Välj i förhållande till behovet av antalet passagerare och bagageutrymme. På vintern kan det löna sig att hyra en SUV, eller en annan bil med fyrhjulsdrift, om du ska till en skiddestination eller köra bergspass, till exempel.

Är det vanligt att vägtullar bås i Norge?

I Norge är det vanligt att nyare vägar, tunnlar och broar finansieras med en separat avgift. Det är också vanligt att du måste betala din egen avgift för att köra i flera av de största städerna. Priset är varierat och bestäms lokalt. De flesta betalstationer är obevakade och anslutna till det nationella AutoPass-systemet. Lyckligtvis har de allra flesta biluthyrningsfirmor AutoPass marker i sina bilar. På vissa företag ingår kostnaden för vägtullpass i hyrespriset upp till en viss summa. På alla företag kan du också välja att betala när du returnerar hyrbilen.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en hyrbilsolycka i Norge?

Larmnumret i Norge är 112. Detta är numret till polisens operationscentrum och bör endast användas om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.. Numret ska endast användas i nödsituationer.

Andra numret:

 • Polisen – (+47) 02800

Destinationer