Hyrbil Katowice

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Polen
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Katowice

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Katowice

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Katowice genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Katowice. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Katowice guide

Biluthyrning Katowice
Hyrbil Katowice

Katowice (tyska: Kattowitz) söderut i Polen, i Schlesien – och är en stad med runt 320.000 invånare (2010).Det ligger i ett större tätort – där den totala vistas runt 3,5 miljoner människor. Katowice är först och främst en viktig industristad – men är också områdets obestridda centrum för kultur och utbildning.

Katowice grundades omkring år 1600, men inte säga förrän 1865. Den tyska inflytandet i Katowice är historiskt betydelsefulla, men sedan 1921 tillhörde staden till Polen – trots att en majoritet av de boende på den tiden hade föredragit att vara ”tyska”.

Det finns ett antal viktiga kulturinstitutioner i Katowice – inklusive flera teatrar och museer. Mycket av stadens kultur ägnas åt schlesiska traditionen. Stadens största teater (etablerad 1907) är den schlesiska Theatre – så länge de största och mest kända museum är Schlesiens museum. Den senare är inrymt i en äldre, ståtlig hotellbyggnad – och rymmer ett antal etnologiska och arkeologiska föremål – förutom ett stort antal Silesian konstverk.

Bland de andra museer måste särskilt intressant museum av polska scenografi nämns.

Katowice centrala kyrka, katedralen i Kristus, är relativt ny – byggdes under perioden 1927-1955 i klassicistisk stil. Intill det är en magnifik gammal Ärkebiskopsgården i en vacker park. Parker är annars många Katowice – och den största och mest populära är Wojewódzki kultur-och fritidsområde, som innehåller en djurpark, ett planetarium, en vattenpark och en nöjespark.

Den närmaste flygplatsen är Katowice Airport, som ligger 40 km norr om staden.